Translate

sâmbătă, 12 iulie 2014

Cum visati...a propos...

Cum visati...a propos...


Aceasta postare o dedic tutror celor ce isi imagineaza si au vise.
Nu conteaza in ce moment al zilei parcurgeti acest text! Important va ramane, daca veti considera a priori acest lucru doar cate ceva!
Conform acestor notiuni cu caracter introductiv, fara a ma considera specialist am parcurs un subiect ce trateaza un fenomen uman extrem de sensibil- fenomenul viselor!
Asadar,conform prestigioasei  reviste LiveScience, in editia sa electronica, cu nonsalanta arata un lucru ce propaga in constiinta multora anumite otravuri bine ascunse si frumos ambalate!
Dar, cu voia Dumneavoastra, fara a va schimba dispozitia as dori sa o iau cu inceputul:
1) Se spune ca ar fi posibil ca anumite persoane sa poata avea vise lucide, adică sunt conştiente când visează şi pot controla acţiunea într-o anumită măsură.
Nimic mai fals! Cum anume pot ei determina acest efect, daca nu stiu care ar fi intr-adevar cauza reala?
 Sau, daca pot anticipa cauza (Sigmund Freud in domeniul psihanalizei si alti eruditi au dezbatut ....in van acest subiect), cum pot programa oamenii in asa maniera?
...
2) Dar sa continuam studiul!
Ce ne mai spun specialistii/
Ne transmit ca subiectii alesi (pe spranceana) in numar de  570 de persoane  declaraseră că " au vise lucide." Dintre acestea, 350 au spus că "au plănuit din timp, de când erau treji, ce anume vor să facă în visele lor." 
Daca mai suportati aceasta fantezie spusa cu atat nonsalanta, specifica doar copiilor mici , cu voia Dumneavoastra voi continua!

3)"Cel mai des, ei făceau lucruri imposibile în viaţa reală: călătoreau în timp, vorbeau cu animalele, respirau sub apă sau zburau. Alţii alegeau însă activităţi banale, din viaţa de zi cu zi: să facă sex sau sport.
De asemenea, cei care au vise lucide spun că deseori vor să comunice cu fiinţele din vis, să schimbe anumite scene şi să facă lucruri violente, de exemplu să se bată sau să ucidă."
Eh...aici am vrut sa ajung!
Nu-i asa ca ati inceput sa zambiti sau chiar sa radeti un pic mai tare?
In afara faptului ca puterea "controlului" este exercitata instantaneu, acum intervine si proiectia avctivitatilor "curente'! Pai, ce sa mai zic?
Traiesc acesti oameni "la maxim", in continuu, fara cenzura si opreliste!
Iar cercetatorii cu aura de atoatestiuori se caznesc sa le arate "drumul luminat", plin de "cuceriri stiintifice" in care ei lasa "libertate" absoluta ...tutror!
Un fel de continuare a modului "firesc" si "natural" al multora dintre noi, care (vezi Doamne) nici in somn nu ne paraseste!
....
4) Mai mult decat atat, fara rusine , tot ei, acesti "baieti destepti"-cercetători fideli, instruiti de o anume elita (ce vrea sa ne controleze din ce in ce mai bine si eficient) spun că pe primul loc în preferinţele acestor persoane este zborul, urmat de sex şi de discuţia cu personajele fantastice întâlnite.
Insa, aici intervine declick-ul!
Neputand duce MINCIUNA grosolana la sfarsit ei concluzioneaza oarecum hilar, chiar amar...
Astfel," în visele lucide doar jumătate din acţiuni poate fi controlată de cel care visează, de multe ori modificările dorite fiind imposibil de obţinut."
Deocamdată,prin asumarea acestor ineptii cercetătorii nu ştiu cum şi de ce există vise lucide, dar ele sunt documentate de foarte mult timp. 
Insa, repet si intreb si eu retoric...Cel care are vise de acest fel este conştient că visează şi poate controla acţiunea visului după cum doreşte?

IN LOC DE ...CONCLUZIE
Si daca s-a creat acest studiu pentru "vise frumoase". nu cumva pe viitor elita ne va servi, din tava plina de minuni a studiilor programate un studiu ce poate arăta că acest fenomen este folosit deseori  transformarea unui coşmar într-un vis plăcut? Sau invers/
... 
Eh, dar pana atunci o sa va las pe Dumneavoastra sa trageti concluziile!
Asadar inchei aici aceasta "insolita" postare si vreau sa nu mi-o luati in nume de rau! Am folosit acest prilej  cu scopul declarat de a "pune umarul" ... pentru distracţie!
 Cu alese ganduri si fara de vise, al Dumenavoastra, mereu pe faza...


Zadkielix alias Prof. Dr. Daniel Mihai 

Un comentariu:


  1. Aceasta postare o dedic tutror celor ce isi imagineaza si au vise.

    Nu conteaza in ce moment al zilei parcurgeti acest text! Important va ramane, daca veti considera a priori acest lucru doar cate ceva!

    Conform acestor notiuni cu caracter introductiv, fara a ma considera specialist am parcurs un subiect ce trateaza un fenomen uman extrem de sensibil- fenomenul viselor!

    RăspundețiȘtergere