Translate

miercuri, 6 iulie 2011

Perle si o "răscruce" funerie-BAC 2011

 UMOR-PERLE LA BAC
Frumoasă mai poate fi această patrie! Personal, fără nicio urmă de fariseism sau altă modalitate mi-e cam rusine să o numesc sau să fiu mândru de ea-de ROMÂNIA. 
Acum, cu voia Dvs o să devin anacronic si am să spicuiesc perlele BAC-ului 2011.
 
A rămas poate singura modalitate de a furniza motive de râs. nimic nu poate egala umorul involuntar al absolventului habarnist, domnit de "omul de stiință Funeriu"! Da, imi asum toate cele spuse si scrise aici.
 Anul acesta, in top s-a situat Caragiale, despre care elevii au aflat că ar fi unul dintre scriitorii care le dau personajelor nume relevante pentru ocupațiile lor, insă neavâand nici cea mai vagă idee despre opera dcriitorului. In consecință, elevii au improvizat!
 "Zaharia Trahanache avea acest nume pus de Caragiale, deoarece se ocupa cu traficul de zahăr.In mod similar,Farfuridi desfăsura afaceri cu farfurii, iar Iordache Brânzovenescu rula afaceri cu brânză."
 Un alt exemplu la fel de agnostic si delirant ar fi:
"După numele lui Brânzovenescu ne putem da seama că acesta era de la țară si avea rădăcini străvechi in cultivarea brânzei!"
Tot de la cragiale citire, alt copilandru a presupus faptul că "cetațeanul turmentat este reprezentat in lumea reală de omul obisnuit, adică bețivul român," iar altul a asociat lumea lui nenea Iancu cu stirile mondene, susținând ideea conform căreia " Caragiale e foarte actual, personajele cu prosti si betivi regăsindu-se in fiecare club de fițe din lumea noastră amară."
Si lista poate continua:" Tipătescu reia tronul iar Stoici si Spancioc sunt gărzile de corp", " Ruxandra il imploră să renunțe la crimele si omorurile",
 Din confuzie in altă confuzie s-au regăsit sintagme precum "palatul lui Procust" etc.
 Cât despre "trăsătura genului epic ar fi tocmai prezența liniilor de pauză"
 Formulăari de talia "Autoarea Nichita Stănesc" sau supoziții de genul" "ultima noapte de dragoste. Intâia noapte de amor...este o opera plină de convulsii si autentic dramatism..." nu mai necesită niciun fel de comentariu!
Aceasta să fie oare adevărata Românie??? Nu contest faptul că majoritatea celor ce s-au prezentat (asa intr-o doară la BAC) ar fi trebuit să se respecte in primul si in primul rând pe ei!!!
M-am săturat să cred că pe-aci, prin acest areal am fi chiar o urâciune... 
Insă cunoscând cine anume manageriază acest Minister al Invățământului, Culturii si Sportului (mai nou) am dedus că ceva tot s-a produs!
 Mai precis UN SCURTCIRCUIT, ce se vrea a fi un SEMNAL că viitor nu prea am avea!!!Sper ca toate acestea se vor schimba odată si odată, chiar cât mai curand...

 Rascrucea FUNERIE 2011

Cine este acest "om de stiință"?
 Nu are rost să vă repet....Un soi de călău ce vrea să distrugă TOT!
 REVENIND LA RĂSCRUCE...a INȚELES DOAR SENSUL TORȚIONAR, PUNITIV AL CUVÂNTULUI PE CARE SI L-A "ASUMAT"... iNDERZIRABIL SI TOTODATĂ GROTESC ACEST CUVÂNT!
 REZULTATUL?
 SE CAM OBSERVĂ-PROFESORI BATJOPCORIȚI, ELEVI DEZORIENTAȚI SI LIPSIȚI DE BUN SIMȚ SI CUNOSTINȚE!

România anului de grație 2011 ar fi trebuit să arate ALTFEL! Acolo, unde MAI TOȚI nesimțiții pun talpa pe prosti si se simt smecheri... O tara in care prostii tac, inghit si se mananca intre ei spre deliciul nesimțiților...Am vazut cum mediocritatea si rebuturile umane fără pic de caracter ce isi construiesc viață diând din gura si nu din fapte se lăfăie si râd in nas unui popor intreg care munceste si ii intretine prin impozite si taxe...
 Iar dacă există anomalii, ele sunt rapid anihilate, in sensul că  oamenilor sanatosi la cap li se pune pumnul in gura si sunt redusi la tăcere prin forță si presiunea exercitata de nesimțiți si prosti deopotriva, care se unesc intr-un gretos joc ce implica fara indoiala capra vecinului...


Urata este acum Rromania! Nu mai este deloc țara lui Eminescu., lui Brancusi sau Enescu.!! Esti tara lui Guta si a lui Salam... Copii se dezic de valori, nu au repere de niciun fel si invață că nu pot trai fără furtisaguri si ca maneua tiganeasca este muzica pur romaneasca!!! Si nu le zice nimeni de Enescu, Porumbescu... De Ion Dolanescu, Maria Tanase...

Nu le zice nimeni Rromania, ca maneaua e muzica pirandelor cu fuste largi care tipa si se vaicaresc ca sa ii salveze pe tiganii ce le sunt soti, tati sau fii, in timp ce ei tiganii cu muschi si burta stau ascunsi dupa fuste... Da, da!!! De frica!!! Acestia sunt idolii manelistilor rromani! A lor vei ramane Rromania, daca putinii barbati romani ramasi in toate mintile nu fac ceva...


Eu nu am pornit acest manifest cu Rromania fara motiv, ci ingrozit de genocidul la care asist din 1989 incoace, fara ca vinovatii reali sa fie pedepsiti... Este PE BUNA DREPTATE CONSIDERAT a fi UN asasinat cu buna stiinta si pus la cale aproape cu stil, pe nesimtite pentru un popor ce da impresia ca ar fi anesteziat!!!!!!

Este genocid acest lucru intrucat starea unui popor intreg este pusa existenta in pericol. Pentru genocid exista o singura pedeapsa-eliminarea sau moartea. Noi de ce ar trebui nu numai sa ii iertam, dar sa le mai si oferim inca o data posibilitatea de a calari un neam intreg? Nici macar unul sa nu infunde puscaria?!!

Urata MAI poate a se infățisa România!!! 
Toata lumea ce se simte si se crede  intreagă la minte trebuie să dea dovadă de civism, adică să lupte in ciuda micilor interese care pe moment aduc rezultate. Dezastrul afirmatiei "lasa, sa imi fie mie bine" ne-a adus aici! Aceasta mentalitate trebuie sa dispara cu totul, ori acesti "neica-nimeni" si aprigi torționari ce vor să distrugă EFECTIV orice ne vor infunda!
 Si nu cred in asemenea scenariu!
 Oricât de afectat as fi vreodata....
 România e cazul să te ridici!

 


 Ca sa nu devenim COBAI SAU EXTRATERESTRII!!!!!!!

            Zadkielix alias D.M

Un comentariu:

  1. Basescu cu gasca lui portocalie au avut grija sa fie totul "bine". Nu mai vreau sa mai zic nimic pentru ca e foarte suparator ceea ce se intampla. Toate cele bune si salutari amicul meu Zadkielix !

    RăspundețiȘtergere