Translate

luni, 14 octombrie 2013

Uniți, Salvăm Patria Română!!!

Moţii se mobilizează pentru Marea Adunare de la Câmpeni

Motto                                     Sămânța de lance pe-aici se cultivă
                                              Si trașii pe roată ascunși sunt in toți
                                              Și nu mai e roată să-i stea împotrivă
                                              Acestui popor înviat de pe roți
                                             Oricând s-ar ivi vreo-ncercare amară
                                             La brâu să vă stea mai aproape de mâini
                                            Spre drepturi în țară și pace afară
                                          Cu lancea lui Horea, la luptă, români! ( 
Lancea lui Horia-Cantec de Cristian Buica versuri de Adrian Paunescu Cenaclul Flacara)


Remember istoric

S-a mai întâmplat de două ori în istorie când moţii au lansat apelul unor Mari Adunări. Pe 31 octombrie 1784, Horea i-a convocat la Mesteacăn. Autorităţile au încercat să-I oprească pe ţăranii conduşi de Crişan să ajungă la adunare, iar acest lucru a declanşat răscoala. În mai 1848, moţii au răspuns convocării de a participa la Marea Adunare de la Blaj. Şi a urmat Revoluţia.

Izbucnirea răscoalei

Pe data de 28 octombrie 1784, fiind zi de târg la Brad, judeţul Hunedoara, un număr semnificativ de iobagi se aflau în această localitate. Crişan s-a dus la acest târg şi s-a întâlnit pe ascuns, sub podul de peste Criş, cu ţărani din mai multe sate din Zărand, pe care i-a convocat la o întâlnire la biserica din satul Mesteacăn, în ziua de 31 octombrie, duminică.
În ziua de 31 octombrie 1784 se adunaseră la biserica din Mesteacăn 600 ţărani iobagi din Zărand şi din Munţii Apuseni. La întâlnire au venit Crişan şi Cloşca, Horea fiind bolnav nu a putut participa. Crişan le-a arătat ţăranilor o cruce de aur primită de la Horea, care i-ar fi fost dăruită acestuia din urmă de însuşi împăratul Iosif al II-lea odată cu o scrisoare prin care împăratul îi îndemna pe români să meargă să se înroleze în regimentele de grăniceri. Preotul din Mesteacăn a întărit cele spuse de Crişan, astfel că iobagii au pornit imediat spre Alba Iulia spre a se înrola în armată, pentru a scăpa de iobăgie.
Crisan a plecat spre Balgrad/Alba Iulia impreuna cu motii zarandeni veniti la intalnirea de la Mesteacan iar la Criscior a avut loc prima ciocnire a rascoalei unde motii i-au spulberat pe grofi (UNGURI)
.............


Sâmbătă, 19 octombrie 2013, de la ora 14.00, la Câmpeni a fost anunţată o altă Mare Adunare a moţilor. De această dată, locuitorii Apusenilor sunt chemaţi atât pentru a fi solidari cu localnicii din Roşia Montană, care luptă împotriva proiectului minier, cât şi pentru a-şi apăra propriile drepturi, ameninţate de planurile companiei miniere şi ale politicienilor care o susţin.
De asemenea, la Câmpeni sunt aşteptaţi pentru 19 septembrie, locuitori din toată Transilvania şi din România. Fragment din textul de mobilizare: “Aceste slugi ale RMGC au uitat că pe Valea Arieşului trăiesc 15.000 de crescători de animale, sute de proprietari de pensiuni şi aproape 1.000 de oameni care depind de locurile de muncă la fabricile de mobilă din Câmpeni, Moţi care nu aveau de gând să stea la nesfârşit să privească la distrugerea vieţilor şi gospodăriilor lor de către lăcomia Corporaţiei şi corupţia clasei politice! Iată, Moţii se ridică! Şi noi suntem chemaţi să-i sprijinim! Sâmbătă, 19 octombrie, ora 14, la Câmpeni, SOLIDARITATEA noastră, a tuturor cetăţenilor, indiferent de etnie, vârstă, gen sau condiţie socială, va zdrobi această companie criminală şi pe toţi lingăii ei.
Atenţie, preşedinţi, guvernanţi şi parlamentari: buciumul sună! Moţii ies la luptă! Şi noi suntem cu ei!”.


Mesaj mobilizator 
"Cel mai intens mediatizat argument al Roşia Montană Gold Corporation a fost, întotdeauna, cel al locurilor de muncă. El a fost recitat, cu slugărnicie, de toţi politicienii care au reprezentat interesele RMGC în primării, consilii locale, prefecturi, Parlament, Guvern şi Preşedinţie. Chiar dacă ştiau, cu toţii, că nişte mineri de subteran nu au cum să lucreze într-o mină de suprafaţă... 

Dar aceste slugi ale RMGC au uitat că pe Valea Arieşului trăiesc 15.000 de crescători de animale, zeci de proprietari de pensiuni şi aproape 1000 de oameni care depind de locurile de muncă la fabricile de mobilă din Câmpeni, Moţi care nu aveau de gând să stea la nesfârşit să privească la distrugerea vieţilor şi gospodăriilor lor de către lăcomia Corporaţiei şi corupţia clasei politice!

Iată, Moţii se ridică! Şi noi suntem chemaţi să-i sprijinim! Sâmbătă, 19 octombrie, ora 14, la Câmpeni, SOLIDARITATEA noastră, a tuturor cetăţenilor, indiferent de etnie, vârstă, gen sau condiţie socială, va zdrobi această companie criminală şi pe toţi lingăii ei.

Atenţie, preşedinţi, guvernanţi şi parlamentari: buciumul sună! Moţii ies la luptă! Şi noi suntem cu ei!"


Amănunt de culoare, dovada vie a lașității USL-iste

Poate nici pânș-n prezent nu știți cine este Dan Șova...
E acel domn ce, în continuare caută contractul dintre statul romîn și Gabriel Resources...

Frumos, nu-i asa? 
Unde s-a mai pomenit că s-au semnat contracte fara clauze, s-a dat totul pe tavă, gratis, fără interese naționale sau istorice ori grija pentru mediu?
Practic  timp de 14 ani nu s-a preocupat nimeni de absolut nimic...

Prelungirea licenţei de la Roşia Montană, OBLIGATORIE????
 Dan Şova explică cum este posibil

"Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Şova, a declarat în ediţia de sâmbătă a emisiunii Q&A de la Antena 3, că statul român este obligat să prelungească licenţa de exploatare de la Roşia Montană, la cerere, şi asta pentru că aşa a fost ea formulată în anul 1999.
"Avem o realitate juridică care spune acest lucru. Aceşti oameni au o licenţă de exploatare până în 2019. Din 2019 ei pot cere prelungiri multe. Nu este TEORETIC obligatoriu să li se dea. Dar în licenţă se prevede că licenţa se prelungeşte cu câte cinci ani, automat, la simpla cerere formulată cu 60 de zile înainte de expirarea licenţei", a declarat Dan Şova la Antena 3.
Şova a subliniat că fără adoptarea proiectului de lege pentru Roşia Montană, în momentul de faţă, în licenţa emisă în 1999 nu există nici o prevedere în legătură cu patrimoniul cultural, cu obligaţiile economice faţă de comunitatea Roşia Montană şi nu există nici o prevedere cu privire la eliminarea poluării istorice", a precizat Dan Şova.
"Nu există nici o prevedere care să garanteze menţinerea cotei de 25 la sută a statului român", a subliniat Şova.

Sursa: http://antena3.ro

COMENTARIUL MEU

De-abia aștept evenimentul și ecourile de după acesta!
Însă, un gust amar mă cam încearcă observând combinația letală dintre aroganța politicienilor și apatia societății civile ce practic nu prea mai reacționează la aceste fărădelegi, la această hoție și posibilă distrugere a mediului ambiant!!!

Asemănări izbitoare
Oare observați și Dvs că nu există nici o schimbare reală în societatea românească? Da, acolo unde clasa politică se zbate cu veselie in aceeasi mocirla de la Gheorghiu Dej incoace....
Chiar exista in adevar similitudini de atitudine cu ‘clasa politica’ din perioada 1948-1958....Numai daca citim componenta Guvernelor din perioada respectiva vom gasi doar 2-3 romani in fiecare Guvern, restul fiind nascuti in afara Romaniei si parasutati cu nume romanesti ca ‘lobby-sti’ ai Kominternului.
Dar atat dupa 1958,Gh.Gh.Dej a reusit retragerea Armatei Rosii si eliminarea majoritatii agentilor din conducerea de atunci. El a avut capacitatea de a se opune ‘Planului Valev’,prin care Romania devenea furnizor de resurse naturale si produse agricole in favoarea centrului de putere; statut stabilit de altfel prin Tratatul de Pace de la Paris care consfintea ‘ocupatia militara a URSS pe o perioada NEDERMINATA’.
Clasa politica de astazi este alcatuita exclusiv din lobystii centrului de putere actual (unii fiind urmasii directi ai celor din 1947,in frunte de ex. cu dl.M. Isarescu); nu are nici intentia, nici capacitatea de a defini si apara ceea ce -poate consideram a fi o notiune perimata- ‘interesul national’.

Pe final, fără să devin agitator sau cel ce vă deranjează cu asemenea paralele și analize obiective, vă rog să ascultați și acest cântec...Poate că o să vă miște, o să vă sensibilizeze și o să trezească în fiecare dintre Dumneavoastră acel sentiment de apartenență la ADEVĂRATELE FAPTE, ADEVĂRAȚII EROI, ADEVĂRAȚII EROI,MARTIRI ce au luptat cu cotropitorii ca ...să ne fie nouă bine, în prezent și să ne facă să-nțelegem că această țară binecuvântată de Dumnezeu nu este o pradă, o țintă a unor ticăloși!!!

 Dumnezeu să ne aibe pe toți în pază iar această cauză să fie una spre preamărirea Sfântului Său nume, în vecii vecilor lăudat fiind!                   
                         Zadkielix alias D.M
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu