Translate

miercuri, 27 octombrie 2010

Urletul meu sincer acordat intr-o totala daruire intregii clase politice


  Acesta este un material cu emisii puternice de bun-simt, uneori radioactive, cauzate de imensul putregai denumit stiintific "banditismul si cameleonismul politic!"
 Am pus in ghilimele, deoarece doza de romanism ar trebui sa o avem...
 Sau am cam uitat?
....

 In aceste vremuri tulburi, macinate de crize, de isterii, de greve spontane, aranjate sau nu ramane doar varianta de a ne exterioriza gandurile, de a ne spune si scrie amarul !
 Consider ca ar fi o solutie, deoarece retinerea in fata acestor anomalii aduce , dupa caz « prosperitatea » altor categorii cu alura intelectuala- cei mai susu mentionati avand intotdeauna servanti docili !
 Ca doar, piramida ierrhica, valorica nu e de azi in vigoare ! Ea se bazeaza pe multi ani de cumplite si fioroase hotii (la drumu mare) ce au devastat acest colt de Rai, in cel mai josnic mod !
 Ce credeti dumneavoastra ca se produce in Romania ? Atentie,, precizez din capul locului ca nu e o intrebare retorica ! Ci , e doar o simpla si incisiva interogatie , la care pana si subsemnatul (inca) se mai indoieste de ... « productivitatea »

 Ca tot veni vorba de asta, cum anume se tot face ...ca ei din 4 in 4 ani reziata si doar isi schimba pielea, se cosmetizeaza si ne pacalesc, ne momesc si ne cumpara cu ...pomeni deseori, furate tot din buzunarele noastre ?
 Mai dorim asa ceva ? Avem atata rabdare ? Ca tot ni s-a zis ca n-am avea (la purtator) coloana vertebrala si ceva parere de ...sine !
 Nu ne-am ingretosat de ei ? Cand ei fura, isi voteaza propriile legi cu sala goala, cand ei coctcodacesc ineptii de la tribuna, de ce anume sa-i mai bagam in seama ?
 Sau a devenit o adevarata delectare, atunci cand auzim de dansii si ne minunam !
 Cineva mi-a sugerat ca am fi buni doar daca am vota noile achizitii ale bordelului national numit, dupa caz, Parlament si /sau Guvern.
 Tin sa-i dau dreptate...

Si totusi traversam o  perioada de timp extrem de aiurea ! De regula, nu prea-mi place sa etichetez, dar acum, fortat de imprejurari ar cam trebui
sa traduc ad-literam expresia “furati bah!”
 O perioada caracterizata de scaderi, de taxari, de somaj crescand, de foamete, de lipsa oricarei griji fata de sectoarele vitale ale acestei mult-incercate tari : educatie, sanatate, aparare,cultutra etc
 Prea s-au succedar aveste intamplari iesite din comun si am vazut lucruri care nu multora le sunt date sa vada... Si totul a pornit de la cancerul denumit COMUNISM!
Pur si simplu avem DE indurat si de a face cu sisteme de referinta diferite...
 Acum, fac un salt in timp si pun cu gratie, pe repede-inainte imaginea acestor semeni, cu apacaturi sfioase, la inceput, ca niste diafane sheherezade ce se arata
la ivirea zorilor !
I-ati identificat ?
Cum, nu stiti despre ce anume vorbesc ? Cine ar fi atat de poetic ilustrati ?
 Cei ce-si fac veacul in Palatul cu vocatie de a da cu jula si au o anumita retorica !

 Printre altele, a recunoaste ca sunt penibili , zgarciti si tampiti !
 Poate chiar mai escroci decat multi altii dinaontea lor...deoarece (am asa un feeling)
ceilalti au fost mai destepti si au rispit si aburit cu ceva greutate, totusi !
 In alta ordine de idei, constat fara prea mare bucurie ca nu am trai « mai bine » ! Pai, cum de ne raportam si ne concuram numai cu tari din lumea a patra, de-abia ce noi am avea pretentie de a ne considera, europeni si...civilizati ?
 Pfuahh ! Suna a banc dintr-acela extrem de nociv ! Cum si de unde pana unde ?
 Dar, toate au un « dar », un revers ! Memoria colectiva, cat s-ar stradui dumnealor sa o stearga sis a o demistifice  nu ar avea cum s-o innabuse!
De aceea, poporul acesta ar trebui sa se trezeasca din amorteala, din agonie si sa recapete statutul de a fi demn ! Sa invete acest lucru !
 Degeaba atata propaganda menita sa spele creiere ! Degeaba atatea forme de a ne saraci ! Degeaba atat ura si violenta ce atenteaza la sanatatea mintala si sufleteasca !
 Am urmat acest indemn oare? Ne-am trezi din aceasta stare profunda, de lehamite ?

Ne-am scutura din ignoranta aceasta extrem de periculoasa ?
 Ne-am inlatura expresii si etichetari de genul « romanii sunt puturosi, hoti, tradatori, plebe multa » ?
...
 Poate ca aici, o buna parte din  majoritate se va declara  lezata dar fara justificare , pur si simplu nu accepta sa fie ,,coborita" de pe acest piedestal, de pe  scara regnului specific ...furam noi, furati voi, fura toti ...
 Si acum parca  imi amintesc , intimplator eram prezent din pura intamplare, la Universitate, cand coloane de mii de palmasi , in mars, la initiativa PDSR, strigau cit puteau, ca la asalt pe front-... « noi muncim , nu gandim »...
 Si-acum, abia dupa un timp am realizat ce anume  debitau...
 Deviza lor ? Sloganul nostru !
 Pfuahhh !
 Si mai am o dorinta, pe langa cele enumerate !
 Canva, sa plateasca pentru absolut toate cele infaptuite...
 Ca, nota acestui servici nu avem cum s-o mai achitam !
Dar nici sa apelam la « noi ne facem ca muncim, iar ei ca ne dau banii !

 In capitalul lui Marx , am crezut ca tot asa va fi un dar , cum noi ne facem ca muncim, ei fura linistiti, si ei se fac ca ne platesc ...

 Pe final, am vrut sa ilustrez intr-un mod aparte, caracteristic acest « urlet », cu o anumita urma de nedisimulata decenta !
                             
                                            
                                                                             Zadkielix alias D.M

2 comentarii:

  1. De la alegeri incoace am impresia ca pana si lupta pentru ciolan e iluzie optica :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Observ in tonul scrierii tale gust amar, acelasi pe care il simt si eu! Ma simt atat de dezorientata, ca nici nu stiu pe cine sa mai acuz de toate cele care ma nemultumesc! Clasa politica e cum e, romanii sunt cum sunt, caci vorba cuiva, politicienii sunt sunt veniti cu farfuriile zburatoare printre noi, ci sunt ridicati din randurile noastre si ni se aseamana in totalitate.

    Ce-i de facut? Sa supravietuim alaturi de cei cu care inca ne mai asemanam, sa luptam cu ceilalti diferiti sau sa ne adaptam lor si, in cele din urma, sa fim ca ei?

    RăspundețiȘtergere