Translate

duminică, 13 martie 2011

Catastrofa de neimaginat in Tara Soarelui-Rasare!

  O scurta ...trecere in revista a evenimentelor ULUITOARE petrecute in Japonia
 Personal am ramas consternat si fara de reactie...
 Din respect fata de victimele si pagubele produse m-am informat si am decis sa trec in revista (cronologic) evenimentele!


 
Cutremurul cu magnitudinea de 8,9, potrivit institutului american de geofizică USGS, s-a produs la 24,4 kilometri adâncime, la ora 14.46 (07.46 ora României) şi la aproximativ 100 de kilometri în largul prefecturii Miyagi.
O alertă de tsunami a fost emisă inca de vineri, incluzând Japonia, Rusia, Insulele Mariane şi Filipine, după un puternic cutremur cu magnitudinea de 8,9, înregistrat în nord-estul Japoniei, a anunţat Centrul pentru tsunami în Pacific.
O replică având magnitudinea de 6,7 a cutremurului puternic care a afectat vineri Japonia s-a produs în largul regiunii Tokyo, a anunţat agenţia japoneză de meteorologie.
O alertă de tsunami a fost emisă vineri pentru aproape toate coastele Pacificului, inclusiv cea a Australiei şi Americii de Sud.

Autorităţile au avertizat împotriva unor valuri care ar putea ajunge până la şase metri înălţime, iar televiziunea publică NHK a anunţat un tsunami de 4,2 metri înălţime în portul Kamaishi, în prefectura Iwate (nord-est).
"Am fost zguduiţi atât de violent încât a trebuit să ne agăţăm să nu cădem" , a mărturisit un oficial din municipalitatea Kurihara, cel mai grav afectată din această prefectură.
"Nu putem să ieşim din clădire deoarece cutremurele nu încetează să se succeadă", a declarat ea prin telefon pentru AFP. 
 
La Tokyo, situat la circa 380 de kilometri distanţă, zgârie-norii, construiţi pe structuri paraseismice speciale, s-au clătinat îndelung, după seismul care a durat peste două minute.
Zece incendii au fost semnalate în capitală, unde ar fi mai mulţi răniţi, potrivit presei.
Aeroportul internaţional Narita, situat la aproximativ 50 de kilometri est de Tokyo, a suspendat traficul şi a decis să îşi evacueze clădirile.
Televiziunile şi-au oprit emisia pentru a transmite în direct imagini din Tokyo.
"Eram în birou, la etajul zece al clădirii. Pereţii au început să se mişte, apoi mobila. Nu am văzut niciodată aşa ceva, mi-e teamă!", a declarat Horikane Saki, un angajat al unui birou din cartierul Ginza, care a coborât împreună cu colegii săi la câteva minute după cutremur.
Patru centrale nucleare au fost închise în Japonia , în urma cutremurului cu magnitudinea de 8,9 produs vineri în largul coastelor de nord-est ale acestei ţări, relatează BBC News Online.
Guvernul japonez a declarat stare de urgenţă la o centrală nucleara după constatarea unei deficienţe la un sistem de răcire a unui reactor, relatează postul de televiziune NBC în pagina electronică.
"Un cutremur de o asemenea magnitudine are potenţialul să genereze un tsunami distrugător care poate atinge coastele din apropierea epicentrului în câteva minute şi coastele mai îndepărtate în câteva ore ", a precizat Centrul.

Acoperişul unei clădiri din centrul Tokyo, unde 600 de studenţi participau la o ceremonie de înmânare a diplomelor, s-a prăbuşit, provocând rănirea mai multor persoane, potrivit pompierilor şi medicilor.
Transporturile aeriene, feroviare şi rutiere, oprite în apropiere de Tokyo şi în nord-estul Japoniei
Traficul aerian a fost oprit în marele aeroport din arhipelag, la Narita (regiunea Tokyo), unde serviciile aeroportuare verificau starea pistelor.
Trenurile expres Shinkansen au fost imediat oprite în întreaga zonă de nord-est a arhipelagului şi autostrăzile din regiunea Tokyo au fost închise la câteva minute după cutremur.
Japonia şi-a trimis navele aparţinând forţelor navale de autoapărare (FAD) către zona Miyagi.
În capitala Tokyo, situată la 380 de kilometri distanţă, cutremurul a fost puternic resimţit timp de cel puţin două minute, iar majoritatea locuitorilor au ieşit pe străzi.
Un tsunami de zece metri a ajuns vineri pe coastele Sendai (nord-est), în urma cutremurului puternic, cu magnitudinea de 8,9, produs anterior în largul coastelor Japoniei, a anunţat presa niponă.
Alte puncte de pe coasta Pacificului au fost, de asemenea, lovite de valuri înalte de câţiva metri.
....






Iar imaginile....vorbesc de la sine despre grozavia si intensitatea celor petrecute!!!










                    Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu