Translate

sâmbătă, 2 octombrie 2010

Ce ne mai lipsea? Un hotel spatial

    O companie rusa planuieste sa deschida o “pensiune” orbitala pentru turistii bogati
Firma Orbital Technologies, cu sediul in Moscova, a anuntat ca mini-hotelul - a carui intrare in functiune este prevazuta pentru anul 2016 - va avea 4 camere confortabile, cu vedere spre Terra; va oferi meniuri adaptate preferintelor clientilor, iar transportul acestora va fi asigurat de navete Soyuz, la fel cu cele urtilizate pentru transportul astronautilor care lucreaza pe Statia Spatiala Internationala (ISS).
De altfel, hotelul, care va orbita pe aceeasi ruta ca si ISS, va putea oferi astronautilor un adapost in caz de urgenta, au declarat reprezentantii companiei.
                 
Hotelul va fi construit de Energia, firma cu capital majoritar de stat, care se ocupa de productia de nave spatiale; Energia a construit navetele Soyuz si navele-cargo Progress, care transporta astronauti si provizii spre ISS.
Proiectul va fi finantat din fonduri ruse si americane; reprezentantii companiei nu au oferit insa detalii cu privire la costul constructiei si la tarifele de cazare.

                Sursa- BBC

                                                               Zadkielix alias D.M

Un comentariu:

  1. Ce as putea sa spun decat 2 vorbe daca imi permiti care cred ca sunt potrivite in situatia mondiala actuala..."Tara arde si baba se piaptana" si " Chelului ii trebuie tichie de margaritar"...in fine...noi sa fim sanatosi(ca boala vine singura, spunea cineva) :))

    RăspundețiȘtergere