Translate

miercuri, 1 decembrie 2010

Laaa Muuulti Aaaani, Romaniaaa!

La Multi Ani, Romania!
           Pana si Google a serbat intru catva evenimentul!
 In fine...Din punctul meu de vedere, ma bucur ca sunt roman, fara nicio falsa modestie!
 Pe aceasta buna intentie si credinta,amintesc si vorba populara ca "fie paine cat de rea/ tot mai bine e-o...sarbatoare nationala!"
:)         
 Pare simplu si oarecum banal, insa ar trebui sa ne gandim ce inseamna si ce reprezinta aceasta urare.
Bine, unii dintre dumneavoastra imi veti replica ca as fi ipocxrit sau nu i-ar interesa deloc ceea ce , in 1918 s-a produs. insa, perioada pe care o traversam mi se pare de un ridicol si o meschinarie mai mult decat evidenta!
  A apune si sustine ca ..."a fi roman" inseamna sa te bucuri pentru tara a devenit mai mult decat simbolic. Cu riscul de a deveni antipatic, peiorativa nuanta s-a afisat, cu un mod extrem de pronuntat , astazi la defilare.
Ceea ce am observat in imaginile filmate (si cu televizorul dat pe optiunea "MUTE", deoarece comentariile unora ma enervau realmente) a fost o dovada de nezdruncinat ca OAMENII aflati in frunte NU MERITA sa fie ACOLO!
Departe veselia altor ani sau a altor popoare ce serbeaza zilelel nationale intr-o atmosfera mai mult decat vesela.
Frigul patrunzator si retinerea ce se citea pe chipul oamenilor politici m-a determinat sa ma gandesc ca ori sarbatoarea a coincis nefericit ori nu suntem niciodata implicati cu sufletul in asa ceva!
 Totusi, in acest an sarbatoarea a fost una trista, posomorata si zgribulita!
 Si acum vin si detaliile frapante!

Mr Boc s-a afisat in stilul sau sobru si a primit binemeritatele huiduieli populare, ca sa nu uite ca e singur sau altcumva. Poporul acesta, cu toate defectele si lipsurile sale nu e atat de nerecunoscator.
 Cat despre mogulism sau alte asemenea aberatii, toate posturile parazite ar trebui sa fi tacut macar o zi...
 Nu ca as fi dorit eu, dar din acel elementar respect (pierdut de multi "antenisti", "vanturisti" etc) ce trebuia acordat evenimentului istoric ar fi trebuit sa nu agite inutil spiritele...
 Cu alte cuvinte, fara doar si poate, frigul si foamea, goana dupa onoruri si cearta pe mancarea distribuita gratis au marcat unele coordonate ale acestui 1 Decembrie!
 Nu vreau sa par ceea ce nu sunt, insa totalul dispret aratat de majoritatea celor prezenti, mascat prin fastul ceremonialului militar si oferirea jerbelor de flori sunt doar motive de a -si arata imbecilitatea inca o data...si inca o data!
 Pe final, fara sa ma repet vreau sa spun doar atat.." La Multi Ani, Romania!"



                                                                                             Zadkielix alias D.M

Un comentariu:

  1. as prefera sa se revina la 10 mai din perioada monarhiei...are mai multa relevanta, prima unire, formarea regatului roman sub carol 1 are mai multa importanta zic eu...

    la mine pe blog detalii despre cum Pravoslavnica Rusie va gazdui Campionatul Mondial de Fotbal din 2018, se pare ca masina lor de fraudat a functionat mai bine decat a altora!!!!

    RăspundețiȘtergere