Translate

marți, 29 noiembrie 2011

Al Qaeda-FINAL sau un presupus motiv de teroare, o ameninţare fanatizantă?


Ce este Al Qaeda?
Conform unui binecunoscut site-Wikipedia, al-Qaeeda (pronunțat /ælˈkaɪdə/ al-KYE-də sau /ælˈkeɪdə/ al-KAY-də; القاعدة în arabă, transcris de asemenea ca al-Qa'idah, al-Qaeda, al-Qa'ida sau al-Quaida și tradus ca Baza sau Fundația) este o organizație teroristă fondată în august 1988 și cu întârziere în 1989. care sprijină activitățiile extremiste islamice în lume. Fondatorul, liderul și principalul finanțator al ei a fost Osama bin Laden, un milionar de origine saudită ce se pare ca a fost eliminat!A fost fondată în 1988 cu scopul de a extinde mișcarea de rezistență contra forțelor sovietice în Afganistan într-o mișcare pan-islamică.
Se consideră că al-Qaida este responsabilă pentru atentatele din 11 septembrie 2001 de la New York, dar organizația și-a asumat responsabilitatea și pentru atentatele din 11 martie 2004 de la Madrid. Reţeaua Al-Qaida, condusă de Osama bin Laden, a comis din 1993 şi până în prezent nu mai puţin de 23 de atentate soldate cu mii de victime şi importante pagube materiale
Valul de atacuri teroriste ce a zguduit lumea în ultimii ani a starnit indignarea opiniei publice internationale. Lideri marcanti si politicieni din intreaga lume au condamnat actiunile “barbare”, soldate cu moartea a zeci de oameni si ranirea altor cateva sute.
La conferinta de presa de la Londra, din 20 noiembrie 2003, presedintete Americii si primul ministru englez s-au aratat mai hotarati ca oricand sa lupte impotriva terorismului international, “oriunde este nevoie, pentru eradicarea lui.”.
 “Inca o data afirmam ca, in confruntarea cu aceasta amenintare, nu exista cale de intoarcere, compromis sau ezitare”, declara Tony Blair, adaugand: “Vom raspunde la teroare cu o si mai mare sete de a invinge teroarea, iar la discordie, cu toleranta si libertate.”
Concluzia apartinea presedintelui G.W. Bush: “Teroristii vor sa intimideze si sa demoralizeze natiunile libere, dar nu vor avea succes.”

Jurnalul lui Osama bin Laden, gasit la resedinta in care a fost ucis, include cateva note scrise de mana despre viitoarele atacuri teroriste pe care le planuia. Tinta?  Statele Unite! Osama ben Laden aprecia ca ar trebui sa ucida mii de americani, ca la 11 septembrie 2001, ca Statele Unite sa se retraga din Orientul Mijlociu. Pe lista atentatelor ar fi trebuit, considera fostul lider al Qaeda,  nu numai New York, ci si alte orase americane, cum ar fi Los Angeles. Osama bin Laden avea o lista cu datele importante din calendarul american, respectiv Ziua Independentei, Craciunul sau implinirea a zece ani de la atacurile din 11 septembrie, cand voia sa declanseze atacuri sangeroase. Fostul lider Al-Qaeda credea ca numai mii de morti, ca in atacurile din 11 septembrie, ar fi fost suficient pentru acest lucru, afirmand ca atacurile mai mici decat cele din 11 septembrie nu au impactul dorit.  Pentru moment insa, afirma anchetatorii americani, nu exista informatii concrete despre momentul, data sau locul vreunui atac terorist pus la cale inainte ca Osama bin Laden sa fie lichidat in Pakistan de catre un comando american.  Ideea de a viza trenuri de calatori, asupra careia autoritatile au avertizat saptamana trecuta, a fost aflata din acest jurnal. Printre materialele confiscate in timpul raidului in care a fost ucis cel care a fost liderul Al-Qaida la 2 mai, in Pakistan, se afla "un carnetel in care bin Laden isi nota ideile pentru (noi) operatiuni", a declarat un oficial american, sub acoperirea anonimatului. Acest carnetel nu este un jurnal cu date personale sau relatari ale experientelor emotionale traite de autor, a precizat sursa citata, ci mai degraba un suport pe care Osama bin Laden "arunca diverse idei".


Este, poate, destul de greu de inteles care sunt pornirile unui atac terorist. Stau si ma gandesc ce anume au acesti oameni, in care satanicul ii atata?De ce sa doresti sa omori, cu orice pret??



 De ce sa vrei sa distrugi ceea ce omenirea a creat? De ce sa vrei sa distrugi o civilizatie, o lume, poate chiat intreaga planeta? Iata intrebari pe care, dupa septembrie 2001, si le pun tot mai des analistii politici, medicii psihiatri, psihologii si - de ce nu? – chiar simplii oameni care nu pot sa inteleaga care sunt adevaratele porniri ale tuturor actelor de terorism la care asista, neputinciosi.
 Se pare ca ar fi vorba de actiunea unei gene inca destul de putin studiate, inca destul de putin cunoscute, asa numita gena a agresivitatii… . Secretarul general al NATO, lordul Robertson sublinia: “Alianta Nord Atlantica si restul comunitatii internationale, vor actiona umar la umar pentru combaterea terorismului, o amenintare acre ne vizeaza pe toti, indifferent de religie, cultura sau nationalitate. Ultimile evenimente nu au facut altceva decat sa intareasca solidaritatea noastra.”Aceste cuvinte sunt mai mult decat o concluzie, mai mult decat un indemn – la unitate deplina in lupta internationala impotriva terorismului.
  Vom castiga, cauza noastra este una corecta; vom castiga pentru ca vom fi mai ofensivi.”(Din discursul rostit de G.W.Bush cu ocazia vizitei sale in Irak, in ziua de 27 noiembrie 2003)

Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu