Translate

luni, 8 martie 2010

Un studiu despre criza economica perceputa de poporul roman

Opt din zece romani considera ca tara este afectata de criza financiara, insa doar patru afirma ca stiu ce presupune aceasta, principalele repercusiuni ale actualului context economico-financiar fiind in opinia majoritatii sentimentul de nesiguranta, arata un studiu realizat de firma de cercetare de piata 360insights.



Intrebati care sunt principalele efecte ale crizei, respondentii au evidentiat in mare parte sentimentul de "nesiguranta".

"Sentimentul de nesiguranta se refera in mare parte la incertitudinea cu privire la locul de munca, la salariul pe care trebuie sa il primeasca luna de luna. Si teama continua, precum un lant al slabiciunilor, in continuare ei se gandesc la familie si siguranta acesteia, pentru ca traiul de zi cu zi depinde semnificativ de coordonate precum locul de munca sau salariul lunar. In acest context sunt din ce in ce mai multe persoane care isi cauta o a doua sursa de venit", arata autorii analizei.


Astfel, chiar daca nu si-au pierdut locul de munca, opt din zece romani sustin ca au devenit mai atenti cu cheltuielile si se orienteaza din ce in ce mai mult catre preturi mai mici sau promotii.


In plus, romanii se declara afectati si de retinerea bancilor in a acorda credite, iar 55% dintre respondenti spun ca obtinerea unui imprumut este acum mai dificila.




"Surprinzator, la inceputul anului 2009, una dintre principalele nemultumiri ale romanilor era cresterea euro, devenita intre timp un aspect minor, surclasat acum de grijile legate de stabilitatea locului de munca sau de modul in care isi vor distribui venitul astfel incat sa isi acopere intreaga paleta de cheltuieli ", sustin reprezentantii 360insights.


Efectele crizei sunt evidentiate si simtite intr-un mod mult mai acut de persoanele cu nivel scazut de educatie, precum si de cei cu venituri mici.


In mod similar, oamenii din orase mici, de sub 50.000 de locuitori, se declara mai confuzi si mai speriati de repercusiunile pe care le poate avea in continuare criza, atat la nivel national, dar mai degraba la nivel personal.


Pe de alta parte, romanii nu par foarte increzatori in aspectele pozitive ale crizei.



"Mai putin de patru din zece considera a fi o oportunitate pentru investitii, profitand de preturile mici din anumite industrii sau domenii, precum cel imobiliar. In mod similar, nici depozitarea banilor in conturi bancare nu li se pare o alternativa atractiva, chiar daca dobanda la depozite este mare", potrivit Manuelei Danila, Senior Researcher in cadrul 360insights.


Studiul a fost realizat pe baza intervievarii, in februarie 2010, a 800 de persoane, femei si barbati, intre 16 si 64 de ani, din mediul urban.

Sursa:
 http://www.financiar.acasa/
                                                                       Zadkielix alias D.M

4 comentarii:

  1. Multumesc ptr incurajare ,am sa fac ce mi-ai cerut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi permit sa fac un comentariu la articolul tau despre 8 martie , comentariu ce poate fi gasit mai detaliat pe blogul meu.
    Si anume-unii ortodocsi nu vor sa sarbatoreasca ziua de 8 martie ,bun ,nu au decat , nu-i obliga nimeni.
    Ce ma deranjeaza insa sunt falsele pretexte care ascund din partea lor ,majoritatea barbati ,un complex de inferioritate ,ba chiar cred ca se simt amenintati in masculinitatea lor de femeile puternice ,fie ele si sub forma unor personaje biblice -a se citi despre Ruth ,Debora judecatoarea si mai ales Estera.
    Estera ,``femeie vicleana si sangeroasa `` cum e denumita de ``ìntelectualul`` C.Tarziu este sarbatorita alaturi de ceilalti Sfinti ai Vechiului Testament pe 20 decembrie(Duminica Sfinţilor Strămoşi, dinaintea Naşterii lui Hristos ).
    Intr-adevar ea a a reusit o victorie asupra persilor printr-o inselaciune ,o ascundere a adevarului.
    Insa asta cu voia si din voia lui Dumnezeu de a-si proteja poporul ales.
    `Desteptii ` care acuza ca nu trebuie sa sarbatorim un macel al evreilor asupra persilor ,ar fi trebui sa stie ca initiativa macelului a pornit de fapt de la persi.Ei prin scrisori si stafete adresate tarilor vecine au indemnat la uciderea tuturor evreilor.
    Dumnezeu prin Estera ca si prin Debora judecatoarea nu a facut altceva decat sa-si protejeze poporul ales de acest genocid.
    Se stie ca cine ridica sabia de sabie va muri (cum spune Biblia),asa ca acel macel s-a intors printr-un siretlic al ei asupra persilor vrajmasi.
    Sangeros dupa judecata lor tampa (a intelectualilor ) ar fi si Moise ,ptr ca la un moment dat Moise porunceste levitilor sa ucida prieteni ,frati ,surori care au incalcat porunca Domnului si s-au inchinat vitelului de aur.
    Atunci din cuvantul lui Moise au murit 3000 de oameni.
    A se citi Exodul.
    Dar putem noi stii judecatile lui Dumnezeu?
    Si mai mult putem noi nefericitii sa judecam Sfintii Vechiului Testament?
    Dar multi care se pretind intelectuali judeca lucrurile din prisma lor ,cu mandrie ,dupa aparente .
    Acesti oameni care au avut slabiciuni sau defecte sau pacate au fost totusi alesi de Dumnezeu ptr a conduce Israelul ,ptr a-l apara.
    DAR UNII SUNT MAI `` SFINTI `` DECAT SFINTII INSISI SI ISI PERMIT SA-I JUDECE.
    Repet Estera si toate celelelalte femei ,dar si barbati ,prooroci ,conducatori ,preoti ai VT sunt cinstiti de BOR pe 20 decembrie.
    Cat despre caracterul ``viclean `` ,``sangeros `` al Esterei nimic mai fals.
    Vezi fragmentul de rugaciune de mai jos ,care ii apartine si o sa vedem CA NOI PACATOSII NU AVEM NICI MACAR UN GRAM DIN EVLAVIA ,CREDINTA SI FRICA DE DOMNUL A ACESTE FEMEI.
    Totii ``papagalii`` ,mai ales barbati ,dar si femei au interpretat gresit spusele lui Kuraev ,judecand-o mai degraba pe Estera ,decat pricepand adevaratul motiv ptr care autorul nu sarbatoreste 8 martie, si anume -``Creştinismul vede cum Dumnezeu nu a permis ca poporul Său să fie nimicit de duşmanii perşi, iar iudaismul vede în toate popoarele un duşman, care ar trebui să fie nimicit asemenea perşilor.``

    RăspundețiȘtergere
  3. iata cata evlavie avea estera fata de dumnezeu ,iata cu cata smerenie se ruga ea Domnului.


    ``Şi a alergat şi Estera la Domnul, cuprinsă de groaza morţii şi, dezbrăcându-se de hainele slavei sale, s-a îmbrăcat în haine de deznădejde şi de jale, iar în locul unsorilor celor scumpe, cu cenuşă şi cu ţărână şi-a presărat capul său; şi-a smerit cumplit trupul său şi tot locul împodobit altădată l-a umplut de păr smuls din capul său şi, rugându-se Domnului, Dumnezeului lui Israel, a zis: "Domnul meu, numai Tu singur eşti Împăratul nostru; ajută-mi mie celei singuratice şi fără ajutor afară de Tine, că pieirea mea e aproape! Eu am auzit, Doamne, de la tatăl meu, în neamul meu părintesc, că Tu ţi-ai ales pe Israel din toate popoarele şi pe părinţii noştri din toţi strămoşii lor, ca să fie moştenirea Ta veşnică şi ai făcut pentru ei toate câte ai zis. Acum noi am greşit înaintea Ta şi Tu ne-ai dat în mâinile vrăjmaşilor noştri, pentru că am lăudat pe dumnezeii lor; drept eşti Tu, Doamne! Dar ei acum nu se mai mulţumesc cu robia noastră amară, ci şi-au dat mâna cu idolii lor, ca să răstoarne poruncile gurii Tale şi să stârpească moştenirea Ta şi să astupe gura celor ce Te slăvesc pe Tine şi să stingă slava casei Tale şi jertfelnicul Tău, să dezlege gura popoarelor pentru a preaslăvi pe dumnezeii lor cei mincinoşi şi pentru ca regele cel pământesc să fie admirat totdeauna. Nu da, Doamne, sceptrul Tău dumnezeilor celor ce nu sânt, ca să nu se bucure vrăjmaşii de căderea noastră, ci întoarce uneltirea lor asupra lor înşişi, iar pe uneltitorul împotriva noastră dă-l ruşinii. Adu-ţi aminte, Doamne, arată-Te nouă în vremea necazului nostru şi-mi dă mie curaj. Împărate al dumnezeilor şi Stăpâne a toată stăpânirea, dăruieşte gurii mele cuvânt cu trecere înaintea leului acestuia şi umple inima lui de ură către cel ce ne prigoneşte pe noi, spre pieirea lui şi a celor de un gând cu el. Iar pe noi ne izbăveşte cu mâna Ta şi-mi ajută mie celei singure, care nu am alt ajutor decât pe Tine, Doamne; Tu ai ştiinţă de toate şi cunoşti că eu urăsc slava celor fără de lege şi mi-e silă de patul celor netăiaţi împrejur şi de tot cel de alt neam. De asemenea cunoşti nevoia mea, că nu pot suferi semnul mândriei mele care se află pe capul meu în zilele când mă arăt, mi-e silă de el, ca de o haină întinată cu sânge şi nici nu-l port când sânt singură. Roaba Ta n-a mâncat din masa lui Aman, nici n-a preţuit ospăţul regesc; vin jertfit la idoli n-am băut, nici nu s-a veselit roaba Ta din vremea schimbării soartei mele şi până acum decât numai de Tine, Doamne Dumnezeul lui Avraam. Dumnezeule, Cel ce ai putere peste toate, auzi glasul celor fără de nădejde şi ne izbăveşte din mâinile uneltitorilor de rele, scăpându-mă din frica mea".

    RăspundețiȘtergere
  4. Ah ,inca ceva unii pot sa faca zece facultati ,inclusiv Teologia (si eu am facut Dreptul ),dar asta nu inseamna nimic inaintea lui Dumnezeu.
    Sfanta Scriptura spune ca El se dezvaluie celor smeriti si care -L cauta cu inima curata.
    Asa ca falsii intelectuali nu ma impresioneaza ,ce ma impresioneaza e smerenia Sfintilor nostri.

    RăspundețiȘtergere