Translate

miercuri, 9 martie 2011

Despre credinta, stress si societatea contemporana

Credinta ajuta la blocarea anxietatii si la minimizarea stresului, conform studiului unor cercetatori din cadrul Universitatii Toronto, care a dezvaluit diferentele creierului la credinciosi si necredinciosi.
Acest lucru s-a produs cu ocazia unui experiment!
 Participanti, voluntari de toate varstele au trecut prin testul controlului cognitiv Stroop (care presupune atasarea de cap a unor electrozi, in vederea masurarii activitatii creierului.)

 


Studiile referitoare la interferenţă şi facilitare, iniţiate deci în JURUL cortexului anterior (ACC), o portiune a creierului care induce modificarea comportamentului, prin semnalizarea momentelor in care atentia si controlul sunt necesare. Acest fenomen are loc de obicei ca urmare a unor evenimente care produc anxietate, cum ar fi de exemplu atunci cand gresim. Cu cat este mai mare fervoarea religioasa, cu atat ACC-ul este mai mic, iar erorile mai putine. Studiul arata ca religia are un efect de calmare asupra credinciosilor, ceea ce ii face sa fie mai putin stresati in ceea ce priveste infruntarea necunoscutului sau a greselilor.


                                               Zadkielix alias D.M

Un comentariu:

  1. frumos template-ul...

    credinta ajuta in mod sigur dar cei ce nu cred cum se pot salva?

    la mine pe blog, discutam cum Lupta impotriva coruptiei a esuat lamentabil in PDL...

    RăspundețiȘtergere