Cateva idei, sau dreptul la o idee m-a determinat ca azi, la final calendaristic de vara sa mi exprim si eu of-ul meu!
Bineinteles, intr-un mod cu totul si cu totul aparte am considerat sa ma "leg" de subiecte mereu in voga-criza, politica, haos si ceva de genul acesta.
CA PUNCT DE pornire am considerat ideea cea mai perfecta arma de a nu mai fi intoxicat cu fel de fel de pareri si opinii , frumos aranjate si aruncate in eter de unii sau de altii.
Cunoasteti de altfel in ce fel de societate si lume traiti!
Cum nu apare nici un motiv pentru să merite să ne batem capul, iar cu cele care sînt ne-am păcălit destul, poate că a sosit momentul să ne întoarcem la societatea civilă. Nu ca să mai facem un motiv sau scandal “pa plus”, dar sa intelegem odata si odata cum a fost si cum ne e bine să articulăm o structură dedicată binelui public, care să nu funcţioneze pe bază de voluntariat şi ai aibe o conducere aleasă de toţi membrii.
Si, nu dau eu lectii de asemenea fel ci, doresc doar sa lansez cateva idei…mai altfel! Ar trebui ceva oameni,membrii
Ce membrii?
Analizand datele actuale si mai ales, stadiul de evolutie a constiintei planetare, Natiunile Unite au elaborat, pe langa scenariul colapsului si unul pozitiv. Intru-cat ne aflam intr-o perioada de profunde transformari ale realitatii si pentru ca multi dintre noi au inteles ca mentalizam initial tot ceea ce ni se intampla, sa speram ca viziunea optimista asupra evolutiei civilizatiei va rezista in fata catastrofalei intoarceri in Haos.
Iesirea din Criza se poate intampla doar prin intelegerea adevarului universal: "Nimic nu se pierde, totul se transforma".
Sugestia asta se adresează tuturor celor care nu mai vor să inghita prostii, dar vor să meargă si sa se considere demni. Se adresează de asemenea tuturor celor care vor ca banul public să nu mai fie folosit pentru răsplătirea clientelei politice a partidului aflat la putere, indiferent care e acela. Şi ar trebui să răspundă tuturor nemulţumirilor personale faţă de mersul politicii de la noi prin articularea unei atitudini publice a cărei pondere să conteze pentru cei ce au impresia ca ne conduc.
Care ar fi mijloacele prin care o asemenea structură apolitică ar putea exercita presiuni asupra politicienilor?
Cu s-ar putea exercita presiunea societăţii civile asupra politicienilor?
Oare numai prin flash-mob-uri, prin mitinguri şi prin iniţiative avînd semnături de susţinere care ar putea duce la referendumuri ?
Apatia societăţii civile a dus la obrăznicirea şi apoi la ticăloşirea politicianistă autohtonă si internationala !
Apatia societăţii civile a transformat votul dintr-o treabă de conştiinţă într-o marfă care poate fi cumpărată cu bani, găleţi, cisme de cauciuc şi alimente. Aceeaşi apatie a societăţii civile a dus la transformarea clasei politice într-o castă care îşi face treburile partinind si mizînd pe această apatie, a tuturor...
Dacă vom rămîne în somnolenţa civică de azi, le vom da aripi politicienilor care îşi închipuie că ne reprezintă, deşi cei mai mulţi dintre ei nu mai reprezintă decît afacerile de partid şi pe cele personale, cu care sufocă România si alte teritorii...
Zadkielix alias D.M
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu