Translate

miercuri, 3 martie 2010

Andre Rieux culturalizand stadioane



Muzica poate sa-i apropie pe oameni.
 O demonstreaza si Andre Rieux-violonistul cu mare popularitate , in special pe terenurile de sport, stadioanele de fotbal- cum este prezentat in clip, pe AmsterdamArena!
 Am fost si eu in uram cu 2 ani prin trecere in Olanda si implicit prin Amsterdam si am aflat un lucru interesant- e orasul cu rata a criminalitatii din Europa dinre cele mai scazute!
 Bineinteles, erau luate in calcul orasele importante… chiar si Bucurestiul.


Pe langa echipa de fotbal, Amsterdam-ul este celebru si prin cartierul rosu, acolo unde prostitutia si drogurile usoare sunt legale. Tocmai din acest motiv, multe persoane asociaza acest oras cu desfranarea si cam tot ce e mai rau pe acest pamant...


Cand o sa admirati acest clip , nu-i asa ca va cam trece, experimenteaza  un sentiment de regret: de ce nu putem fi si noi asa de civilizati?
 De ce nu putem sa ne bucuram, sa cantam, sa ne simtim bine?




Din pacate nu prea vad sa  ajungem repede la acel nivel.Oare nu vom ajunge niciodata sa curatam tribunele de incultii care au acaparat la randul lor o parte din ceea ce ar fi trebuit sa fie un spectacol, un moment de relaxare pentru toata lumea?

Nu mai e nimic de spus. Mai urmariti o data acest filmulet si apoi vreau  sa va ganditi in liniste la cateva cuvinte pe care fiecare dintre noi am vrea sa le adresam unor oameni precum Gigi Becali, Cristi Borcea, George Copos, Mircea Sandu sau Dumitru Dragomir...
  E un exercitiu de vointa puternic, dar ORICE e posibil!
 Cu bun-simt si decenta, Romania poate ajunge departe. Totul depinde insa de noi, de clipa prezent si de construirea viitorului.
 Ganduri nobile, alese

                                                                         Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu