Translate

vineri, 20 iunie 2014

De ce tin eu cu Brazilia sa castige aceasta Cupa Mondiala

Motto    "Fiecare om este ceea ce admiră în taină. Dacă aş putea afla ce admiri, aş şti ceea ce eşti, fiindcă oamenii sunt ceea ce gândesc când sunt liberi să se gândească la ce vor."  A.W. Tozer 

       Cupa Mondiala- Brazilia 2014, anul de gratie in curs
   Dintru inceput vreau sa va spun ca eu tin cu Brazilia...
 Iar, ca o mini-introducere vreau sa va incant vizual cu niste fotografii sugestive, pline de inteles si culoare!

Acum ca v-am familiarizat vreau sa va atrag frumos si disctret atentia ca orice alt pronostic, orice alta discutie deriva din acest lucru-acela al VIITOAREI CAMPIOANE MONDIALE ce SPER CA VA FI BRAZILIA!

 Asadar, fara sa va lezez sau sa va influentez gusturile sau optiunile as dori sa parcurgeti acest text!
Consider de facto ca am intreprins o analiza personala destul de bine documentata, din mai multe puncte de vedere!
Insa, cunoscand faptul ca multi dintre dumenavoastra vor avea de comentat pe marginea acestui text, ii invit sa o realizeze in spatiile desemnate lor, cu raspundere si pricepere!
Lamurind aspectul introductiv ma bucur enorm ca acest turneu final se desfasoara in Brazilia! Nu pot sa va spun cat de mult mi-as fi dorit sa fiu prezent si eu acolo...

   Eterna samba isi va dezvalui incet dar sigur un parcurs din ce in ce mai bun!
Se spune, provenit dintr-o veche "traditie " fotbalistica un adevar ce se probeaza:-" Formatiile care incep greu ,chinuit turneul final vor ajunge in fazele superioare!"
 Sunt convins ca dupa aceste doua meciuri ale formatiei "cariocas" (3-1 cu Croatia si remiza alba cu Mexicul) sunt doar inceputul! Neymar@Co vor adopta din optimile de finala un fotbal placut vederii!
Motive ar fi suficiente! Mai jos o sa le insirui intr-o ordine aleatorie:

In primul rand, descatusarea inca nu s-a produs! Numai interventiile "de exceptie", de 5 stele ale portarului mexican Ochoa au putut stopa o Brazile ofensiva!

In al doilea rand s-a demonstrat, pentru a cata oara ca si "fluierasii" acorda acel minim 5 la suta formatiei gazda!(Nu e cazul sa v-aduc aminte de arbitrul japobez Nishimura...)

In al treilea rand fotbalul ca si distractia reprezinta una dintre principalele indeletniciri ale acestui popor!

In al patrulea rand, ar cam fi cazul ca si Brazilia sa-si adjudece acest mult-ravnit trofeu!

In al cincilea rand, Brazilia este in primele sase economii ale lumii. Deci din 200 de tari, pe langa fotbal ei mai sunt foarte buni si la altceva. Cum s-ar zice , daca o echipa cu 5 titluri mondiale nu merita sa organizeze un Mondial, atunci cine ar merita sa o castige?

In al saselea rand ar mai linisti poporul pus pe demonstratii, pe drept cuvant!

In al saptelea si ultim rand...Intr-o societate ce se doreste a fi democratica (cea braziliana) exista TEORETIC o traiectorie decizionala ce pleaca de la popor si se termina odata cu decizia FIFA. Anume: poporul si-a votat (sa speram democratic) conducatorii. Acesti conducatori au avizat dosarul de participare al Braziliei la lictatia de acordare a organizarii. FIFA a luat in considerare acest dosar si a acordat pe baza lui Cupa Mondiala unei tari meritorii in fotbal. Daca nu putem accepta acest lant decizional ce nu incalca (TEORETIC) nici o regula atunci suntem sentimentalisti si ne alaturam manipularilor media de orice tip. Este o parere personala dar in conformitate cu reguile societati in care traim.

 De aceea, bucurati-va de fotbal si de eventualitatea castigarii trofeului de catre tara gazda!
 Da, multi veti spune ca "mafia" ar decide sau ca as fi "in trend" cu cei ce sustin aceasta "teorie a conspiratiei!"
 Insa, realistic vorbind..Un turneu final organizat in America de Sud, patronat de BRAZILIA, organizat (cu foarte multe fonduri), marcat de evenimente (demonstratii, revolte), intesat de atatea si atatea surprize( eliminarea campioanei en-titre Spania,a reprezentativei Angliei , a ataor tari cu traditie inca din faza grupelor etc ) nu trebuie sa se sfarseasca FRUMOS?

Si, daca imi veti da dreptate, atunci v-as propune sa visam la o finala mult-dorita! O ciocnire a gigantilor- Brazilia lui Neymar contra Argentinei lui Messi!
Eh, atunci ati mai vrea sa nu va uitati si sa nu vizionati in felul Dumneavoastra ales, O ASEMENEA DESFASURARE DE FORTA!
Pana atunci astept moentul FERICIT de a ajunge cu bine in acest vis mult asteptat de toata suflarea braziliana!
Iar pe final AS DORI sa elimin un cliseu-acela al marketing-ului agresiv, extrem de popular intre cei ce-si sporesc averile pe seama unor oameni talentati, dispusi al efort pana la epuizare!
Da doamnelor, domnisoarelor si dumenavoastra domnilor...Fotbalul reprezinta un fenomen social eminamente si nu un simplu act de bussiness!

IN LOC DE CONCLUZIE...De aceea SUNT FERM CONVINS ca fotbalul din ziua de azi-prin EVENTUALA castigatoare- BRAZILIA VA AVEA legatura cu notiunea de a fi patrioti,deoarece fotbalul NU SE JOACA doar pt BANI!!!


      Cu bucurie si exuberanta a consemnat pentru toti iubitorii acestui sport,

                     Zadkielix alias Prof. Dr. Daniel Mihai 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu