Translate

sâmbătă, 4 iulie 2009

Studiu de caz-Internetul

Datorita popularitatii de care se bucura Internetul in randul tinerilor, medicii de la National Cancer Institute, din Illinois, vor sa se foloseasca de informatia online ca sa ii ajute pe fumatorii cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani sa renunte la tigari.

Concret, initiatorii programului, pentru care s-au alocat 2,9 milioane de dolari, isi propun sa creasca, in mediul online, cererea pentru tratamentele antifumat care i-ar putea ajuta pe fumatorii juvenili sa renunte la viciu, informeaza Reuters.

Programul a fost lansat pentru ca s-a constat ca, atunci cand incearca sa renunte la obiceiul fumatului, cei mai multi dintre adulti nu recurg la metodele conventionale, ci apeleaza la remediile fabricate in casa sau la propriile tratamente.

"In mod surprinzator, in comparatie cu celelalte grupe de varsta, cel mai mare procent de fumatori s-a inregistrat in randulor celor cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani", a declarat coordonatorul programului, profesorul de psihologie Robin Mermelstein.

De fapt, a adaugat Mermelstein, "acest viciu capata amploare intre varstele 18 si 24 de ani si, desi foarte multi adulti se gandesc serios sa renunte la fumat, procentul de reusita este unul foarte scazut".

"Acum este momentul ca tinerii fumatori sa renunte la fumat. Nu peste cinci ani, nici peste zece, ci chiar acum. Iar ca sa ne asiguram ca mesajul nostru ajunge la ei, este nevoie sa abordam toate mijloacele accesibile lor", a explicat Mermelstein.

Marmelstein si echipa sa, de la UIC, in parteneriat cu Universitatea din Iowa si cu American Legacy Foundation, vor colabora cu agentia de publicitate GDS&M Idea City, pentru a dezvolta o serie de reclame
interactive online si pentru a analiza mesajele care ii determina pe tinerii fumatori sa foloseasca site-ul www.BecomeAnEx.org.

Studiul, desfasurat in Statele Unite la nivel national, va fi promovat de 3.000 de tineri fumatori utilizatori ai Internetului.

D.M

2 comentarii:

  1. Daca s-ar rezolva aceasta problema, macar pe sfert si tot ar fi ceva...
    Nu i inteleg pe cei ce isi cauta mortea asa..."live" afumandu-se!
    Mai bine si-ar ocupa timpul ca tine, Zadkielix documentandu-se!

    RăspundețiȘtergere