Translate

luni, 9 iulie 2012

Metode revolutionare si la indemana cu coaja de ouNici cei mai inventivi dintre producatori nu ar fi gasit o solutie mai buna pentru un ambalaj eco asa cum a facut mama natura pentru ou. Ce ramane dupa ce ti-ai pregatit omleta poate avea o multime de utilizari. Noi ti le aratam pe cele mai ingenioase.
1. Ingrasamant natural pentru sol
Cojile de ou sunt bogate in calciu si alte minerale care vor ajuta solul sa devina fertil. Poti sa le sfarami si sa le presari deasupra stratului cu flori sau le poti amesteca direct cu pamantul pe care il pui in ghivece. In plus, voaja de oua va juca si rolul unui pesticid natural pentru ca va tine departe daunatorii plantelor.
2. Indeparteaza petele de pe ceramica
Pune cateva coji pisate de ou in canile patate de cafea sau ceai, umple-le cu apa si lasa-le asa peste noapte. Cand le vei spala dimineata petele urate vor disparea. Au efect si asupra vazelor si pot fi un abraziv usor pentru oale si tigai care refuza sa se curete cu produsele obisnuite. In plus, se spune ca fac minuni cu tevile infundate.
3. Cafea mai buna dimineata
  Eu n-am incercat, dar am citit ca daca adaugi o coaja de ou in filtrul de cafea, vei observa ca bautura ta preferata nu mai e atat de amara.
4. Mini ghivece pentru semintele preferate
Poti sa incepi sa plantezi cateva seminte de rosii, ierburi aromatice sau alte plante pe care ti le doresti in gradina. Dupa ce apar primele firisoare poti sa plantezi coaja cu totul intr-un ghiveci sau in stratul de pamant din gradina ta. Pe masura ce plata creste coaja se va sparge si, pentru ca e un bun ingrasamant, va hrani noile plante cu mineralele de care au nevoie.
5. Tratamente cosmetice
Piseaza intr-un mojar coaja de la un ou si adauga un albus batut. Aceast amestec este excelent pentru curatarea tenului. Aceleasi coji pisate de ou se pot lasa cateva zile sa se dizolve in otet de mere, iar solutia poate fi folosita pentru a trata iritatiile minore de pe piele.
6. Ambalaj pentru surprize dulci
Daca te pricepi sa golesti cojile de ou fara sa le spargi compet, asa cum fac mesterii populari pentru ouale pictate de Paste, poti sa le umpli prin aceeasi gaurica cu ciocolata sau jeleu. Dupa ce umplutura se intareste le poti oferi copiilor care se vor bucura sa descopere ca sub coaja nu se afla un ou fiert tare, ci o minune dulce.
Daca am omis ceva si mai ai si alte idei pentru folosirea cojilor de oua, te invit sa mi spui despre ele!

                                          Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu