Translate

duminică, 26 septembrie 2010

In-cre-di-bil!Americanii au descoperit gena prostiei

Gena prostiei a fost descoperita de cercetatorii americani, in urma unui studiu pe soareci, fiind botezata "gena Homer Simpson", dupa faimosul personaj din serialul de televiziune animat "Familia Simpson", informeaza dailymail.co.uk, citata de mediafax.ro.





Odata dezactivata aceasta gena, soarecii au devenit mai inteligenti, spun cercetatorii de la scoala de medicina a Universitatii din Emory, autorii acestui studiu. Gena este activa in acea parte a creierului care regleaza modul in care animalele acumuleaza noi cunostinte si isi creeaza amintiri.






Dezactivarea acestei gene a facut ca soarecii inclusi in studiu sa devina mai descurcareti atunci cand au fost asezati intr-un labirint, iar memoria lor s-a dezvoltat mai mult.






Cercetatorii stiau de multa vreme ca si oamenii sunt purtatori ai acestei gene, numita RGS14. Regiunea hipocampusului este cea implicata in intarirea conexiunilor din creier asociate noilor amintiri.

                            

Potrivit cercetatorilor, soarecii carora li s-a dezactivat aceasta gena nu au parut sa sufere, sa fie afectati. Studiul este util pentru imbunatatirea capacitatilor creierului de a invata si memora.



Da şi CE CE MARE DESCOPERIRE...
 Parca ultimele teste le-am fi făcut pe Boc profitând de săptămâna petrecută de micuţ la New York. Alt insucces al cercetării româneşti : la câtă cantitate de prostie nativă zace-n români , demult trebuia s-o descoperim noi, fara sa ne dea lectii yankeii acestia curiosi!


 Si daca va ganditi bine , nu am fi tratati nicicum si nicicand ca ...niste cobai!
 Compris?
:))

                                           Zadkielix alias D.M

                                        

2 comentarii:

  1. Era o axioma: "The sum of the intelligence on the planet is a constant; the population is growing." Credeti ca s-ar aplica in continuare? :D

    RăspundețiȘtergere