Translate

luni, 30 septembrie 2013

UNIȚI, SALVĂM ROȘIA MONTANĂ!!! Episodul 1


UNIȚI, SALVĂM ROȘIA MONTANĂ!!!

Episodul 1

 DE azi înainte, atît cît mă pricep o să scriu, aici pe blog (va fi postat și pe wall-ul meu pe Facebook) gîndurile și impresiile mele pe baza a ceea ce se întâmplă vis-a vis de subiectul Roșia Montană!
 O să încep prin a mă bucura că am luat parte (atât în București cât și-n orașul meu natal- Constanța) la acțiunile civilizate, de protest contra exploatării abuzive a aurului, a gazelor de șist, contra poluării cu cianuri și alte substanțe periculoase a tot ceea ce reprezintă mediul ambiant!!!
Însă, dacă această nouă revoluție pașnică (unii au denumit-o plastic de catifea) este ignorată, ar cam trebui ca acești infractori (politicieni avizi de bani, putere și influență) să fie dați jos!
De aceea, militez cu bun simț pentru această trezire a conștiinței poporului meu, poporului român și totodată sprijin acțiunile de sensibilizare a mai-sus numiților (nu pot să nu mă abțin în a-i compara cu o gașcă de borfași foarte bine organizați) ce se simt încolțiți de această presiune a străzii!
Mai mult decît atît aș avea numai cuvinte de laudă pentru toți acei români frumoși (tineri și bătrîni) ce au ieșit și au demonstrat (în ciuda timpului și chiar a timpurilor) că încă mai există SPIRIT CIVIC!!!
 Da, stimabililor!
 De aceea mă bucur că sunt contemporan cu voi și îmi doresc să spun, atunci cînd țara va scăpa de străinii de la Gabriel Resources și această gașcă de neaveniți că Dumnezeu și-a întors privirea spre noi, spre oamenii frumoși, simpli și inimoși!
...
 Dar acum să revenim la datele problemei și să nu mai visăm (așa cum îmi este lesne mie) că uneltele acestea satanice....se vor da la o parte!
Poate că nu este deloc tîrziu ca să decretăm și să scandăm (pe viitor) :
"Stop crima organizată, manipularea şi diversiunea antiromânească!!!"

Dacă pînă mai ieri, politrucii aceștia ne catalogau hipsteri, mai nou slujbași plătiți gen Gâdea de la postul Latrina 3 ne-au înjosit acuzîndu-ne că am lua ketamină, am SPERANȚĂ că nu ne vom lăsa!De aceea, argumentele puerile de felul " nu mai protestaţi în galerii pentru exploatrea în cariere"ce le am citit, din întâmplare nu mai sunt de actualitate, nemernicilor!!!!
Mascarada cu acea presupusă grevă a ortacilor (aplanată mai deunăzi de premierul Ponta prin simpla sa prezență, tratativele cît și promisiunile ...neonorate mă lasă rece, insensibil!)
Pentru aceia dintre Dvs care îl simpatizați sau credeți că România ar avea de căștigat locuri de muncă (prin exploatarea cu cianuri și distrugerea mediului) am un alt mesaj!
Dacă ați căuta loc(uri) de muncă în alte domenii, cu siguranță ați găsi...

Iar pentru diversioniștii de la RMGC și cei ce susțin aberația aceasta pot să le transmit sincer, decent... doar atât
Nu mai căraţi "protestatari" de prin alte părţi. Finanţatorul lui Gold este urmărit de FBI pentru corupţie şi spălare de bani în America. Și acum gândiți-vă...la noi a lucrat corect?!

Și, ca acest episod să nu fie unul ușor de interpretat, vin cu date reci, statistice.
De exemplu,Academia Română, prin vocea președintelui acestei intituții, academicianul Ionel Haiduc, o somitate în domeniul academic,  desființează proiectul Roșia Montană sau, mai bine zis, tunul Roșia Montană, punct cu punct! Punctul de vedere al academiei Române a fost transmis în cadrul unei emisiuni a postului public de televiziune, în anul 2012. Acesta a abordat problema protecției mediului și a patrimoniului, alături de rușinoasa problemă a redevențelor (a cantității de aur și argint pe care statul o primește)
După cum ați bănuit, clasa politică și media din țară nici nu bagă în seamă mesajul clar și corect al specialiștilor Academiei Române pentru că nu rezonează cu interesele lor. În statele normale, specialiștii ar avea ultimul cuvânt, la noi mafia politică are ultimul cuvânt, de 22 de ani, și rezultatul se vede. Au vândut tot, acum urmează să vândă, fără niciun pic de remușcare și ultimele resurse ale țării, băieții sunt flămânzi de șpăgi și mită.

Academicianul Ionel Haiduc abordează problema jenantă a redevențelor primite de statul român, subliniind faptul că în alte state valoarea acestora este de 80% pentru stat și doar 20% pentru investitor. La noi, gașca mafiotă, în frunte cu băsescu și ponta, susținătorii efervescenți ai proiectului, a acceptat ca statul să primească doar 6%. Este o diferență ca de la cer la pământ!

Nici acum nu îmi pot explica cum poate accepta un premier ca România, pe aurul ei, să câștige din toată această afacere doar 19 tone de aur din 300 și 192 tone de argint din 1600. Vreau să ne explice cum poate accepta ca din 300 de tone de aur, 282 de tone sa revină canadienilor și cum din 1600 de tone de argint, canadienii să primească mai mult de 1500 de tone. Care este argumentul pentru care radem de pe fața pământului  cea mai veche așezare românească și acceptăm deteriorarea definitivă a acestei zone?

Care este argumentul pentru care acest TUN este prezentat ca fiind un mare succes, de ponta, șova și băsescu – tartorii afacerii! Nu toți suntem proști, realitatea este clară, afacerea este un dezastru pentru România!

AVEM DE ALES, FIE MERGEM PE MÂNA POLITICULUI, cum tot facem de două decenii și ceva și o să dispărem ca stat, FIE LĂSĂM SPECIALIȘTII SĂ AIBĂ ULTIMUL CUVÂNT!
....
http://www.youtube.com/watch?v=xwzF_0jZcOEÎnchei aici primul dintre aceste episoade (anacronice) cu speranșa că nu am lezat niciun fel de drept al vreunui semen...
Mă ucur dacă veți interacționa și lăsa comentarii, intervenții etc
Fiind o persoană (destul) de credincioasă (fără a fi fanatic) mă voi ruga la Bunul Dumnezeu ca această mișcare să ajungă un succes și să poată să facă minunea de a le grăbi sfîrșitul relelor tuturor celor ce au vîndut pe nimic țara aceasta, dimpreună cu toate resursele solului și subsolului!!!!Al Dvs, mereu pe fază

 Zadkielix alias Prof . Dr Daniel Mihai


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu