Translate

luni, 21 octombrie 2013

Uniți, Salvăm Patria Română!

Uniți, Salvăm Patria Română!!!- Episodul al patrulea



România dă semne că s-ar trezi,într-un final din acest somn ce a produs monștrii, scenarii desprinse din filme absurde și situații confuze și semi-confuze!
Mai nou, manifestațiile contra cianurării, exploatării se catalizează și asupra acestei clase politice imberbe (la suflet) și impotente (pe de-antregul) în a găsi CHEIA, REZOLVAREA DECENTĂ!!!

De ce afirm acest lucru?
Simplu, am observat că a mai apărut pe hartă o localitate, desprinsă din acea fibră sănătoasă, pur românească- Pungești!
Și, admir acea rezistență, acea mobilizare a localnicilor ce nu vor să dea înapoi!!!
Mai mult decât atât, faptul că un colos ca Chevron poate face cale-ntoarsămă bucură enorm și-mi dă o satisfacție de nedescris!
Acum înțeleg în sfârșit acest spirit de " neam unit" ce transcede istoria noastră, pe de-antregul!
Cu voia Dvs, î altă ordine de idei, pentru cea de-a noua săptămână de marșuri, proteste, scandaluri țin să cred că toate aceste manifestații încep să fie mai corect direcționate.
 Direcția ar cam trebui să fie nu "Salvati Rosia Montana" cât de fapt "Salvati România" 
 De ce "Salvati Romania"? Pentru ca România să nu care cumva să fie condamnată de acum încolo la sute de ani de periferizare și subdezvoltare de către caracatița corupției si  lipsei totale de viziune a ...activiștilor PCR incompetenți care au constituit in majoritate clasa politica a ultimilor 23 de ani!!!
Cum s-a întâmplat?
...
Povestea o poate spune oricine!
De exemplu, să punctez un aspect...
  A fost suficient furtul resurselor care ar fi trebuit să creeze rețeaua de autostrazi în România pentru ca țara să fie redusă la condiția de provincialism și primitivism pentru această generație. 
Ce inseamna lipsa de viziune? Este foarte clar că în această perioadă se remarcă anumite viziuni îndrăznețe și inovatoare ce sunt vizibile și au legatură cu economiiile țărilor competitive ale lumii.
Dar la noi s-a remarcat doar jaful dublat de pauperizarea sistematică a clasei de mijloc, din 1990 încoace!!!
 Lipsa de viziune economica a clasei politice românești se observă în desprinderea acestei clase politice românești corupte și retrograde de realitățile economice internaționale globalizate. 
Activiștii acestia PCR-iști habar nu au care sunt trendurile economice internaționale și in ce fel noi am putea intra in aceste circuite în mod eficient. 
Ceea ce este firesc în momentul în care liderii principalelor funcții publice din România iar unii nu vorbesc limbi straine sau au facut jumatati de facultate la seral....sau au fraudat doctorate.
 LIPSA DE VIZIUNE constă în simpla realitate obiectivă...  În timp ce prin China au fost construite sute DE MII DE KM de autostrăzi , in România NU AU FOST CONSTRUITE DECÂT CATEVA SUTE DE KM DE AUTOSTRĂZI ceea ce condamnă țara noastră la statutul de stat liliputan, situat departe, la periferia civilizației...
Și mai e ceva de menționat pe această temă...Faptul extrem de grav in legătură cu problema generației din care fac și eu parte, a tinerilor ce manifestă este acesta realitate pe care  fiecare o simte în mod subiectiv.
Însă, aceste chemări la TREZIRE, LA MOBILIZARE,LA SPIRIT CIVIC trebuie să aibe și  O
FINALITATE!
  Cu aceste gânduri optimiste închei această postare.

Al Dvs, mereu pe fază

          Zadkielix alias Prof. Dr Daniel Mihai

Un comentariu:

  1. ce mi se pare mie a fi grav, este acea iimbolnavire a tineretului care se asociază cu membri sau partide deja anacronice și își pierd entuziasmul sau gândirea modernă, pragmatică pe care le-au avut inițial. Partidele românești tradiționale nu își mai respectă statutul, principiile pentru că membrii lor actuali sunt coruptibili, șantajabili și dispuși la trădare .Nu mai există demnitate în rândul clasei politice actuale și nici respect pentru valorile tradiționale. Ca să se poată lupta cu căpușele astea, există o singură metodă : crearea de partide noi, cu membri care să nu mai fi făcut parte din vreun partid actual și care sa aiba un statut strict si clar, bazat pe pricipiile moralitatii, umanismului si ale liberalismului pragmatic atat in gandire cat si in fapte .

    RăspundețiȘtergere