Translate

marți, 17 aprilie 2012

Identificarea genei celor mai sclipitori dintre noi

Mărimea creierului şi faptul că unele persoane sunt mai inteligente decât altele, având cu IQ mai mare, este determinat genetic. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de ştiinţă, după ce au analizat date provenind de la peste 20.000 de persoane din mai multe colţuri ale lumii, printre care se numără America de Nord, Europa şi Australia.

 „Avem dovezi destul de concludente care atestă faptul că geniul se moşteneşte. Pentru prima dată s-a putut stabili o legătură extrem de stânsă între gena HMGA2, denumită de experţi şi gena geniului, şi nivelul de inteligenţă al unei persoane. Oamenii care au această variaţie genetică prezintă şanse mult mai ridicate de a fi genii, spre deosebire de cei care nu au această mutaţie genetică”, a spus Paul Thompson, medic nurochirurg, de la Şcoala de Medicină din cadrul Universităţii California, din Los Angeles, unul dintre coordonatorii studiului.
Pentru a ajunge la această concluzie, voluntarii implicaţi au fost supuşi unor teste care includeau scanarea creierului, mai arată datele studiului. Pe parcursul cercetării s-a mai observat că odată cu înaintarea în vârstă creierul se micşorează, dar cu toate acestea, voluntarii care prezentau variaţii ale genei geniului aveau creierul mai mare, spre deosebire de cei care nu aveau această mutaţie genetică. 
Pentru a se ajunge la această concluzie, 200 de savanţi de la 100 de instituţii de cercetare s-au implicat în acest studiu, informează cotidianul italian La Reppublica in editia sa electronica din data de 15 aprilie 2012!
Sursa:La Repubblica       

                                     Zadkielix alias D.M
 

Un comentariu:

  1. Super ! Foarte interesant articolul ! Multumesc pentru informatie ! La buna recitire si revedere !

    RăspundețiȘtergere