Translate

duminică, 26 iunie 2011

Un Iunie 2011 atent analizat...Sus Monarhia!!!

       Un Iunie turbulent am avut de a face...Multe încercări...felurite...pline de nespus venin, arealul numit România fiind, din nefericire "în top","în grafic!" Unul nefast....
Poate nu vă va veni a crede...
 De foarte multă vreme, fără a avea opinii aiuristice, tendenţioase-România trece printr-un proces intens de depersonalizare, unde noţiuni ca "distrugere, denaturare" etc sunt folosite cu precădere, cu voinţă.
De ce?
 Dacă pînă şi..Zeus de la Cotroceni denaturează istoria, pervertește...Nu ma intrebati, cine anume ar fi acest sinistru personaj!!!
 Nu conteaza cum sau de ce a PARVENIT  el, ci...de ce anume e tolerat!!!
 Cu buna stiinta el desfide orice......pe oricine, fără să-i pese...
 IN-CRE-DI-BIL! Iar, lipsa de reaţie e deja proverbială!
 ...
Aceasta din cauza celor pe care... i-am investit ca.... să ne conducă....
Nu mai are rost a vă aminti că singurul ideal pe care îl au emanaţii aceştia ar fi doar  propriile interese, iar în rest acţionează NUMAI în bătaie de joc. Problema pe  care vreau A O SUBLINIA este că oamenii sunt uşor influenţabili şi spre bine, dar mai ales spre rău, iar etaloanele la care se raportează cetăţenii unei ţări ...sunt conducătorii.
 Cum ar fi dacă  cineva ar consuma băuturi alcoolice, s-ar  urca la volan şi n-ar avea nici un fel de treabă.?
 S-a produs acest lucru. Iar, omul din popor ar avea un gând...transpus mot-a mot..." dar eu de ce să nu fac aşa?"
Alţiii au diplome în a subtiliza, a delapida orice , oricum , oricând...fără a-i păsa...Iar, omul simplu avansează o idee ce are următoarea interogaţie..."Ăla fură de la toţi, eu de ce să nu fur de la unu’? Ăla ne minte, ne vinde şi ne trădează, eu de ce să nu fac la fel?"
 Iar, jignirea, noroiul proaspăt aruncat Monarhiei, mi se pare revoltător, grotesc,înfiorător...
 Mă CRUCESC de aceste comportamente grobiene! Unde anume am ajuns???
Suntem europeni, parteneri ai celor ce ne veghează extrem de atent...Dar, nu doresc a părăsi subiectul...Prea ne urlă U.E, N.AT.O etc cum ar trebui , ce ar trebui ...iar  problema democraţiei e simplistă! Nimeni nu-ţi garantează mai nimic că X,y sau Z... pe care-l alegi e competent, cult, spiritual (pentru că e nevoie şi de spiritualitate în conducerea unor oameni şi prin siritualitate mă refer la artă, cultură) şi un lider (nu conducător) veritabil.
....
România are nevoie de competenţă. De ce?

Numai astfel,Românii au nevoie de exemple după care să-şi ghideze viaţa. 
Unde anume ar fi? Singurele persoane care pot duce ţara asta pe drumul cel bun sunt liderii înnăscuţi, crescuţi în virtutea progresului material cât şi spiritual.
Iar despre monarhie,singura forma decenta as avea numai cuvinte laudative! 


Ce e monarhia?Monarhia oferă oare astfel de garanţii? Bineinteles, cele exclusiv legate de competenţă, cultură, abilităţi de lider, pentru că reprezentanţii ei sunt făcuţi pentru aşa ceva. Un rege nu ar avea interese ascunse, nu ar căuta să se îmbogăţească de pe urma fraudei, minciunii, furtului. Nu ar avea cum să facă aşa ceva pentru că oamenii de această natură sunt crescuţi în medii care nu creează monştrii de felul celor care ne conduc acum.
  Monarhia e o entitate capabilă să ofere stabilitate socială, să aducă unitate, solidaritate, e o instituţie al cărei singur scop ar fi aducerea prosperităţii oamenilor, fără altele ascunse.
E singurul mod în care ne-am putea ridica din mocirla în care ne aflăm, pentru că atât timp cât majoritatea votează “răul cel mai mic”, tot rău va alege!!!

...
                                    Zadkielix alias D.M

5 comentarii:

  1. si eu cred ca monarhia este solutia. insa mai e ceva fara de care nu se poate. se vorbeste despre in acest interviu http://confluente.ro/Reflectii--Interviuri/Interviu_realizat_de_Stelian_Gombos_cu_actorul_si_regizorul_crestin_Dan_Puric.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Monarhia poate fi un factor de echilibru in Romania cat timp cei care detin parghiile puterii politice interne accepta medierea regelui ca sef al statului pe baza unei constitutii democratice dupa model belgian ori danez.

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesanta ideea Zadkielix. Nu stiu ce sa zic, mi-ar placea totusi sa existe o solutie rationala, indiferent care ar fi aceea, prin care sa se miste lucrurile in tara aceasta mai spre bine. O duminica frumoasa !

    RăspundețiȘtergere
  4. Comentariul meu!
    Fericita decizie de a ne...parasi acest regim ar fi! Insa, traind in acest areal, cu siguranta ca mai avem ceva de asteptat! Zeus, din ceea ce remarc pe aici (cu tenta de gluma) a găsit un public mai numeros de 3 persoane care nu l-a huiduit!
    Numai ca,preţioasele sale gânduri legate cu solidaritatea, cu pământul ţării, cu trecutul şi viitorul, cu momentul de cumpănă şi cu stâlpul...dau bine doar celor ce sunt portocalii!
    Monarhia ar trebui reinstaurata!Nu că ar fi SOLUTIA OPTIMA, insa alternativa nu mai avem! Pee Zeus si intreaga lui camarilla l-ar mai crede cineva?
    Poate ca părerea mea e să nu ridicaţi ochii la drapelele de pe stâlpi. Veţi cădea în prima gură de canal deschisă sau, la fel de bine, veţi călca într-unul din... rahatii de câine cu care sunt pline trotuarele frumoasei capitale U.E. Iar, stiti ca pana şi patriotismul pute al naibii...
    :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Unul dintre articolele mele ce suscita interes si nenumarate dicutii! Ma bucr de acest fapt! Ma si onoreaza! :)

    RăspundețiȘtergere