Translate

vineri, 14 ianuarie 2011

Inceput de tema filosofica

Inceput de tema filosofica
 
      Ce vi se pare a fi mai puternic in lumea aceasta-gandul sau capacitatea de autocontrol?
Omul secolului XXI,al deceniului al doilea este unul cu multiple fete, preocupat de noutate, de tehnologie si de progres.
Insa, din punct de vedere psiho-emotional, cognitiv sau volitiv, prea putine se pot spune!
Despre autocontrol si programare se pot spune multe lucruri
 Am incercat si eu sa-mi expun cateva idei.
 Gandurile acestea se doresc sa fie exprimate sincer, in masura in care termenul ar fi unanim acceptat!
 Pentru inceput, in virtutea celor spuse si scrise ce vi se pare?
Autocontrolul se educa, indiferent de ce teorii ar fi emise, insa gandurile sunt crampeie de energie ce pot proveni din multe surse.
Autocontrolul il dobandim insa gandul e similar?
 Sau, traducandu-le bine si pentru un neofit ca mine, autocontrolul

SAU...MAI CORECT ZIS ce influenta ar trebui sa acordam gandurilor?
 Puterea gandului este ceva colosal sau ar trebui sa ne procupam de cu totul altceva?
 Omul, chiar daca este lipsit de multe mijloace de existenta, nu are dreptul sa foloseasca gandul – acest dar divin – pentru a obtine glorie, bani sau pentru a scapa de dusmani.
O sa ma catalogati ca fiind mistic sau paranoic, insa nu ma voi feri in a spune transant anumite lucruri ce tin de o alta viziune.
 Gandul ar trebui folosit numai in scopuri divine, pentru a deveni mai intelept, mai echilibrat sufleteste cu el insusi, printr-o munca neintrerupta de organizare interioara, de purificare, de autocontrol.
 Bineinteles, toate aceste coordonate sunt la modul ideal deoarece omenirea ar trebui sa acorde mai multa atentie si preocupare felului de a interactiona (nu la modul brut) ci de a relationa cu aceasta forta ce ne-a fost daruita chiar de Stapanul Cerului si al Pamantului- Dumnezeu!
 Si acum, fara sa exagerez as considera-o ca fiind asemeni unui inceput de reflectie "tratat" de subsemnatul, din propriul meu punct de vedere, tinand cu strictete la parearea celor ce au mai multa pregatire sau idei mai aproape de Adevar, Dreaptate, Lumina!


                                                                    Zadkielix alias D.M


     

Un comentariu:

  1. profund...intreaba conducerea BOR sa vedem ce ne povatuiesc, ca m-am saturat sa mi se spuna sa fac ce spune popa si nu ce face el...

    la mine pe blog Tiriac Jr. da in judecata statul roman pentru fiecare "linie" pierduta in alea 8 ore cat a fost arestat!!!

    RăspundețiȘtergere