Translate

vineri, 18 septembrie 2009

Debut de toamna europeana ...fotbalistica

... Toamna aceasta a debutat cum nu se mai poate mai nimerit! CU 5 ECHIPE CALIFICATE SI ANGRENATE ATAT IN CHAMPIONS lEAGUE (UNIREA URZICENI) cat si in Europa League ( Dinamo, Timnisoara, Cluj si Steaua) sansele romanesti de a etala cate ceva , in compania altor echipe de calibru se intrezareau!
Nu mica mi-a fost uimirea cand am constatat ca "la pomul laudat"- acolo unde ma asteptam la victoria sigura contra "serifilor" s-a metamorfozat intr-o crasa neputinta , si pe Amsterdam Arena , F.C Timisoara sa obtina un grandios si meritat 0-0 CE SPUNE MULTE DESPRE ACEST SALT al acestei formatii destul de ...nebagate in seama de multi...
Cat priveste , rezultatele "cainilor" -victorie cu 1-0 la Graz si neasteptata si valoroasa victorie clujeana contra danezilor de la Copenhaga (3-0), nu are decat sa ma bucure! Coeficientul Romaniei poate sa se mentina, ba mai mult sa se imbunatateasca!
In fine, rezultatul Unirii Urziceni obtinut in compania andaluizilor de la Sevilla este unul normal, tinand cont ca , nici o alta echipa romaneasca nu poate sa emita pretentii contra acestei "MASINI" si industrii de fotbal autentic din tara toreadorilor! Infrangerea (0-2) din deplasarea infernala poate sa fie insa doar un semn de "trezire", deoarece, niciodata nu e un capat de lume o infrangere, si urmatorul meci din grupa de Champions League poate insemna o noua experienta si totdata un alt posibil deznodamant!
In schimb, tristetea mea se leaga de jocul "vitezistilor" de odinioara, ce s-au umplut de ...ridicol in compania "serifilor" din...Tiraspol!
Steaua a jucat fără spectatori şi fără idei cu Sheriff Tiraspol.Am vizionat acest meci alaturi de varul meu Claudiu si de surioara mea mare Emy, in Regie intr-un bar si pracxtic nu am inteles nimic din el!

Prima repriză a însemnat un adevărat SI NESFARSITA "ALERGARE" dupa nimic si nicaieri!Greşelile lui Onicaş pe faza defensivă , încercările rare şi acelea eşuate ale lui Stancu şi mai ales ale lui Surdu au făcut ca Steaua să nu arate niciun strop de fotbal.
Mai mult decat atat, fara idee si cu un singur sut expediat pana in minutul 45 de Rada, Steaua a ...demonstrat in cel mai pur stil mioritic neputinta!

Pe când Sheriff a fost mult mai impulsivă , mai agresivă şi cu mult mai multă dorinţă de a juca fotbal. Însă valoarea lor nu le-a permis mai mult.Aici recunosc ca Steaua a avut o organizare defensiva onorabila!
De remarcat la echipa moldavă au fost agresivii Kuchuk şi Rodriguez.

Ce a însemnat a doua reprză? La fel , nimic. Poate doar că Tiraspol a ţinut mai mult de minge. În rest nimic de zis , nimic de scris.
Si , cand ma gandesc ca dupa acest meci patronul a schimbat antrenorul, ma gandesc cu un anumit sentiment de uluiala ce anume se va petrece, atat in campinat cat si in aceasta grupa destul de surprinzatoare (tinand cont si de ceallalta "bomba" a serii Fenerbahce - Twente 1-2!!!) IN CARE Steaua pornea din postura de...asa-zisa favorita!
In fine ma voi limita sa sper si sa cred ca acest episod si ...inerent soc se va atenua cat mai repede posibil si Steaua va obtine si rezultate de prestigiu si victorii ce i-ar permite atat calificarea cat si respectul acordat de atata lume in Europa!

Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu