Translate

luni, 30 aprilie 2012

Otrava fina-glutamat de monosodiu


 

 Otrava fina-glutamat de monosodiu

- “Suntem martorii unui „război împotriva populaţiei” fără precedent, unul în care omului i se cere o atenţie sporită faţă de ceea ce se întâmplă în jur, pentru a evita ceea ce altfel i-ar putea distruge viaţa, fără ca măcar să-şi dea seama de ce a ajuns atât de neputincios şi lipsit de vlagă.

Ajungem treptat asemenea puilor din crescătoriile de păsări – o masă de carne, obezi, fără memorie şi iniţiativă, cu dată de expirare cât mai recentă, înhămaţi mai degrabă la căruţa morţii. Şi – dacă se poate – fără urmaşi!”, scrie Petru Molodeţ într-un articol publicat în revista “Familia Ortodoxa”


Într-un raport prezentat în 2006 în faţa comisiei de experţi pentru aditivi alimentari din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi intitulat „Otrăvirea lentă a omenirii” („The Slow Poisoning of Mankind”), cercetătorul John Erb a rezumat sute de studii ce au tratat în ultimii 50 de ani efectele glutamatului de monosodiu asupra animalelor şi oamenilor.
Aşadar, cu toate că guvernele au la dispoziţie o largă bibliografie ştiinţifică privind efectul nociv al glutamatului, nu iau nici o măsură măcar de a informa populaţia, dacă nu şi de a interzice această otravă cu efect întârziat.
În acelaşi timp, la comandă, din când în când, mai-marii şi responsabilii cu sănătatea publică luptă înverşunat pentru a proteja sănătatea publică prin vaccinuri. De ce?

De ce mâncăm fără să ne mai putem opri, până ajungem obezi?

Potrivit cercetătorilor F. Bellisle şi M. Monneuse, un procent de 0,6% glutamat de monosodiu (MSG) este suficient pentru a-i determina pe oameni să mănânce tot mai mult şi mai repede; se pare că în jur de 6% din dieta zilnică a unei persoane ar putea fi alcătuită din MSG.
Aceasta înseamnă că, la un consum de două kilograme de alimente pe zi, un adult sau un copil ar primi o doză de 12 grame de glutamat de monosodiu: o astfel de doză este suficientă pentru a omorî un şobolan de un kilogram (cf. JECFA Toxicology Study, FAO Nutrition Meetings Report Series, 1974, No. 53).
În literatura de specialitate, „şoareci trataţi cu MSG” este o expresie sinonimă cu obezitatea, letargia şi creşterea nivelului de insulină.
De zeci de ani, cercetătorii produc în laborator şoareci ce suferă de obezitate, datorită aplicării de glutamat de monosodiu în diferite doze. De asemenea, MSG-ul adăugat în hrana oilor a condus la o creştere experimentală a apetitului, încât consumul de hrană de slabă calitate poate fi mărit prin tratarea acesteia cu MSG (cf. Factors affecting the voluntary intake of food by sheep, Colucci P.E., Grovum W.L., 1993).
Într-un alt studiu având la bază subiecţi umani, „Umami şi apetitul” („Umami and Appetite”) realizat în 1990 de către P.J. Rogers şi J.E. Blundell, s-a constatat că atunci când un om consumă o masă în care este adăugat MSG, acestuia i se face curând foame din nou şi va consuma o cantitate mai mare de hrană tratată cu MSG decât cea fără acest ingredient.

Glutamatul distruge sistemul nervos şi creşte riscul de epilepsie

Într-un studiu realizat în 1984, cercetătorii au reuşit să provoace atacuri de epilepsie şoarecilor cărora li s-au administrat mici doze de MSG: „Severitatea convulsiilor şi frecvenţa deceselor a crescut în mod progresiv odată cu vârsta” (cf. Monosodium-L-glutamate-induced convulsions–I. Differences in seizure pattern and duration of effect as a function of age in rats, Arauz-Contreras J., Feria-Velasco A., 1984).

Dereglări hormonale – insulina şi hormonul de creştere

MSG-ul este responsabil şi pentru creşterea secreţiei de insulină, într-un studiu documentat de A. Niijima şi T. Togiyama, în 1990: „Când cavitatea orală a şoarecelui a fost infuzată cu o soluţie de MSG, s-a constatat o creştere rapidă a nivelului de insulină din sânge la 3 minute de la stimulare”. Aceleaşi efecte au fost observate şi într-un experiment cu subiecţi umani (cf. Glutamate ingestion and its effects at rest and during exercise în humans, Mourtzakis M., Graham T.E., 2002).
Glutamatul de monosodiu reduce, de asemenea, secreţia hormonului de creştere în timpul adolescenţei. Experimentele realizate pe şoareci au arătat că MSG reduce secreţia hormonului de creştere, şoarecii devenind obezi şi având o creştere deficitară.
Efectele se observă însă şi la oameni: „La indivizii obezi, secreţia hormonului de creştere este împiedicată (…), iar gradul acestui defect în secreţie este proporţional cu gradul de obezitate” (cf. Growth hormone status in morbidly obese subjects and correlation with body composition, Savastano S., Di Somma C., Belfiore A., 2006).

Glutamatul afectează pruncul încă din pântecele mamei sale

În anii ’80 şi ’90 ai secolului trecut, cercetătorii au descoperit că MSG poate să depăşească barieră pusă de placentă şi să pună astfel în pericol copilul aflat în pântecele mamei sale.
Efectele negative au fost amplu analizate pe şoarecii folosiţi în experimente, dar „aceste observaţii dovedesc posibilitatea unei otrăviri dincolo de placentă a fetuşilor umani, după consumul de către mamă a unor alimente bogate în glutamat” (cf. Neurotoxicity of monosodium-L-glutamate in pregnant and fetal rats, Toth L., Karcsu S., 1987).
S-a demonstrat că glutamatul de monosodiu (MSG) penetrează bariera placentei. Activarea excesivă a receptorilor de glutamat şi supraîncărcarea intracelulară cu calciu indusă de către MSG, care, în cele din urmă, conduce la moartea neuronilor, ar putea rezulta într-o reducere a capacităţii de învăţare şi memorare a puilor de şoareci, dacă mama a fost tratată cu MSG pe când purta puiul în pântece” (cf. Transplacental neurotoxic effects of monosodium glutamate on structures and functions of specific brain areas of filial mice, Gao J., Wu J., Zhao X.N., 1994).
În urma acestor observaţii experimentale a efectelor nocive pe care le are glutamatul asupra sarcinii, cercetătorii M. Hermanussen şi J.A. Tresguerres au tras în 2003 un puternic semnal de alarmă: „Sugerăm cu tărie abandonarea agentului aromatizator glutamat de monosodiu şi reconsiderarea dozelor zilnice de proteine şi aminoacizi recomandate în timpul sarcinii”.

Glutamatul potenţează comportamentul agresiv şi antisocial, scăzând totodată nivelul de atenţie şi concentrare

Un alt efect deosebit de important observat de cercetători în testarea glutamatului pe şoareci este comportamentul agresiv şi antisocial generat asupra rozătoarelor.
Aceasta este de fapt o trăsătură surprinsă de toate experimentele din domeniu, fără excepţie, aşa cum subliniază şi doctorul Russell Blaylock în cartea sa Excitotoxinele.
Şi cum omul este de cinci ori mai receptiv la glutamat decât şoarecii, iar copiii de patru ori mai mult decât adulţii, să ne mai mire oare că, îndopaţi cu glutamatul găsit mai ales în chips-uri, dresinguri şi supe, copiii noştri sunt tot mai agresivi?
Având în vedere că studiile ştiinţifice arată tot mai concludent cum glutamatul distruge zonele cerebrale responsabile cu concentrarea şi atenţia şi, în general, slăbeşte capacităţile cognitive – atât la animale, cât şi la oameni, chiar din faza intrauterină, dacă mama a consumat multe alimente bogate în glutamat –, de ce ne-am mai mira de slabele rezultate cognitive ale copiilor noştri sau de faptul că, aşa cum arată aceleaşi studii, oamenii devin infertili?

Petru Molodeţ
Preluare integrala dupa un articol aparut in nr. 18 al revistei Familia Ortodoxa

 

DE REŢINUT:

Glutamatul monosodic este un potențiator de aromă şi este adăugat în cantitate mare la amestecurile de condimente şi mirodenii cum ar fi produsele de tip Vegeta sau Delikat care conțin până la 15% glutamat monosodic, precum şi supele la plic, condimente pentru peşte, “fix pentru cartofi” etc., adică toate prafurile dubioase care promit mâncare bună făcută din nimic. Alte produse care pot conţine glutamat monosodic sunt unele mezeluri sau unele tipuri de brînză topită.

                                                  Zadkielix alias D.M

luni, 23 aprilie 2012

IN-CRE-DI-BIL!

Stire cu parfum de pamflet dar cu iz de credibilitate...


Descoperire extraordinară a cercetătorilor britanici! In exclusivitate pentru aceasta lume dornica de a acumula, ceva naucitor s-a produs!
IN SFARSIT CEVA se intampla!

După 2000 de ani de studiu, aceştia au ajuns la concluzia că, în ciuda a ceea ce se credea până acum! Anume ca... oamenii care câştigă sume extrem de mari de bani muncind foarte puţin sau chiar nefăcând nimic sunt mult mai fericiţi.
Poate parea un truism, ceva nedefinit...insa IN SFARSIT S-A FACUT LUMINA!
Cat adevar si cata fantezie din partea acestor true englishmani!Descoperirea, spun autorii ei, ar putea explica fenomenul, până acum neelucidat, că mulţi copii de bani gata sunt mai satisfăcuţi de vieţile lor decât nişte săraci care muncesc toată ziua.
Reducand astfel suspiciunile rezulta altceva si mai elocvent!Un fenomen aparte se produce şi cu persoanele ce lucreaza fara a transpira cu tranzacţii online in platina, aur, petrol şi diverse valute pe platforme de trading.
 Nu are rost sa cercetati autenticitatea acestei descoperiri si nici sa o puneti la indoiala, deoarece ati risca sa cadeti in penibil!
Mai mult decat atat, acesti savanţii britanici admit cu intensitate faptul că ideea acestui studiu le-a venit după ce au aflat de o zicala populară potrivit căreia cine descoperă o comoară fabuloasă sau o sumă imensă de bani o să aibă noroc toată ziua.

Drept urmare, cu ochii inca impaienjeniti de nesomn, fara a mai savura cafeaua sau a mai stinge tigara, savantii au apelat la cunostintele milenar, adand implementate si au  încă o explicaţie clară pentru acest fenomen şi presupun că e ceva raţional, moştenit de la animalele cu colti.Ei spun că mai au nevoie doar de o alta suma de bani si alte sute de ani cu studiu intens pentru a ajunge la o alta concluzie, dar vor încerca iniţial să testeze pe ei înşişi dacă poţi fi mulţumit cu viaţa  câştigând , ca alti confrati sume fabuloase fără a munci mai deloc. În acest scop, cercetătorii spun că vor începe prin a hackeri toate sistemele, ca să-si poata da seama dacă sumele enorme de bani pe care le pot câştiga aici îi vor face mai fericiţi in momentul atingerii unor noi recorduri!
Pana una alta, a consemnat pentru Dvs, cu binecunoscuta promptitudine,

            Zadkielix alias D.M


vineri, 20 aprilie 2012

Niponii si "minunatii" ochelari ce te ajută să slăbeşti

  Primii ochelari din lume care maresc sde cateva ori porțiile de mâncare au fost realizați de japonezi, cu scopul ca posesorii lor să nu își mai pună încă o porție în farfurie.
STOP! E chiar pe bune! Nu e o GLUMA!
:)



Bineinteles, criza i-a determinat in a crea si lansa asemenea oribilitati!
Fara a cerceta cu de-amanuntul , insa cunoscand anumite practici (deloc ortodoxe), imi cenzurez in a nominaliza cam cine s-ar ascunde in spatele niponilor... 
"Niste baieti" vorba lui Nae Caranfil...
Insa. sa revenim de unde am plecat! Asadar...Pana aici toate bune si frumoase, ar zice unii...Dar, imaginati-va ca acesti ochelari mai au proprietatea de a distorsiona totul atat de grotesc, incat absolut toate produsele din farfurie ar avea si alte intrebuintari (excluzand a le mai...ingurgita!)
Aparuti asa, nevinovat.."din senin" acest revolutionar gadget va imbratisa multe constiinte "cumpatate" si "harnice" incat altora li se va face buzunarul foarte voluminos!
Bine ca au aparut...Nu-i asa ca le duceati lipsa? Poate chiar dorul...
 Pfffff! Clar....
Si acum sa nu mi luati in deradere urmatoarea speculatie! De fapt e ceva ce se leaga de Oculta Mondiala ce a dat in sfarsit de cap unei probleme cu care se confrunta de vreo 15 ani incoace! Cum oare o sa-i convinga pe unii care sunt atat de dedicati hranei?Bineinteles, maine-poimaine, din lipsa de fonduri si incurajand "linia iluminata" ni se vor oferi aceste "minunatii" oarecum gratis. Poate chiar le vor imbunatati modelul si vor incorpora si senzori  in a și produce mirosuri oribile.... 
Hai sa nu mai continui sa va dezavuez, doamnelor, domnisoarelor si Dvs domnilor...
Astfel că, odată cene vom pune ochelarii, mâncarea din farfurie va capata valente nemaintalnite...Sa nu va imaginati ca...se umple de viermi și în jurul nostru va miroase numai a hoit....Nicidecum...Insa,cercetătorii japonezi mai au ceva de transmis! Eisperă ca acești ochelari să le fie de folos persoanelor care chiar vor să slăbească. 
Ce lume minunata...Nici c-ai crede ca exista altceva mai bun... 

Daca v-am taiat cheful de viata, imi cer politicos scuze! Insa, daca prind pe vreunul cu asemenea dracovenie....jur ca le-o faram in picioare! Indiferent cat ar costa...

                                         Al Dvs, 

                                  Zadkielix alias D.M 
Sursa:DailyMail, editia on-line 20 Aprilie 2012

Alte succese româneşti

Joi s-a publicat selecţia oficială a filmelor în competiţie la a 65-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes. O selecţie eclectică şi curajoasă, spun deja primii comentatori. Cele 54 de filme selecţionate vin din 26 de ţări, “tradiția universalistă se respectă” deci, a subliniat delegatul general al Festivalului. Printre cele 22 de filme în competiţia “mare“, cea pentru marele premiu Palme d’Or, figurează şi un român, Cristian Mungiu.
La cinci ani după ce a obţinut la Cannes cea mai mare distincţie, La Palme d’Or, pentru pelicula sa “4 luni, 3 săptămâni, 2 zile“, regizorul Cristian Mungiu revine anul acesta pe Croazetă cu filmul “După dealuri“. O poveste inspirată din romanele-anchetă ale Tatianei Niculescu Bran, “Spovedanie la Tanacu” şi “Cartea judecătorilor” în jurul cazului Tanacu. Rolurile principale sunt jucate de Cosmina Stratan, Cristina Flutur, Valeriu Andriuţă şi Dana Tapalagă, cu alte cuvinte actori de debut sau mai puţin cunoscuţi, asta se pare că era dorinţa regizorului. Cristian Mungiu este şi principalul producător, filmul fiind coprodus printre alţii şi de France 3 şi a beneficiat şi de sprijin de la Eurimages.
 Andrei Serban, Lucian Pintilie, Radu Gabrea, Corneliu Porumboiu, Cristi Puiu si Cristian Mungiu au flirtat pe rand cu ideea unui film inspirat din romanul non fiction “Spovedanie la Tanacu”, dar numai Cristian Mungiu a dus ideea pana la capat. Chiar daca filmul “Dupa dealuri” va fi luat probabil la Cannes (selectia se anunta in 19 aprilie), Tatiana Niculescu Bran se indoieste ca el va redeschide in Romania discutia despre Cazul Tanacu, la cativa ani dupa ecoul distorsionat pe care acesta l-a avut in presa.

