Translate

sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Ponta si titlurile "de glorie" obtinute

UN ALT EPISOD EPIC DIN EPOPEEA RMGCPoate nu o sa credeti ceea ce v-a s povesti!
 De fapt, toata aceasta epopee ce (parca) nu s emai termina cu RMGC-ul ar trebui sa aibe un final!
 Numai ca, pana sa deslusim sensul adevaratelor marlanii, cu voia Dvs vreau sa va supun atentiei o stire deosebit de inedita!

Cum v-ati astepta, "CLIENTUL" MEU FAVORIT (SI POATE AL MULTOR)-Victor Ponta nu scăpat nici la Londra de cei care luptă pentru salvarea Roşiei Montane. Un grup de tineri l-au aşteptat pe premier la intrarea la Bursa de Valori, unde i-au înmânat Diploma de Merit “pentru rezultate nepremeditate în trezirea, mobilizarea şi revoltarea poporului român din ţară şi de peste graniţe”.

Acum, prin debordanta sa experienta ce credeti ca a realizat?
Pentru a dovedi că-şi merită pe deplin distincţia, Victor Ponta a început să vorbească.Nu a contat faptul ca aceasta diploma ar fi trebuit sa-l "trezeasca", sa-l scurtcircuiteze...
Pentru a nu mai exista vreun dubiu de ce se revoltă oamenii când aud atâtea minciuni la foc automat, Pisicul Carpatin (alias V.P)  a ales o solutie invatata la scoala bolsevica traditional 
Mai întâi, prim-ministrul a adus vorba de aşa-zisele despăgubiri. Citez....cCând pierdem procesul, să-mi daţi banii să plătim”. 
CHIAR ASA?
Insa acum,as avea si eu domnule Ponta, o intrebare...
De fapt sunt mai multe, vin in cascada!!!

Cum apreciati oare atunci cand situatia, in care se va impune acest scenariu si mai ales ce anume veti face,dacă veti fi (fereasca Dumnezeu) la conducere?
Oare statul român vrea asemenea lucruri? Dar daca se angajează cu sistemul PCR (pile,relatii si cunostinte) pe Ana Diculescu Şova, ori pe fiul ei, Dan Şova, ca avocat?
Nu cumva România va risca să piardă un eventual proces cu Gabriel Resources?
Nu cumva voi preconizati si asteptati aceste esecuri???
Dacă nu vrea să piardă procesul, e suficient ca Guvernul să-I angajeze pe avocaţii statului El Salvador, care au câştigat în luna august, la Curtea Internaţională de la Washington, procesul cu o companie de minerit căreia i-a fost retras avizul. Şi sunt pe punctul de a câştiga un alt proces de acelaşi tip cu gigantul minier Pacific Rim 
Ca sa nu credeti ca vorbesc aiurea accesati aici si comparati!!!
......

Acum, pe final as dori sa comentez in felul meu acest discurs foarte perfid,mincinos dar deosebit de abil alcatuit!
 Punctual:
1)“Ce facem cu lacul ăla, că-mi trebuie 240 de milioane de euro să-l ecologizez?”, a întrebat retoric Victor Ponta.
Contra-argument 
Evident e o minciună gogonată. În Roşia Montană nu există niciun lac care să aibă nevoie de o asemenea sumă pentru ecologizare. În tăurile Roşiei Montane se poate pescui liniştit şi acum. Iar dacă se referă la costurile de ecologizare ale fostei exploatări de stat, acestea au fost evaluate, încă din 2007, la o sumă de zece ori mai mică. Indiferent dacă proiectul minier se face sau nu aceste costuri vor fi suportate de statul român. Iar bani pentru aşa au existat şi există, dar sunt deturnaţi către tot felul de baroni şi baronaşi locali 
!
 Dovada -AICI

2)“Oamenii din Roşia Montană nu ştiu să facă decât minerit” e o altă minciună grosolană.
Dupa cums e stie,creşterea vacilor este  ocupaţia care le-a adus venituri localnicilor şi în perioada avântului fostei exploatări de stat.

Contra-argument 
M-am informat si,din păcate, după 2007, numărul vacilor din Roşia Montană au scăzut de la 2.500 la 600 (într-o perioadă în care în Munţii Apuseni efectivele de vaci au crescut cu 20%), din cauza neutilizării păşunilor achiziţionate de companie. În plus, datorită eforturilor opoziţiei, mulţi localnici au învăţat să facă turism. În 2007, în Roşia Montană nu exista nicio pensiune sau loc de cazare.

În pofida piedicilor puse de autorităţile locale şi de companie, numărul pensiunilor şi caselor în care se oferă cazare a ajuns în 2011 la 12, însumând 126 de paturi. În timpul FânFest 2013, localnicii au cazat peste 200 de turişti, alte câteva mii campând în curţile şi grădinile sătenilor. Toate aceste rezultate concrete se datorează eforturilor celor care se opun proiectului minier. Aşa învaţă localnicii să facă şi altceva decât minerit şi e uşor de anticipat care ar fi fost rezultatele de până acum dacă autorităţile din Roşia Montană şi judeţul Alba ar fi susţinut o astfel de dezvoltare în loc să încerce să o blocheze.

În fine, cea mai tenebroasa replică a lui Victor Ponta a fost
“Se va respinge şi în Parlament (legea specială avizată negativ de comisie – n.a.)”.
Dacă o spune convins acest premier pe numele sau complet...Ponta, încep să am unele emoţii… 

Acum, in loc de concluzie...Nu cumva, prin tot ce a debitat cu nonsalanta  la Londra, premierul a dovedit că-şi merită cu adevărat diploma primită?

 Nu inchei pana nu pun si filmuletul si diploma in format jpg


Ca sa nu ziceti ceva ca as avea (de impartit) sau as fi invidios pe "suceesele" domniei sale, inchei cu speranta ca , intr-o zi acest TIRAN va plati cu varf si indesat toate aceste manevre anti-nationale!!!

Dumnezeu sa -i rasplateasca!!!!                      Zadkielix alias Prof Dr. D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu