Translate

sâmbătă, 19 iulie 2014

Ororile razboiului continua...

Ororile razboiului continua...

        Un avion de pasageri Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei, cu 298 de persoane la bord. Cursa plecase de la Amsterdam în direcţia Kuala Lumpur. Compania aeriană a confirmat că a pierdut contactul cu aeronava MH 17, deasupra Ucrainei, la aproximativ 50 km de graniţa cu Rusia. Toate cele 298 de persoane aflate la bord au murit.
Stirea a facut inconjorul Planetei! Multi nu s-au sfiit sa arate cu degetul si sa infiereze acest INUTIL razboi dus cu apriga inversunare de catre Imperiul Rusesc pe teritoriul Ucrainei.
Dar, in definitiv, ce mai conteaza asta, daca nimeni si nimic nu mai poate schimba (radical) sensul evenimentelor reprobabile?
Totusi,in plan uman, ar trebui sa vorbim de la bun început de un eveniment devastator, iar din perspectiva disputei ruso-ucrainene, ca şi a cursului general al relaţiilor internaţionale – de consecinţe imposibil de evaluat pe moment.



 Un excepţional studiu de caz făcut de un specialist în domeniu mi-a atras atentia intr-un mod aparte.
Ca sa-l protejez si sa nu-i desconspir identitatea (deoarece in aceste vremuri tulburi SIGURANTA inseamna SUPRAVIETUIRE), DAU mai jos INTEGRAL urmatoarele:
Pasajele cu ghilimele sunt preluari, restul sunt comentariile mele!
Daca prin acest lucru am cutezat sa aduc la lumina cate ceva, ma declar ceva mai linistit dar mai deloc impacat cu TERIBILA soarta a aproximativ 300 de suflete...
“La 100 de ani de la atentatul de la Sarajevo, cineva s-a gandit ca n-ar strica sa comita acelasi pretext, updatat la nivelul anului 2014, deci cu o racheta… Nu i-a iesit, insa.
Exista doua sisteme antiaeriene, Dvina si Kub, ambele asigurand dirijarea rachetelor interceptoare catre tinta in fascicul de radiolocatie, in microunde. Sistemul Dvina este mai vechi dar mai performant, doboara tinte pana la 27 km altitudine, celalalt este mai nou, nu poate dobora la 10 km dar este mai elastic in sensul ca este montat de cateva senilate, deci este mobil. Primul are cateva remorci iar lansatoarele se afla pe afeturi fixe.
Ambele sisteme nu pot fi folosite de catre insurgenti dintr-acestia, suparati. Ele necesita personal pregatit special, de regula ofiteri specializati pe rachete. Separatistii nu au asa ceva, nici sistemele si nici ofiterii. Dealtfel nu le-ar da nimeni pe mana asemenea arme… Ele pot fi folosite numai de catre armatele regulate, mai exact de catre trupele de antiaeriana, deoarece necesita si un sistem radar avansat care sa le anunte prealabil ca o tinta se apropie, dupa care radarul sistemelor preia titnta in fascicol de radiolocatie si lanseaza rachetele. Dar dintr-un avion lovit cu o racheta nu mai ramane mare lucru, ori s-a vazut ca a cazut la sol o bucata mare de fuselaj si ampenajul vertical."
Asa cum declara presa mondiala, sistemul “BUK”, acesta nu exista.
Totusi, poza din aceasta postare (preluata de pe google) infirma partial acest lucru!
Dar, altceva pare de domeniul INCREDIBILLULUI!
"In plus, avionul zbura la 10 km, dar pt distante asa mari, spre est, trebuia sa zboare intre 10,7 si 11 km altitudine, sau intre 11,3 si 11,6…. In plus, nu avea ce cauta peste un teatru de conflict militar…
Prin urmare, armatele ce detin asemenea sisteme nu au participat la drama, Ucraina nu avea de ce, Rusia nici atat, separatistii nu aveau cu ce. Exista posibilitatea ca Rusia sa-l fi doborat dar peste granita, deasupra Ucrainei, insa asa ceva ar fi compromis tocmai proprii ei separatisti, deci nu ar fi avut interesul… In plus, Obama sfatuit de consilierii lui militari, care nu sunt naivi, l-a sunat pe Putin sa-l intrebe daca nu a fost asa, dar acesta sigur a argumentat ca nu ar fi avut nici un interes sa atraga anatema asupra propriilor separatisti pro-rusi…"
Atentie insa, Ucraina ar fi trebuit sa schimbe cursul de zbor pt a dirija avionul pe alt traseu, nu pe deasupra zonei de conflict, dar nu a facut-o!!! Dar nici nu a doborat avionul, deoarece ea abia astepta sa intre in UE, cum sa doboare un avion cu cetateni europeni? Iar daca s-a apucat de astfel de jicuri, atunci e si mai grav…
"Mai mult, inprastierea ramasitelor pe o raza de 15 km, arata ca acesta a explodat in aer, destul de sus. Dar un avion nu explodeaza asa, de la sine, in zbor, deci a existat intai un incendiu la bord care s-a intins catre rezervoare si acestea au explodat sus, in zbor. Problema acestei variante este ca un incendiu se stinge de catre copilot cu sistemele antiincendiu de bord, in timp ce pilotul anunta turnul care-l urmareste despre incendiu si solicita pista de aterizare de urgenta, sau anunta aterizarea iminenta, fortata… Asa ceva nu s-a intamplat, nu a existat o astfel de comunicatie, deci nu a existat un incendiu. Deci avionul a explodat in aer, sus, ramasitele s-au imprastiat balistic pe o raza mare, iar rezervoarele au luat foc la impactul cu solul."
...
Prin urmare, din moment ce avionul zbura la o altitudine prea mica si pe un traseu interzis, si nu a avut incendiu si nici o armata nu l-a doborat, inseamna ca a fost ceva regizat!
Sa ma ierte cei ce isi inchipuie si "iau de-a gata" tot ce se livreaza insfera stirilor, pe orice sursa,  dar prea pare "cusut cu atat alba!"
De aceea, avansez urmatorul scenariu!
CINEVA A PUS O BOMBA LA BORD SI A REGLAT-O SA EXPLODEZE IN MOMENTUL CAND AVIONUL URMA, CONFORM GRAFICULUI DE ZBOR, SA INTRE IN SPATIUL AERIAN RUSESC, ASTFEL CA VINA SA CADA PE RUSII CEI RAI… 
Norocul rusilor a fost ca avionul, fie a intarziat cateva minute la decolare, fie ca zburand mai jos decat trebuia a avut viteza mai mica, ceea ce a facut ca momentul programat pt explozie sa gaseasca avionul inca in spatiul Ucrainei, cu 50 de km inainte de granita cu Rusia, intarziase cateva minute numai…
As mai indrazni sa mai spun doar atat...Este vinovat acela care a dat aprobare de survol printr-o zona unde in ultimele saptamani au fost doborate o gramada de avioane militare ucrainene.
Ce om sanatos la cap da permisiunea unui avion de linie sa treaca pe deasupra unei zone unde este razboi si se doboara avioane?
In rest pare destul de evident ca separatistii l-au dat jos crezand ca e un avion militar, de vreo cateva saptamani separatistii au instituit no-fly-zone peste estul Ucraineni dupa ce au capturat o unitate militara antiaeriana dotata cu sisteme Buk...
Deci cineva incearca sa arunce o grava suspiciune asupra Rusiei, sa excaladeze conflictul din zona, sa puna de un mare deranj, pe cat posibil mondial, astfel ca UE si NATO sa tina partea Ucrainei iar Rusia sa fie strivita deoarece are petrol si gaze!!! Care ar cam  trebui sa fie lasate in pace si nu luate cu japca!!!
Intelegeti oameni buni miza? Este aceeasi!
Se intelege, pentru noi perspectiva e ca se cauta un mare deranj in zona iar noi suntem si saraci, si nepregatiti, si dezbinati, si condusi anapoda… ca intotdeauna… si PREA APROAPE!
Pe final, as dori sa inaltati o rugaciune catre Dumnezeu si sa- L rugati ca sa-i odihneasca pe oamenii aceia, pe copii… si sa-i pedepseasca pe cei care i-au sacrificat pentru un pumn de arginti...
 Dar ce conteaza? Lupta pt resurse se duce pe toate caile!
....
.... Cu speranta ca nu am deranjat sau v-am dat prilejuri de a va intrista, inchei aici comentariile mele, cu acea credinta si rugaciune in mila Cereasca.
Dumnezeu sa ne binecuvinteze si sa ne apere de reaua-intamplare si de razboiul cel dintre noi, in vecii nesfarsiti!


Zadkielix alias Prof. Dr. D.M

2 comentarii:

  1. .... raman la parerea mea, mai ales ca nimic din ce vedem la tv nu aduce nici cea mai mica aluzie. Chestia cu bomba insa , desi pare cea mai plauzibila, are totusi un punct nevralgic, bucatile de avion sunt prea mari, multe victime au ajuns aproape intregi pe pamant. Cred ca avionul s,a izbit de ceva.

    RăspundețiȘtergere
  2. E si aceasta o versiune! Oricum, din cate observ nu se vrea sa se stie de catre opinia publica ADEVARUL! ...

    RăspundețiȘtergere