„După dealuri”, în regia lui Cristian Mungiu – filmul care ar putea aduce anul acesta al doilea Palme d’Or pentru lungmetraj României, este inspirat din romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu-Bran, „Spovedanie la Tanacu” şi „Cartea Judecătorilor”, conform informaţiei publicate pe site-ul oficial al Casei de producţie Mobra Film. După dealuri este „aproape o ecranizare”, completează scriitoarea , într-un interviu acordat în exclusivitate publicaţiei Cinemagia.
Succesiunea scenelor urmează cu fidelitate desfăşurarea evenimentelor din ‘Spovedanie la Tanacu’, iar al doilea roman şi filmul documentar făcut de autoare au fost folosite pentru informaţii de background şi psihologia personajelor, declară Tatiana Niculescu Bran, care a văzut filmul (aflat încă în lucru) săptămâna trecută.
Cele două romane non-ficţionale reconstituie cronologic şi factual, după trei ani de documentare, întâmplările care au avut loc în vara anului 2005, în judeţul Vaslui, când o fată orfană, Irina Cornici, vine la Mănăstirea din satul Tanacu să şi vadă prietena de școală, suferă o criză de violenţă extremă, este internată la Psihiatrie, apoi externată, după care se manifestă din nou violent, iar preotul şi maicile de la mănăstire decid că trebuie exorcizată, totul finalizându-se cu moartea fetei. Al doilea roman este povestea procesului. Cu titlurile de lucru „Provizoriu” şi „Dincolo de dealuri”, filmul lui Mungiu concentrează cele mai mari aşteptări legate de o selecţie în principala secţiune competiţională a festivalului de Film de la Cannes şi de un premiu important anul acesta. Mungiu a început turnajul la După dealuri în luna noiembrie a anului trecut, în Câmpina (judeţul Prahova), unde a fost construit de la zero decorul mănăstiresc (conform declaraţiei pentru Cinemagia a scenaristei Mihaela Poenaru), apelând la actori mai puţin cunoscuţi în filmul românesc (cu excepţia lui Valeriu Andriuţă, în rolul stareţului mănăstirii). În acest moment, După dealuri are o durată de 2 ore şi 40 de minute. 


Sursa:
Cinemagia                                              Zadkielix alias D.M

joi, 19 aprilie 2012

8 motto-uri de apreciat

                                                               Giverny_Revisited


1."Cel mai inteligent dintre toţi, după părerea mea, este cel care, cel puţin o dată pe lună, se consideră imbecil."
F. M. Dostoievski


2. ”Fără certitudine nu există adevăr şi nu există frumuseţe pe lume. Fericirea care nu durează nu e fericire, e un mizerabil stupefiant…”
Camil Petrescu


 3." Orice fiinţă, cât de neînsemnată ar fi, constituie centrul unui cerc trasat în jurul ei."
 Kafka

4." Așteptarea este rădăcina tuturor durerilor de inimă."Wiliam Shakespeare

5." Perfecțiunea? Un drum totdeauna deschis. E semănat cu cadavre. Și în ultimul ceas răniții se ridică totuși râvnind înainte." Nicolae Iorga

6."
Indiferența este paralizia sufletului, o moarte prematură."Anton Pavlovici Cehov


7."  Cu timpul vei invata ca incercand sa ierti sau sa ceri
iertare, sa spui ca iubesti, sa spui ca ti-e dor, sa spui ca ai nevoie, sa spui ca vrei sa fii prieten, dinaintea unui mormant, nu mai are nici un sens.
Dar din pacate, se invata doar cu timpul…”
Jorges Luis Borges


8."Bunatatea este limbajul in care surdul poate auzi si orbul poate vedea!" Mark Twain



 Si lista poate continua...Insa se pot scrie teze de doctorat si multe cercetari pe baza acestor adevarate vorbe , inspirate de Creator!
Astept cu nerabdare opiniile si reactiile Dvs!


                                 Zadkielix alias D.M

marți, 17 aprilie 2012

Identificarea genei celor mai sclipitori dintre noi

Mărimea creierului şi faptul că unele persoane sunt mai inteligente decât altele, având cu IQ mai mare, este determinat genetic. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de ştiinţă, după ce au analizat date provenind de la peste 20.000 de persoane din mai multe colţuri ale lumii, printre care se numără America de Nord, Europa şi Australia.

