Translate

marți, 22 octombrie 2013

7 motive personale împotriva exploatării gazelor de șist




7 motive personale împotriva exploatării gazelor de șist

Personal sunt impotriva exploatarii gazelor de sist  deoarece

1. Statul (nu are rost să aduc teorii sau ă demonstrez aiurea) este corupt si a negociat la nivel de amator, la nivel foarte jos,prost redeventa! Ca să fiu mai explicit.... adică noua ne revine 3.5% din gaze in conditiile in care ar fi decent sa purtam o discutie pornind de la cel putin 20-30% dacă nu chair jumatate din gazele exploatate.

2. Este clar ca probabilitatea ca o sonda sa polueze panza freatica (adcă apa curata subterana)este destul de mare in conditiile in care s-a demonstrat ca una din 8 sonde polueaza iar exploatarea sa fie rentabila/ profitabila economica trebuie folosite 100 de sonde intinse pe tot teritoriul României

3. Explorarile includ zone apropiate centrelor urbane in condiitile in care orice explorare (A se citi explorare si nu exploatare MARE DIFERENTA!) ar tb facuta la cel putin 50 de km dacă nu chiar 100 km pt ca acea sonda sa nu tulbure panza freatica a orasului

4. Chevron nu se angajeaza si chiar daca s-ar angaja sa construiasca statii de epurare (aici statul ar tb sa impuna obligatoriu aceasta conditie, pe principiul poluezi tu faci curat) care sa purifice apa poluata de toate substantele care le baga ei in sol (si care... apropo chiar si acum sunt confidentiale) proiectul n-ar mai fi profitabil pt ei pt ca simpla construire a unei sonde costa jumate de milion de dolari!

5. Nici in SUA nu mai au voie sa exploateze gaze de sist dekt in zone absolut pustii gen desert. Asa ca daca ei in tara lor nu mai permit acest lucru noi de ce sa permitem???

6. Tehnologia nu este perfectionata, prezinta riscuri ecologice enorme si este costisitoare drept rezultat gazul scos nu numa ca va fi scump la propriu si nu ne va reveni noua DAR costurile ecologice pe care le vom suporta vor fi monstruoase fiind posibila chiar depopularea oraselor Bârlad si Vaslui si distrugerea unor statiuni minunate gen Vama Veche!

7. Concluzia este ca cei de la Chevron n-ar trebui lasati sa exploreze de capul lor fara colaborarea si dezvltarea unei companii romanesti de acelasi profil. In cele din urma dupa ce se vor termina prospectiile adică EXPLORARILE … Chevron ar trebui fortati sa stea pe tusa asa vreo 20-30 de ani sa perfectioneze tehnologia si apoi sa vina la noi avand pretentia ca Statul Roman si Uniunea Europeana sa le dea avizul de mediu pt EXPLOATARE. Pana atunci oricat de frumos ar suna ca obiectiv independenta energetica (adică nu numai ca gazele sa revina Chevronului ci si in mare parte Statului Român) a acestei țări măcinate și sfîșiate sistematic!!!
PERSONAL consider ca astfel de exploatari prin fracturare NU AU CE CAUTA IN ROMÂNIA!!!

SUNT DECIS!
NU SUNT ȘI NU FAC PARTE DIN SOCIETATEA INERTĂ!

REFUZ, REZIST. GAZELOR DE ȘIST!!!

MINCIUNA SI HOTIA RUINĂ ROMÂNIA!!

UNIȚI SALVĂM ROMÂNIA!!! 

DUMNEZEU SĂ ALUNGE PE TOȚI ACEȘTI INVADATORI, EXPLOATATORI!!!


                 Zadkielix alias Prof. Dr Daniel Mihai

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu