Translate

marți, 28 iulie 2009

Crize profunde-Articol trist...

Criza financiară loveşte inevitabil şi nimicurile din România. Îngrijorarea se ridică peste ţară şi pogoară năprasnic peste tozi acei "mahari" care sunt mai ceva ca toti acei "dealeri" sau dilări de maşini jmekeroase.
Am ajuns sa traim din scandaluri si sume ametitoare de tip bambu devin uşor incerte, iar arbitrii acestui joc urat si murdar al politichiei de margaritare ar putea primi „pături” si suturi in dos decat zile sau nopti. Ca deh, nici ei nu sunt unici! .
Printre negurile crizei se întrevăd totuşi zorile unor alternative sănătoase.
Oare care ar fi?
Niste sume fabuloase?
Sau acei bani ce ar folosi dezvoltarii unor sectoare de activitate se potrivesc cu pretentiile nejustificate ale unor sefuleti?
Fără banii unei pieţe imobiliare artificiale n-o să mai apară vreun nene care să înmulţească reportajele cu ciudăţeniile româneşti de la Bruxelles.
Un om are o şansă în plus în lipsa unor ţepe de milioane de ani... Nu se mai găsesc bani pentru nimeni. Valizele se umplu mai greu şi astfel neprihănitzii nu mai trebuie să facă excursii cu girofar până la sediul Poliţiei.
Nea Mason o să joace marţu’ pe pasiunea lui dintotdeauna, gogoşile, iar tovarasii din Senat or să scape de putreziciunea capitalului pe care îl înfierau pe când o scotea pentru prima oară pe domnişoara EBA la o savarină.
PIF şi PUF vor FI asa de nostimi incat pe canale ca „Acasă” se vor servi...dedicatii iar folcloristele de pe History sau Platinium vor deveni icoane in ochii acestei multimi dornice de regula celor 3 S...(sange, sex,senzatie) Oare în ALTA parte s-ar reconstitui vreodata scena acestei "unice" situatii?
Sau e vina acestei incalziri globale in care problema contopirii daco-romane se merita a fi alt "cap de afis"?
Ah, era să uit de părinţii care câştigă mai puţini bani în criză. Şi care astfel vor renunţa probabil să le mai cumpere copiilor jocuri sau alte accesorii ca Wii sau PlayStation şi îi vor lăsa pe puşti să caute altceva de la simplul mod de a citi sau a bate mingea pe maidane si terminand cu ceva de a realiza mai inalt..acela de a cunoaste, de a folosi si de a respecta si arta...
Sunt pretentios?
Zadkielix alias D.M

4 comentarii:

  1. Nu esti pretentios. Si nu e mai bine sa bata mingea pe maidane decat sa stea pe mess si pe Hi5 la Mc? Ai vazut tu cocalari cand eram noi mici? Habar n-aveam cu ce se manaca un calculator. Ne jucam afara toata ziua.
    Acum astia mici sunt coca&pitzi de la cativa anisori. In loc sa isi traiasca anii copilariei, stau sa faca poze in baie cu ochelari (fetele) si pe masini si cu bani pe piept (baietii). De manele nu mai spun!

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci de comment Fairy!
    Intr-adevar nu am nimic cu copilasii si nici cu cei ce ii educa!
    Mai degraba am ceva cu Sistemul din care (alminteri fac si eu parte , chit ca sunt ceva mai zvapaiat si rebel) ei isi vor extrage toate cutumele ...
    Tehnologia poate sa fie mai degraba un dusman! Daca nu avem grija de ea, se va razboi cu toti!
    Poate ca vei rade, dar scenariul acesta nu e deloc din caregoria SF...

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu am momente in care compar copilaria mea cu a celor ce acum o traiesc.Am niste vecine de 7-8 ani care se mai joaca uneori pe strada...si au momente in care incep sa vorbeasca intr-un "limbaj codat" si sa se comporte ciudat,tipand si facand tot felul de miscari ciudate,care sunt evident luate din desenele animate,care mai nou sunt interzise sub 12,15,16 si chiar 18 ani...ce frumos...cand eu ma uitam la Familia Flinstone,Tom si Jerry si Scooby Doo...pot sa dau exemple de persoane cu care am copilarit si acum ma uit la comportamentul lor si la prietenii care le inconjoara si ma ingrozesc...Coca&Pitzi...Si oare a cui e vina?

    RăspundețiȘtergere