Translate

sâmbătă, 5 februarie 2011

Un nou sport national-cenzura made in Romania aplicata revistei Academia Catavencu

C.N.A-ul a interzis inca un spot al Academiei Catavencu! Pare incredibil cum CENZURA de trista amintire functioneaza in acest an 2011!
Un nou sport national-cenzura made in Romania....
 Dar ,inainte vizionati spot-ul:


 Poate parea exagerat, insa realitatea intrece orice fel de inchipuire!Poate nu o sa va vina sa credeti...
Este, de fapt, un bine cunoscut fenomen-acela al punerii sub tacere, sub orice fel! Orice initiativa mai altfel, iesita din tipar este una supusa CENZURII, MINIMALIZARII, sub asa-zisul scut al protectoratului etc

Din capul locului,aceasta postare se doreste nu numai o trecere in revista a fenomenului degradant, aflat en vogue, ci si un  Daca veti avea timpul si rabdarea suficient antrenata, click-uiti acel inceput (link ce mi-a atras atentia in mod deosebit) si uimiti-va doamnelor, domnisoarelor si dumneavoastra domnilor...
Sustin ideea desprinsa din text! Pentru niste oameni cu vederi periferice inguste, toatul pare o cacealma, o instigare!
 Insa e de fapt o reclamă cu umor, la ziarul din fiecare zi de miercuri... nu de alta, cititorii fideli cunosc acest gen de promovare!

Recunosc e printre putinele publicatii ce le vizualizez on-line si le parcurg chiar comentandu-le! 
Revenind insa... Oare ce sa mai zicem, acum cand exista si acele precedente ce au fost indelung mediatizate, in speta atinsi de CENZURA  aceasta opaca ce e doar un instrument de ingustare de...informatii, de banda si orizonturi pentru ....fiecare roman ce nu poate intelege si...vedea , dincolo de imagine si mesaj!
 Adica, nu-l decodifica si nu-l precepe decat in..."totala intelepciune" asemanatoare C.N.A-ului!
Fara a ma considera instigator, imi las acest drept la opinie, deoarece in trecut (mai bine zis acum 2 ani) AM AVUT SANSA de a cunoaste personal colectivul redactiei Academia Catavencu. Ba mai mult...am realizat si o colaborare ce mi-am dorit-o a nu fi....cenzurata!!
 Insa realitatea m-a contrazis! 
 Drept urmare, am scris aceste randuri cu speranta ca aceste lucruri deloc democratice se vor...OPRI CANDVA!
....
 Daca acel spot de prezentare ar incita la violenta, la manifestarea instinctelor animalice (din punctul personal de vedere fiind doar REALITATEA ACEASTA DURA, ETERN MEDIATIZATA SI COMPARATA). Si acum, poate ca o sa spuneti ca exagerez sau divaghez!
 An de an, cand se vorbeste de schimbare, de revolta, de Revolutie , multi uita (inclusiv si membrii marcanti C.N.A. ce au impresia ca ar fi vesnici) de adevaratele jertfe! 

Daca aceste treizeci de secunde ar face rau si ar dauna psihicului romanului obisnuit, atunci cum ramane sau cum mai ramane sa apreciem, domnilor de la C.N.A ADEVARUL? Adica, mai pe romaneste cum tolerati imaginile (ce se difuzeaza cu  faptele , martirii ,eroii, tinerii,) ce caracterizeaza acea generatie ce si-a varsat sangele si a crezut intr-un ideal  in 89, reluate obsesiv in fiecare an indeosebi in luna Decembrie?
 Pentru cine anume? Pentru ce?Si de ce?
 ...

Raman cumva intrebari fara de RASPUNS?
 O sa incerc aici si acum sa nu mai rascolesc trecutul si, cu o speranta mereu in suflet, sa astept acea zi in care tortionarii, cemzorii, istoricii falsi, deontologii, academicienii vopsiti si vanduti altor stapaniri, serviciile secrete, "baietii cu rapoartele", etc sa inceteze a mai avea judecati de valoare, in a mai opri dreptul la libera exprimare! Si ar mai ramane ceva, spus din suflet!
 Oamenii cu deschidere, dintotdeauna ar trebui sa aprecieze munca de calitate afisata cat si productiile audio-video ce au rolul de a "trezi" constiinta! 
De aceea, personal ma bucur ca EXISTA  un asemenea  colectiv atat de inimos si excelent pregatit cum era (si este, banuiesc in prezent) colectivul Academiei Catavencu!
  


O bagheta magica se inclina si va sustine in continuare, DOMNILOR!

                                                                   Zadkielix alias D.M



Un comentariu:

  1. Mai mult decat atat, cu acea vie insufletire imi permit sa adresez salutari cordiale si urari de bine tuturor oamenilor cu inteligenta si umor, scriitori, editorialisti, caricaturisti ai brand-ului Academia Catavencu, intr-un cuvant oameni de bine, plini de verva, talent si umor ce reprezinta FARA DOAR SI POATE o borna de libertate in adevaratul sens al cuvantului si in anul acesta, DE GRATIE- 2011!
    Pentru o viata sanatoasa cititi Academia Catavencu!
    :)

    RăspundețiȘtergere