Translate

duminică, 5 decembrie 2010

Vine Mos Nicolae!

Moş Nicolae va veni si anul acesta!Negresit!
Istoria aceasta ne duce cu gandul in trecut....
  
Poveştile tradiţionale spun că Moşul e o adaptare a Sfântului Nicolae, un episcop generos care a trăit în secolul al IV-lea în Mira, Lichia. Povestea s-a transmis apoi din generaţie în generaţie, iar acum ştim cu toţii că în noaptea de 5 spre 6 decembrie toţi copiii cuminţi primesc dulciuri de la Moş Nicolae.În folclorul olandez, Moş Nicolae (SinterKlaas) călătoreşte pe un cal alb, pe nume Amerigo. Coloniştii olandezi au luat cu ei povestea lui Sinterklaas când au plecat spre America secolului al XVII-lea. Astfel, Sinterklaas s-a transformat, treptat, în Santa Claus (Moş Crăciun).
 
Si mi-as dori, ca acum, toti contestatarii lui sa nu-l mai catalogheze in alt mod.Bineinteles, celor ce au impresia ca este mai „zgârcit“ decât în anii trecuţi, face cadouri mai puţine şi mai ieftine. Dar am ferma convingere ca românii nu au renunţat să le pună celor mici daruri în ghetuţe, chiar dacă buzunarele sunt mai goale.
Iar pe final, bucurati-va de aceasta zi, deoarece Sfantul Nicolae si Mos Nicolae ne invata sa devenim INVINGATORI-traducerea semantica a numelui sfant!
Iar, daca si concernul Google si-a schimbat interfata, atunci sa fie sarbatoare!

Iar acum, verificati-va ghetutele!Nu-i asa ca, fara sa se arate, Mosul a trecut si a lasat cate ceva pentru fiecare?



 

                                                    Zadkielix alias D.M




Un comentariu:

  1. Pentru tine a adus sigur ganduri bune, chiar de la mine! Ti le asez in ghetutele sperantelor tale si ti le inconjor cu multa multa voie buna!

    RăspundețiȘtergere