Translate

vineri, 15 iunie 2012

Pace ...prin tarile sarace!.

 Potrivit studiului anual Global Peace Index (GPI), prezentat de Institutul de Economie si Pace din Australia, 2012 reprezinta primul an linistit, din punctul de vedere al pacii la nivel global, dupa 2009
In studiu au fost analizate 158 de natiuni, iar scorul GPI a fost calculat in functie de 23 de indicatori cantitativi si calitativi, printre care se numara nivelul de integrare a minoritatilor, forta militara, conflictele interne, nivelul criminalitatii si al infractionalitatii in societate, terorismul, exportul de arme, politica teritoriala, nivelul coruptiei, respectarea drepturilor omului, etc. Cu cat scorul final este mai mic cu atat tara este mai pasnica, relateaza guardian.co.uk.
 In cadrul Europei Centrale si de Est, Romania este devansata de Cehia, Slovenia, Ungaria, Polonia, Slovacia si Croatia, clasandu-se pe locul sapte in regiune. Un indice mai slab decat al Romaniei inregistreaza insa tarile baltice (Lituania, Letonia, Estonia), Italia, Bulgaria (locul 53), Grecia si Ciprul, toate membre UE.
 Cata liniste si incredere in viitor ne transmite aceasta stire! Parca ne simtim chiar mai in largul nostru, mai relaxati!
 E ceva cu totul aparte, deosebit! Tinand cont de aceste lucruri, nu ne mai ramane decat sa ne dorim si sa intretinem aceasta stare de gratie!
 E drept, daca invocam istoria...rare au cam fost aceste momente!
 De aceea, fara urma de ironie, sa ne bucuram din plin!
 Dumenzeu sa ne binecuvanteze pe toti!


      Zadkielix alias D.M

Un comentariu: