Translate

joi, 2 iulie 2009

Initiativa cu artezienele

Negoiţă dă 4 milioane de euro pe 24 de fântâni, pentru „educaţia estetică a cetăţenilor“..Daaa este un enunt pe cat se poate de adevarat si probat!

Sectorul 3 al Capitalei va deveni în patru ani locul cu cele mai multe fântâni pe metru pătrat. Primarul Liviu Negoiţă vrea să construiască în 48 de luni 24 de fântâni arteziene, în medie câte o fântână la două luni. Investiţia se ridică la patru milioane de euro şi va fi suportată de la bugetul local. Noile fântâni arteziene vor fi amplasate pe principalele bulevarde şi, după cum scrie în caietul de sarcini, acestea vor avea rolul „de a educa din punct de vedere estetic cetăţenii”.

Arhitectul sectorului 3, Ştefan Dumitraşcu, explică în ce mod se va face educaţia cetăţenilor prin fântâni: „Nu vor fi lalele sau maimuţe care scuipă apă. Vor fi nişte construcţii cu design deosebit astfel încât cetăţenii sectorului să facă diferenţa între chiciurile ca de Slobozia şi fântânile moderne. Pe lângă rolul estetic, fântânile vor purifica aerul din zonă şi pot fi folosite şi ca rezervoare de apă în cazul producerii de incendii. Ele se vor transforma în spaţii cu conotaţii de repere publice”.
Din cele 24 de fântâni, 17 vor fi construite pe marile bulevarde. Cele mai spectaculoase fântâni arteziene vor decora Bulevardul Nicolae Grigorescu. Acestea vor fi amplasate pe o lungime de doi kilometri, vor fi cu jocuri de apă care sar la diverse înălţimi iar noaptea vor fi luminate în diverse culori. Înălţimea jeturilor va ajunge şi la trei metri. În această zonă, o singură fântână va avea lungimea de opt metri şi lăţimea de 2,5 metri. Alte fântâni arteziene vor fi construite pe pastilele din marile intersecţii şi pe bulevardele Nerva Traian, Octavian Goga, Camil Ressu, Baba Novac, calea Vitan, Dristorului, Mihai Bravu, Hurmuzachi şi Lucian Blaga, iar pe scuarul dintre Diham şi Potcovă va fi construit sistem de irigaţii.

Fântânile vor fi dotate cu echipamente hidraulice şi electrice. Dinamica jeturilor de apă va fi programată după multiple scenarii. Seara, formele apei şi ale fântânilor vor fi evidenţiate cu fascicule luminoase în diverse culori. Fântânile vor fi dotate şi cu senzori de vânt. Înălţimea jeturilor de apă va fi controlată electronic, încât să nu ude carosabilul.

Pentru „lucrările de regenerare urbană”, depunerea ofertelor pentru licitaţia deschisă se va încheia pe data de 15 iulie. Potrivit anunţului de participare, firma care va fi declarată câştigătoare va avea la dispoziţie 48 de luni de la data semnării contractului pentru a finaliza construcţia fântânilor. Întrebat dacă cele 24 de fântâni reprezintă o prioritate pentru sectorul 3, arhitectul-şef Ştefan Dumitraşcu a răspuns: „În şase ani, Primăria sectorului 3 a realizat 95 la sută din sistemul rutier, amenajarea spaţiilor publice şi extinderi de reţele de apă şi canalizare. Dacă e criză însemnă cu nu mai putem face nimic?”.
Până va construi Negoiţă cele 24 de fântâni, sectorul 2 rămâne locul cu cele mai multe fântâni arteziene construite. Primarul Neculai Onţanu poate să se laude chiar şi cu o fântână cântătoare. Ea este amplasată pe Şoseaua Ştefan cel Mare, în dreptul intrării pe aleea Circului Globus. Restul fântânilor, peste 24, sunt amplasate aproape una lângă alta. Primarul Onţanu susţine că scopul pentru care a construit fântânile este „de a purifica aerul şi a da valoare zonei”. Cu excepţia fântânii care reprezintă mai multe lalele din care una frântă, ansamblu construit din inox şi luminat cu spoturi, restul sunt nişte construcţii simple din care ţâşneşte apa.
Poate nu stiati Oprescu a vrut să facă cea mai mare arteziană din Europa....

În iarnă, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut consilierilor municipali să-i aprobe construcţia celei mai mari fântâni arteziene din Europa. Aceasta urma să fie amplasată în Parcul Herăstrău iar construcţia ei ar fi trebuit să coste 8,6 milioane de euro. Consilierii municipali au considerat că fântâna costă prea mult şi au respins proiectul.
CE SA MAI ZIC? Mai in toate orasele cu primari pdlisti s-au cheltuit sume fabuloase pe fantani arteziene impozante, care au mancat din spatiul pietelor centrale si au imbogatit haita de profitori portocalii! In acelasi timp aceste orase au strazi ADEVARATE CAMILOSTRAZI!Cu pamant si necanalizate!Asa ca sa nu va mirati de aceste reforme de a arata si a epata...
Stau si ma gandesc daca au toti copii loc in scoli, gradinitza etc
Nu pot sa cred! Nu mi place sa scriu si sa amintesc dar prea s-au transformat "sefii" din pdl in partidul fascist al nesimtirii, smecheriei, hotiei, obrazniciei, prostiei, golaniei in politica!!!

Sau Dom Negoita, acum ACEST filosof al istoriei artei, cel care ne invata esteticul pe noi, PROSTIMEA... e alta unealta a acestei guvernari veninoase?

Ca sa incheiu aici aceasta elatare un pic mai acidulata...am atat sa va spun :"Intre un farsor utopic si... un buldog mintos si hotarit vetiaduce si cunoaste fantani! Iar veti culege...iluzii, fantasme..

Cind Dumnezeu vrea sa piarda un om, mai intii ii ia mintile!

Zadkielix alias D.M

4 comentarii:

  1. Cat de adevarat si de bine analizezi Zadkielix...Nu stiu , dar cred ca esti o persoana deodebita de te preocupa atatea si atatea subiecte, pe langa pasiunea sau...meseria de a canta la vioara?
    Zic ceva rau?Sa nu te superi pe mine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa si faca cate arteziene vor...Pentru mine raman doar niste creaturi hidoase si jegoase!
    Ca doar nu sunt stilati cand ii vezi la cravata si la 4 ace, parfumatzi si sprayatzi,iar in interiorul domniilor lor pute urat ca nici ei nu s-ar suporta si ar muri de la asta...
    Pe pariu?
    Hai ca ma retrag departe de ei...Mia bine impotriva lor decat cu ei!!!
    Gresesc baietele Zadkielix?

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu cat trece timpul cu atat imi dau seama ca acesti pseudopoliticieni incearca sa ne amageasca cu jucarioarele lor publice prin care oricum ar fi, banii lor ies in continuare. Dar chiar nu mai exista in tara asta un om in functie de conducere preocuopat si de ce e cu adevarat nevoie ? Cat mai trebuie sa asteptam ca sa ajungem si noi la "piciorul broastei" cum spunea Creanga ?...raspuns.......
    Bun articol Danielix, constat pe masura ce citesc ca esti un om de toata isprava si meriti tot respectul meu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu,prescolarii nu au loc in gradinite...in scoli,hmm,mai treaca mearga...da' lasa ca o sa fim educati estetic...ce atatia filozofi,ducem lipsa de tinichigii...da' oricum am fi,filozofi sau tinichigii o sa fim educati estetic.

    RăspundețiȘtergere