Translate

miercuri, 10 martie 2010

Cercetatori austrieci acuza SUA ca au provocat seismul din Haiti

La universitatea din oraşul austriac Innsbruck a izbucnit o polemică ştiinţifică, după ce politologul Claudia von Werlhof (foto) a avansat într-un interviu teza conform căreia cutremurul din Haiti ar fi fost provocat artificial de către americani, afirmaţiile ei creând un adevărat scandal universitar, scrie ziarul austriac Die Presse. 



Directorul institutului de politologie, Ferdinand Karlhofer, vorbea despre "daune" provocate institutului de cercetare, astfel de afirmaţii fiind în opinia sa "lipsite de orice temei ştiinţific" Intr-un interviu acordat ziarului austriac Der Standard, la mijlocul lui februarie, Werlhof adusese în discuţie faptul dacă nu cumva cutremurul din Haiti ar fi putut fi "provocat artificial". În cadrul proiectului HAARP (este vorba de un amplasament de cercetare american, situat la nord-est de Gakona, în Alaska), afirma ea, sunt create maşini care pot provoca cutremure artificiale. "Acestea sunt folosite pentru a descoperi rezerve de petrol, existente de exemplu în arealul dintre Haiti şi Cuba. Cutremurul din Haiti ar fi putut fi provocat artificial, pentru a face posibilă ocuparea ţării de către SUA", spunea Werlhof


Cercetatori austrieci acuza SUA ca au provocat seismul din Haiti

Principalul instrument folosit de HAARPA este "Ionospheric Research Instrument" sau IRI, un transmiţător pe frecvenţe înalte care este folosit pentru energizarea temporară a unei portiuni a ionesferei, iar principalul obiectiv al HAARP este gasirea unei modalităţi de folosire a atmosferei pentru telecomunicaţii. Proiectul HAARP a fost dezvoltat începând cu anul 1992 în Alaska, într-o zonă izolată, situată lângă orăşelul Gakona. Pentagonul a construit aici un transmiţător foarte puternic, ce poate transmite peste 3000 de megawaţi în straturile superioare ale atmosferei. HAARP funcţionează la capacitate maximă din anul 1997, când au fost puse în funcţiune cele 180 de turnuri cu o înălţime de 21 de metri care constituie un complex de transmiţătoare. Proiectul este condus de Air Force Research Laboratory’s Space Vehicles Directorate. Pe site-ul oficial se arată că “HAARP este conceput ca să inducă modificări mici de temperatură în ionosferă, ale caror rezultate şi influenţă pe Terra, sunt apoi analizate cu ajutorul instrumentelor HAARP.” Pentagonul susţine că HAARP are ca destinaţie “exploatarea ionosferei în scopurile Departamentului Apărării”. 


 Sursa
 http://bbc.org

                                                                      Zadkielix alias D.M

Un comentariu: