Translate

miercuri, 3 septembrie 2014

SCURTA MEDITATIE de Septembrie

                             SCURTA MEDITATIE de Septembrie

      Charles Dickens are si acum dreptate...
Dar poate ca ar trebui sa ne puna pe ganduri, pe noi acestia, contemporanii...
Poate ca ar trebui sa ne inlaturam greutatile, rautatile si sa pornim la un drum mai bun, mai drept si MAI LUMINOS!
Dar pentru toate acestea, vointa noastra trebuie sa fie calita,sa fie mereu intretinuta de ganduri bune, de actiunea de a fi util cuiva sau de a incerca sa lucreze pentru straea de ARMONIE, de ECHILIBRU!
Dar totusi, nu vreau sa deviez de la inceput...Ideea centrala , de a ne elibera de trecut,de frici, de nepricepere si de iritare este una excelenta!
 “Dupa vorba cunosti omul” spune un proverb italian. Cat de bine ne cunoastem pe noi sau cat de bine ii cunoastem pe cei din jurul nostru? Cand putem spune ca stim o persoana si unde este pragul acestei cunoasteri?
Dar acum nu voi incerca sa bat apa-n piua, sa filozofez ci as incerca sa va provoc la un exercitiu de imaginatie!
Ce s-ar intampla oare daca am ajunge sa ne cunoastem , sa interactionam ca oameni civilizati (sper), dar cu personalitate?
Bineinteles totul ar avea sens si am ajunge la anumite lucruri interesante! Nu vorbesc aici de gusturi,d e consens sau de acceptare, dar poate ca LUMEA ar arata mai prietenoasa!
Eh, daca Dumenavoastra veti considera si veti veni cu idei ce vin in completarea acesteia, m-as bucura sa le impartasiti si mie, si tuturor celorlalti!
 Poate ca atunci lumea va avea acea coerenta necesara!

Cu bucurie si prietenie,


        Zadkielix alias Prof. Dr. Daniel Mihai

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu