Translate

joi, 23 septembrie 2010

O paralela intre un copil si…Romania

Ca doi tineri părinţi, ce locuiesc în acelaşi bloc comunist , statul roman nu mai poate sa faca fata scandalului!

 ACUM, NU O SA RELATEZ DESPRE ...REPROBABILE EVENIMENTE din aceste ultime zile!

 Dar vreau doar sa fac o paralela...



Parca am avea de intretinut un copil de vreo cativa ani pe care l-am scoate zilnic în faţa blocului, fara de chef, fara de nicio placere ! Si culmea, copilul acesta , ca si economia, cultura, sanatatea, educatia, turismul etc de fiecare dată, urlă aproape tot timpul şi face istericale deoarece sufera si nu mai poate rabda de atatea nelegiuiri si atatea privari de bunuri si de libertate.


Sa nu aveti impresia falsa ca ar scanci din cel mai mic motiv.


Deşi se pot face asemanari si sunt mulţi părinţi care au copii mici în zonă, nu am observat acest comportament în mod vizibil şi la alţi prichindei.


Aşa că am încercat să aflu care este cauza care îl face pe copilul metamorfozat si asociat cu Romania despre care vorbesc, diferit de ceilalţi.


Răspunsul inca nu l-am aflat în atitudinea părinţilor faţă de el. Dar, ar trebui sa ne aducem aminte, fara sa apelam la exercitii de recunoastere sau de cunoastere ca de fiecare dată când copilul începe să plângă, ambii părinţi nu ştiu ce să mai facă pentru a-i fi bine si deseori aplica multe inovatii (ca sa nu le spun altcumva) doar de dragul de a fi...


Bineinteles, niciodata si nicum nu voi fi in asentimentul acelor ce conduc acest stat, intr-o maniera pompieristica, dezordonata si totodata extrem de perfida !


Copilul-Romania nu le...e pe plac. Ar fi fost în stare să stea şi în cap, ori să ia trecătorii la bătaie pe stradă, numai ca să îşi vadă odrasla mulţumită?


Slabe sanse....


Nu voi incheia aici acest episode (ca sa nu mi fac titlu de glorie ca ar fi poveste) pana ce voi puncta si alta idee !


Prea s-a ajuns intr-un punct fara de orizont, in care doar cei puternici,cei bogati si doar cei influenti « taie si spanzura » (vorba haiducului) dupa bunul lor plac !


Sa nu uite insa un singur lucru !Creatorul a toate de pe acest Pamant a lasat fiecaruia un termen, o misiune !


Sa nu si bata joc pana in asemenea masura incat, la ora judecatii sa vina Dreptatea dumnezeiasca peste ei !!!


Cat priveste copilul, acesta e destul de ancorat in realitate, fara a fi prea inteligent, reuseste de fiecare data sa nu se comporte ca acesti „monstruleţi” egoişti şi plini de dorinţe, ce nu ţinem cont de nimic din jurul nostru.


Cat priveste sansa de a fi si de a trai mai bine, mai trebuie sa asteptam, sa ne fortam sa gandim si sa ACTIONAM nu ca niste razgaiati si oprimati ci, DEMNI deoarece, dupa libertate, Dumnezeu ne-a dat sansa de a evolua !


Educaţia şi mediul social ar trebui sa faca din fiecare copil din noi niste persoane civilizate, cu bun-simţ, ce ştiu să-şi înfrâneze pornirile instinctuale, cu toate ca , in actuala conjunctura, fara a zbiera si a face circ nu se obtine ...mai nimic !


Problema evolueaza in deprinderi, se complac în situaţii de a ne satisface orice moft şi capriciu de moment. Copilul, instinctiv, a sesizat că urletele şi istericalele sunt o armă eficientă în relaţia cu părinţii săi şi o foloseşte de câte ori vrea să obtina ceva sis a lepede acel stigmat, acea pacoste de a fi tratat si vazut în sclav zelos, supus dorinţelor « tatucilor » ce ne conduc...

 Iar pe final, amintiti-va de Vali Sterian...( Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!)





                                                       Zadkielix alias D.M






Un comentariu:

  1. Din pacate, libertatea a fost extrem de gresit inteleasa. Nu intru in amanunte.
    Altceva doresc sa semnalez:
    In anii 90, generatiile de anii 40/50 acuzau tineretul care manifesta (elevi, studenti, tineri), ca sunt inconstienti, drogati si cumparati cu dolarii lui Ratiu si Coposu.
    Acum, aceste generatii au devenit pensionarii de astazi.
    Mai mult, cei care ies in strada sa protesteze, acei sindicalisti, sunt fostii elevi, studenti, tineri ai fenomenului Pietii Universitatii.
    Problema, este ca acestia au intre 40 si 50 de ani, nu pot rezista, fizic, unui protest serios, de lunga durata.
    Tragedia acestei generatii este ca copii lor, tinerii zilei de astazi, nu au putere de reactie, nu sunt capabili de a lua atitudine.
    De ce?
    Din simplul motiv ca habar nu au ce inseamana Dictatura, nu au trait acele vremuri, iar parintii lor i-au menajat cat au putut, necrezand ca ar mai putea reveni acele vremuri.
    PACAT !!!

    RăspundețiȘtergere