 „Avem dovezi destul de concludente care atestă faptul că geniul se moşteneşte. Pentru prima dată s-a putut stabili o legătură extrem de stânsă între gena HMGA2, denumită de experţi şi gena geniului, şi nivelul de inteligenţă al unei persoane. Oamenii care au această variaţie genetică prezintă şanse mult mai ridicate de a fi genii, spre deosebire de cei care nu au această mutaţie genetică”, a spus Paul Thompson, medic nurochirurg, de la Şcoala de Medicină din cadrul Universităţii California, din Los Angeles, unul dintre coordonatorii studiului.
Pentru a ajunge la această concluzie, voluntarii implicaţi au fost supuşi unor teste care includeau scanarea creierului, mai arată datele studiului. Pe parcursul cercetării s-a mai observat că odată cu înaintarea în vârstă creierul se micşorează, dar cu toate acestea, voluntarii care prezentau variaţii ale genei geniului aveau creierul mai mare, spre deosebire de cei care nu aveau această mutaţie genetică. 
Pentru a se ajunge la această concluzie, 200 de savanţi de la 100 de instituţii de cercetare s-au implicat în acest studiu, informează cotidianul italian La Reppublica in editia sa electronica din data de 15 aprilie 2012!
Sursa:La Repubblica       

                                     Zadkielix alias D.M
 

sâmbătă, 14 aprilie 2012

Invierea Domnului!

 “Ziua Învierii ! Şi să ne luminăm cu prăznuirea, şi unul pe altul să ne îmbrăţişăm. Să zicem: fraţilor ! şi celor ce ne urăsc pe noi. Să iertăm toate pentru Înviere ! Şi aşa să strigăm: Hristos a Înviat din morţi, cu moartea pe moarte călcând şi celor din morminte viaţă dăruindu-le!"-troparul Invierii




In aceasta perioada, multi dintre noi nu prea mai avem timp! Daca vine vorba de scris sau de petrecut pe blog, in universul virtual intervine cealalta fateta- viata reala in familie sau la locul de munca ce ar trebui sa fie pe primul plan.
Acum, cu aceasta ocazie vreau  sa urez prietenilor si vizitatorilor blogului meu Pasti Fericit!Sarbatori cu bucurii,pline de Lumina, Speranta si Bucurie! Hristos a Inviat!!!


                                        Zadkielix alias D.M
 

marți, 10 aprilie 2012

Cugetari din Saptamana Patimilor

"Dumnezeu nu a venit sa explice suferinta, ci sa o umple cu prezenta Lui". Paul Claudel

 Sf. Nicolae Velimirovici: Să iubeşti pre Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta. (Matei 22:37)

luni, 9 aprilie 2012

Inca o veste buna

 Inca o veste buna ne parvine din Orientul Apropiat!
In aceasta Saptamana a Patimilor, Dumnezeu nu numai ca nu ne paraseste dar ne ofera sprijin si ajutor!
Da, se intampla! In deplina Sa Bunatate....


Vaccinul universal impotriva cancerului, creat de cercetatorii israelieni, determina organismele pacientilor sa identifice si sa anihileze celulele tumorale.
 Compania Vaxil Biotheraputics si cercetatorii de la Universitatea Tel Aviv spun ca vaccinul lor anihileaza o molecula care se gaseste in 90% dintre toate tipurile de cancer, printre care cel de san si cel de prostata.
Rezultatele preliminare ale unor teste clinice in faza incipienta arata ca vaccinul declanseaza un raspuns imunitar al organismelor pacientilor.Oamenii de stiinta care au creat vaccinul spera acum sa primeasca toate aprobarile pentru a desfasura teste pe scara larga.
                     
Ei spun ca vaccinul va putea fi folosit pentru combaterea tumorilor de dimensiuni reduse, daca acestea sunt identificate din timp, si pentru prevenirea reaparitiei si raspandirii bolii in randul pacientilor care au urmat alte tratamente pentru combaterea cancerului.

 Celulele canceroase eludeaza de obicei sistemele imunitare ale pacientilor pentru ca nu sunt catalogate de organismul uman drept amenintari. Oamenii de stiinta israeliani au descoperit insa ca o molecula numita MUC1, care se gaseste in cantitati semnificative pe suprafata celulelor canceroase, poate fi folosita pentru a ajuta sistemul imunitar sa detecteze tumorile.

"Vaccinul ImMucin a determinat un raspuns imunitar puternic in toti pacientii, dupa doar 2-4 doze din maximul de 12 doze. In cazul catorva pacienti, unele semne preliminare de eficienta clinica au fost observate", au declarat reprezentantii Vaxil Biotherapeutics.

Surse:
 Daily Telegraph 
 Ziarul Adevarul 
RTV.net 
                                                  Zadkielix alias D.M

 

Recenzie la o super-carte

În sfârșit nefumător – Allen Carr

 

Am auzit atât de multe lucruri bune despre această carte, încât în vreo trei zile am reuşit a o parcurge.ŞI, PE DREPT CUVÀNT AM RĂMAS PLĂCUT impresionat ci, chiar dacă nu fumez. Multe persoane ce au acest obicei (viciu) şi fumează le-o recomand,fără a-i obliga a se lăsa dar nici a mai continua!

Am cunoscut şi cunosc foarte multă lume ce ar rezona cu acest inspirat titlu ales de americanul Carr ce a conştientizat şi oferă o alternativă, pas cu pas!

La recomandarea călduroasă a unui foarte bun prieten ( în trecut fumător convins), cu voia Dvs am realizat şi concluzionat pe baza acestei mărturii ce posedă capacitatea de a crea minunea de a fi liber, total independent.

Bineînţeles, există şi reversul medaliei. Vor exista destule opinii, puncte de vedere ce-mi vor replica faptul că duc o campanie ce poate fi din start pierdută, oarecum utopică. Dar, în pofida tuturor prietenilor sau neprietenilor doresc să încerc a lumina acel ochi lăuntric al fiecăruia!Şi, cu ajutorul Acelui Dumnezeu, Creator şi Stăpân a toate mă voi declara fericit dacă veţi alege responsabil acest bine!

De asemenea sunt ferm convins că acest demers de a promova o idee prin intermediul unei cărţi va fi susţinut de toţi, însă, mă voi înclina în faţa celor care au citit-o și s-au lăsat măcar pentru puțin timp de acest obicei. Sper să aibe o asemenea reputație încât majoritatea fumătorilor nu numai să fugă de ea, dar să redevină naturali, normali. Ceea ce nu face decât să confirme ipoteza cărții- „fumătorii cred că nu pot trăi fără țigări”.

Allen Carr a fost contabil și fumător înrăit. A încercat diferite metode fără prea mult succes, până când și-a dat seama de „metoda ușoară”. De atunci s-a lăsat de țigări și s-a apucat să-și consilieze prietenii. Apoi a scris prima ediție a acestei cărți. A mers până acolo unde a creat o clinică ce avea ca scop să ajute oamenii să renunțe la acest viciu sau își primeau banii înapoi. În funcție de câți bani au dat înapoi, eficiența acestei clinici a fost evaluată la 95%. Într-un final, Allen Carr a murit pentru că se lăsase prea târziu de țigări.

O consider într-adevăr, o carte frumoasă și puternică. Metoda ușoară constă, a priori, în a înțelege de ce fumăm. Dependența de nicotină este foarte slabă și sevrajul este atât de ușor încât sigur dependeța fizică sau fiziologică nu este cea care ne ține ancorați. De aceea guma cu nicotină, plasturii, țigarea electronică și orice alte metode strict chimice sau care mimează realitatea, au o eficiență atât de scăzută. Țigarea nu este o problemă; ea este, de fapt, o soluție. Oamenii aleg fumatul. Țigarea semnalizează un gol în viața noastră. Și nu este un gol de nicotină ca să folosim un plasture pentru el.

Mai mult, după ce fumăm folosim din neurotransmițători (lichidul care curge în spațiul dintre neuronii creierului ca să ne dea starea de bine) și lipsa țigării creează suferință. Altfel spus, singura plăcere pe care o obținem din țigări este anularea unei dureri pe care tot țigarea o creează. Un nefumător nu o are de la început. Fumătorul trebuie să dea bani ca să obțină aceeași stare cu a nefumătorului, doar că o valorizează mai mult pentru că are stări de rău, de neplăcere, de agitație, de disconfort între și i se pare că starea obișnuită este un câștig.

Motivul pentru care oamenii fumează este același pentru care fiecare se aruncă într-un viciu- deoarece-și dau seama că viața lor este incompletă și caută ceva să o umple…


Pe final, aduceţi-vă aminte de sfatul cu numărul cinci, din finalul concluziilor”

“ Nu pune la îndoială niciodată decizia ta de a nu mai fuma. Stii că e decizia corectă.”


                                          Zadkielix alias   Prof drd Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanţa

sâmbătă, 7 aprilie 2012

Invierea lui Lazar


Înainte de Învierea Mântuitorului Hristos nu exista decât iadul. 
In aceasta zi de sambata, Iisus il invie pe Lazar din morti!!!
SI ACUM, SA NE ADUCEM AMINTE!!! Cei drepţi erau aşezaţi de Dumnezeu în “sânurile lui Avraam”, un loc la marginea iadului, tot întunecat şi cu atmosferă apăsătoare, dar unde duhurilor necurate nu le era permis să vină şi să batjocorească sau să chinuie sufletele drepţilor şi patriarhilor Vechiului Testament. Aşadar, dincolo de acest loc unde se va fi “odihnit” puţină vreme, sufletul său a cutreierat tot iadul şi, credeţi-l (deşi n-a mărturisit niciodată direct), a avut ce vedea…
 În aşa măsură s-a cutremurat, încât n-a mai râs niciodată după învierea sa. A plecat din Betania (pentru că evreii căutau să-l omoare) şi a fost vreme de aproximativ trei decenii episcop în Cipru. După înviere nu a mai mâncat decât fructe…
Ce minune mai vrem in a ne convinge ca Bunul Dumnezeu are dragoste?
  Dumnezeului  nostru Slava!
                                                        Zadkielix alias D.M

Ultima cucerire a stiintei si dispozitivul pentru savantul Hawking

   Un dispozitiv de mărimea unei cutii de chibrituri, numit iBrain, l-ar putea ajuta pe fizicianul englez Stephen Hawking, paralizat ca efect sclerozei laterale amiotrofice, să comunice prin puterea gândului.
                     
iBrain face parte din noua generaţie de dispozitive portabile neuronale şi algoritmice destinate să monitorizeze şi să diagnosticheze anumite afecţiuni precum apneea, depresia sau autismul. 
Inventat de o echipă de cercetătători condusă de Philip Low, directorul executiv al companiei NeuroVigil, dispozitivul se remarcă drept o posibilă alternativă la tehnicile costisitoare utilizate în laboratoarele pentru cercetarea somnului.
Folosind un singur canal de culegere a semnalelor electrice cerebrale care se schimbă în funcţie de activitate şi gânduri, dar şi în funcţie de patologiile care însoţesc anumite tulburări mentale, invenţia poate colecta date în timp real, atunci când pacientul stă în pat sau se uită la televizor.
Pentru a descifra şi cele mai dificile unde, care trec prin mai multe circumvoluţiuni ("cute") ale creierului şi apoi prin craniu, dr. Low a creat un algoritm, numit Spears, încă din anul 2007.
"Ideea a fost să vedem dacă Stephen îşi poate folosi mintea pentru a crea un model consistent şi repetabil pe care un computer să îl poată traduce într-un cuvânt, literă sau chiar comandă", a declarat Low. Pentru a pune în aplicare acest experiment, Low şi echipa sa au călătorit la Cambridge, la biroul lui Stephen Hawking. Ei l-au rugat pe fizician să utilizeze iBrain şi să îşi imagineze că se joacă cu o minge în mâna dreaptă. Deşi savantul nu îşi poate mişca mâna, cortexul motor poate elibera comanda generând unde electrice în creier. Algoritmul a reuşit să judece gândurile fizicianului drept semnale şi să le reprezinte drept semne pe o grilă.
"Intenţia noastră a fost de a vedea dacă există vreo schimbare în semnal şi asta am şi observat", a spus Low. Acum, NeuroVigil intenţionează să repete strudiul pe o populaţie mai mare de indivizi care suferă de boli neurodegenerative.

Sursa
  New York Times, editia electronica 4 Aprilie 2012 

                      A consemnat pentru Dvs si a ramas placut impresionat                               
                                                 Zadkielix alias D.M