Translate

vineri, 19 martie 2010

Situatia de la Iasi

*Precizez din capul locului ca acest text este un pamflet. Orice asemanare sau trimitere, declaratie este rodul imaginatiei mele.*

Situatia de la Iasi...

Masura mai mult decat arbitrara, penibila. luata ieri la Iasi, dupa ce oficialii cabinetului Boc au hotarat acoperirea unui nud evaluat la peste 200.000 de euro, apartinand celebrului pictor Sabin Balasa, cu o carpeta infatisand Rapirea din Serai a  constituit punctul meu de plecare in a posta aceste cateva idei.


Desi nimeni nu doreste sa recunoasca acest lucru in mod oficial, decizia s-ar datora in principal repulsiei pe care (mai mult decat sigur) nuditatea omeneasca i-o trezeste dlui Emil Boc, un adept fervent al dusurilor in costum de baie sau halat.
Pudic,domnia sa a expus  de la tribuna sa supra-inaltata, dezvelindu-si doar din cand in cand  statura ce-l ajuta sa scape de toate incercarile si neajunsurile vietii de autentic demnitar.
"Stim de mult de conditia domnului Boc de aceea din respect pentru dumnealui am hotarat sa acoperim nudul lui Balasa cu ceva mai acceptabil," spune decanul facultatii din Iasi, Alexandru-Ioan Cuza. Poate ca atentia domniei sale tindea spre un simbol cultural universal indragit de domnul Boc-Rapirea din Serai.

Inspirat se pare de imaginea monumentala de deasupra capului sau, Emil Boc le-a promis Iesenilor ca le va rasplati orasul cu milioane de euro fara de numar daca il vor ajuta in lupta impotriva nuditatii in viata publica.



Concluzia ar fi urmatoarea!
Aceasta nuditate fizica, psihica si morala secatuieste tara noastra de tot ce e frumos in lume. Am impresia ca exagerarea, pudoarea a ajuns prea departe, generand la situatii ridicole in care femeile umbla cu capul descoperit tocmai pentru ca democratia li s-a urcat la cap.
 O solutie? Introducerea valurilor care sa ne protejeze de nuditate, sau de expunerea scarboasa a pielii!Ca astfel, sa nu mai avem de rezolvat si oferit pentru noi si pentru urmasii nostridrumuri, termocentrale,salarii, pensii, sigurante, plaje si o mentalitate mai de barbati!

                                                   Zadkielix alias D.M

Un comentariu: