Translate

miercuri, 12 septembrie 2012

Oras exclusiv pentru femei in Arabia Saudita!!!

ASTA NE MAI LIPSEA....
Nu vreau sa par misogin, dar cred ca ar fi O INITIATIVA aiurea, asa cum unii (bolnavi la minte, trup, suflet) ar pune-o in practica!!!
                                              
Este pe bune, DOAMNELOR, DOMNISOARELOR SI DOMNILOR!!!
 ARABIA SAUDITA are planuri de constructie a unui oras nou, numai pentru femei, in incercarea de a le sprijini pe cele care doresc sa lucreze, in conditiile in care numai 15% dintre femeile din aceasta tara sunt prezente pe piata de munca.
Interesant, nu-i asa? Parca am trai segregati in aceasta "mare familie mondiala?"
....
Dar, urmand acest fir (ANAPODA AL EVENIMENTELOR)sa vedeti ce fel de legi exista in acea parte de lume!!!Si , poate ca va cruciti INSTANT!!!
Legea din Arabia Saudita nu interzice femeilor sa munceasca, insa codul islamic Sharia care se refera la chestiuni ca politica, economia, justitia, dar si la aspecte ale vietii personale, de la rugaciune si post, la sex, igiena si regim alimentar – pune pe primul loc rolul femeii de sotie si mama.
Se crede ca autoritatea saudita pentru proprietate industriala (denumita Modon) are acum in sarcina sa armonizeze situatia de pe piata muncii din tara cu cea din restul lumii moderne, astfel ca acest oras controversat, aflat in faza de proiectare(SA DEA Bunul si Adevaratul Dumnezeu sa ramana asa!!!), ar urma sa fie construit incepand de anul viitor.
Autoritatile spera ca vor incuraja astfel femeile care isi doresc o cariera, fara a sfida legile islamice care guverneaza tara. 
Totodata, municipalitatea din Hafuf, aflat in estul tarii, spera sa atraga investitii de 500 de milioane de riali (107 milioane de euro) si sa creeze aproximativ 5.000 de locuri de munca pentru femei, in industriile textila, farmaceutica si alimentara.
Guvernul doreste sa faca in asa fel incat femeile sa aiba un rol mai activ in dezvoltarea tarii, prin crearea de slujbe pentru ele, in special pentru tinere. “Sunt convins ca femeile isi pot dovedi eficienta in multe feluri in industriile care se potrivesc cel mai bine intereselor, naturii si abilitatii lor”, a declarat directorul general adjunct al Modon, Saleh al-Rasheed, pentru cotidianul saudit al-Eqtisadiah.(sa nu credeti ca v-as minti, consultati revista presei de azi in lb engleza)
                                               
TOTUSI am sa enumar si o restrictie in privinta reprezentantelor Evei din acest "mirobolant" areal:

 ELE n-au voie la volan!
Intr-o tara super-bogata, dezvoltata FEMEILE sunt considerate inferioare barbatilor la acest capitol! Jenant si totodata DISCRIMINATORIU as spune...
Cu toate acestea, in ciuda anumitor progrese inregistrate, drepturile femeilor din Arabia Saudita sunt in continuare limitate prin legea islamica, ele fiind lipsite de anumite libertati fundamentale, prezente in cultura occidentala.
In luna septembrie a anului trecut-2011, regele Abdullah a anuntat ca femeile vor putea vota si candida la alegeri incepand din 2015, insa Arabia Saudita este in continuare singura tara din lume in care femeile nu au dreptul sa conduca autovehicule!!!
Totodata, Comitetul International Olimpic a trebuit sa depuna mari eforturi pentru a convinge autoritatile saudite sa trimita, pentru prima data, sportive la Jocurile Olimpice. Astfel, doua sportive saudite, Wojdan Shaherkani, la judo, si Sarah Attar, la atletism, au participat la JO 2012 de la Londra, marcand aceasta premiera.
Oare acesta sa fie inceputul emanciparii femeii in Arabia Saudita???.
...

 A relatat pentru Dvs, mereu pe faza,

                                   Zadkielix alias D.M

Un comentariu:

  1. Oras facut pentru barbati defapt :D imagineaza-ti un oras creeat doar pentru a ne spala hainele face sandwitch-uri si spalarea vaselor :D

    RăspundețiȘtergere