Translate

luni, 23 august 2010

23 August-o "sarbatoare" de UITAT!!!!

23 August.
 Ce vremuri....

Cum, ce e cu 23 August? Cum, cu ce se maninca...?
Tztztzt!
 Putem sa ne amintim oare? Avem taria necesara?

 Ce ne spune cartea de istorie?

23 august 1944  este tocmai Trecerea României din tabăra Axei în cea a Aliaţilor în cel de-al doilea război mondial; fosta zi naţională a României comuniste.

 Acum suntem in "plina" democratie....
 E un avantaj, pana la urma, pe care unii nu-l mai inteleg sau nu-l mai suporta!
Dar sa ne amintim de ceva.  E ziua in care, acum 66 de ani, conducatorii Romaniei si-au dat, inca o data, masura traditionala de tradare a aliatilor, lasand tara pe mina a 200 si un pic de terchea-berchea, in mare majoritate infractori sau nenorociti de nici doi lei(nu din cei destepti), si a rusilor.
 Glorios, in ritm de kazacioc, de atunci tara asta a mers din bine in mai bine.
 Pfuahhhh!
 Cum asa?
 Ce a urmat e ...isterie pura!
  A venit era lui Geniu- Imparat! Si, a domnit in plin regim dictatorial si ateist ce a domnit destul si amacinat constiinte si generatii intregi!
 Marele Gunoi de Scornicesti e conducatorul lor, poate si acum, pentru nostalgicii ce-si afiseaza si azi anumite traii...
 Huaaaa!
  Si acum stau si ma gindesc cine, de fapt, ar trebui sa tina ziua asta ca pe o sarbatoare.
 Pai e simplu... Cum asa?
   Pai, e simplu: e vorba de intreaga sleahta de politruci din Romania!
 Daca NU se intampla celebra "intoarcere a armelor", ar mai fi ajuns neamul acestor la ciolan? Ma tem ca nu! Intr-o lume normala, ar fi lucrat pe la sindicate undeva, asa, ca agitatori de duminica...
 Insa, mi-e scarba cand ma gandesc ca, acualii sunt tot fostii si viitorii vor fi (si au inceput sa scoata "ochii") copii lor...
  Sa nu am contestati aici! Nu admit argumente puerile, deoarece perioada intunecata se cam prelungeste, pana-n zilele noastre!!!
  Nu stiu daca va mai amititi dar acum multi ani, in plina era post-decembrista, new-capitalista, semi-consumerista, sa zicem acum 15 ani, pe meleagurile tarisoarei noastre se instaurase o altfel de moda, in care discursurile unor scursori ce ne conduceau erau chiar...apreciate si gustate de vulg!!!


Moda neaosa de a "serba" e  inca functionala ! Nu mai conteaza ca a fost Revolutie, evolutie  etc...
 Prae ne asemanam cu acel popor mitic, cu evreii ce au uitat de Dumnezeu si s-a intors la Baal!
 Ba, mai mult acum il asteapta pe Antihrist, dupa ce L-a omorat pe Adevaratul Mesia!
....
 In fine, mai bine uitati "importanta" acestei zile, cat mai repede!
 Rusilor, ca sa vina, le-a trebuit o saptamana. Ca sa plece, le-au trebuit mai multi ani. In urma lor, ramaneau goi, flamanzi si morti romanii care pusesera umarul la pace. Pacea noastra si pacea lor.
Singura consolare era ca s-a terminat oroarea celui de al Doilea Razboi Mondial.
Nimeni nu-si inchipuia ca incepe oroarea celui de al Treilea razboi, al nostru.  

 Si, ca sa nu uitam ceva...ar trebui sa credem si sa ne reconsideram faptul ca suntem romani si ca suntem , AICI, IN VECI STAPANI!

 Fara ei, fara straini, fara imprumuturi aiurea, fara scavie, fara conducatori vanduti, fara masoni infitrati ce fac rau etc
 Fara atatea si atatea nulitati pe metru patrat!
 E ideal sa cred ca se va si produce si asta...Dar speranta moare ultima!
...
Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti, acum si pururea si n vecii vecilor .... Si, sa nu uitati si acest cantec de inima, plin de expresivitate, marca Nicolae Furdui Iancu


                                           Zadkielix alias D.M


   

5 comentarii:

 1. Mda!
  Mi-ai trezit amintiri, tinere!
  Timpul a trecut,dar tu n-ai constientizat!Te apreciez ca nu ai ramas la varsta de "soim" !.

  Eram scosi precum turma,semnam "convocatoare" ca nu vom lipsi,eram manati de "tovarasi" si pusi sa strigam "ura",dar ura adevarata o tineam ascunsa.Toata treaba asta dura multe ore.Asta numai ca lingaii sa-i arate cizmarului si savantei,cat este de iubit!.
  Socializare?
  Foarte bine ca nu ai prins aceste vremuri si, scrii asemeni ca si cum ai fi trait!
  Permite-mi un mesaj Dictachiorului ce a lovit un om, mai deunazi!
  "Cine te opreste "soimuletule"?Doar traiesti in societate si nu reusesti s-o vezi. Poate ca te va lovi Dumnezeu, odata si odata...."

  Numai bine si respecte, Zadkielix!

  RăspundețiȘtergere
 2. Zi de trista amintire....
  Noroc ca ne-au salvat americanii prin bombardamente masive de ne-au dat pe mina criminalilor lui Stalin sa ne jupoaie. Acum a venit rindul americanilor sa ne jupoaie si ei. Ca asa-i in tenis, sunt unii care stau capra cu pantalonii-n vine cind la unii cind la altii dupa nevoii si necesitati. Asa ca, Traiasca bineinteles in frunze conductorii nostrii, mari servitori de licurici, Ura, ura, ura!!!

  RăspundețiȘtergere
 3. Ai dreptate, Zadkielix!
  Te admir pentru modul special de a evoca amintirile!
  Din partea mea poti sa sarbatoresti ,ce vrei. Independenta unui stat conteaza ,ca uniri avem mai multe .Azi se fac maine se desfac ,dar independenta este una sigura , ca si mama care te-a facut .Bolsevicul a tras sforile . Au inceput sportivi sa critice si imnul national. La noi ca la nimeni. S-au schimbat imnurile in Romania ,incat daca ma scoli din somn nu stiu pe care sa-l cant . Mai bine de Base ca nu stie nici unul.

  RăspundețiȘtergere
 4. Bine scris, Zadkielix!
  Bai vere , dar "actul " de la 23 august a fost TRADARE ,asa se numeste in termeni tehnici "trecerea de partea dusmanului".Asa ca n-o mai zguduiti cu blah , blah , blah.....
  Germania nu ne-a iertat niciodata si nici n-o sa ne ierte pt asta.

  RăspundețiȘtergere
 5. Bah, "istoricule!"...
  Ar trebui sa ti dau ceva...pentru jugulara

  N-o sa-mi dau numele deoarece mi-ar fi sila sa intru in polemica cu aceasta cretura.Atat as avea de adaugat=habar n-are de istorie,romana a facut-o cu vacarul satului,scrie haotic SA SE AFLE IN TREBA--CE MAI,SUFERA DE IDIOTENIE.

  RăspundețiȘtergere