Translate

luni, 7 februarie 2011

Cele 7 Legi ale Kybalionului

Hermetismul (derivat de la numele lui Hermes) este prezentarea  unui sistem de legi care guverneaza intreg Universul,. Pot fi considerate legi holistice, care se manifesta in cele trei sfere: materiala, mentala si spirituala.

Cele 7 legi sunt simbolice si nu pot exista una fara alta. Ele se regasesc zi de zi, in mic sau  mare, in fiecare civilizatie  si in tot ce este: Principiul  Divin, Spiritul Infinit, Absolutul Invizibilul, Intangibilul Imaculat, Intelepciunea Infinita, Inteligenta Atotcunoscatoare, Esenta Realitatii, sau alte denumiri aparute printre popoare si in istorie.
1.LEGEA MENTALISMULUI
"Totul este Spirit; Universul este mental"

2. LEGEA CORESPONDENTEI
"Ceea ce este sus este si ceea ce este jos, ceea ce este jos este si ceea ce este sus"

3. LEGEA VIBRATIEI
"Nimic nu este in repaus, totul se misca, totul vibreaza"

4. LEGEA POLARITATII
"Totul este dublu, orice lucru are doi poli, totul are doua extreme, asemanatorul si neasemanatorul au aceeasi semnificatie, polii opusi au o natura identica insa de grade diferite, extremele se ating, toate adevarurile nu sunt decat semiadevaruri, toate paradoxurile pot fi conciliate"

5. LEGEA RITMULUI
"Totul se scurge inauntru sau in afara, orice lucru are durata sa, totul evolueaza, apoi degenereaza, balansul pendulei se manifesta in toate si masura oscilatiei sale la dreapta este asemanatoare cu masura oscilatiei sale la stanga, ritmul este constant"

6. LEGEA CAUZEI SI A EFECTULUI
"Orice cauza are efectul sau, orice efect are o cauza, totul se intampla conform Legii, hazardul nu este decat un nume dat unei legi necunoscute, sunt numeroase planuri ale cauzalitatii insa nimic nu scapa Legii"

7. LEGEA GENULUI
"Este un gen in toate lucrurile, totul are principiile sale, masculin si feminin, genul se manifesta pe toate planurile"

Extrase din lucrarea cu acelasi nume a lui Andre Durville-Kybalion  
 
                   
 
                                                                                                      Zadkielix alias D.M
Un comentariu: