Translate

joi, 16 aprilie 2009

देस्प्रे नौया गसेल्नित्ज़ा अ ..."इम्पोजितुलुई फोरफेतर"

Acum cateva ziles-a publicat "celebra" de modificare a Codului Fiscal cu privire la impozitului forfetar.
Asa ca m-am informat si am aflat ca acveasta definitie este importatat din una dintre economiile de import.
Ce este impozitul forfetar? Explicaţie:În general, o sumă forfetară, globală.
Asaa ca, apeland la limba franceza mi-a dat un asemenea raspuns.

Définition :
Détermination d'une imposition indépendamment du bénéfice ou du revenu réel et qui est révisable périodiquement.
Totodata aM MAI RASCOLIT SI AM AJuns la o alta explicatzie, de data aceasta mai "tehnica"..
"...micii meseriaşi şi liber profesioniştii care acţioneazã în baza unei autorizaţii de funcţionare, eliberatã de primãria localã şi plãtesc un ***impozit forfetar*** asupra veniturilor realizate, la secţia financiarã de care aparţin."

Nu ma mai apuc si eu sa tai firul in patru pentru ca toata presa de specialitate a facut-o. Mie mi-a “placut” enorm ceva.... declaratia acelui domn poreclit de neinspiratul de mine..."Nastratin cu lacul." Ca si in fabula... Adica pic cu pic faci un lac. Contribuabilii persoane juridice urla sau spera la ceva ce nu exista!
Pai nu e simplu de inteles? Daca lasi apa la robinet sa curga pic pic se strang sute de litri intr-un timp foarte scurt. Pe de alta parte, daca e oprita apa, nu picura nimic, nici macar daca deschizi tare robinetul.

Bugetul lui X e sarac pentru ca firmele nu prea "PRODUC" bani. Pe langa scaderea drastica a comenzilor, deci a vanzarilor, era logic ca TVA-ul colectat sa scada. Impozitul pe profit e la fel.La pamant...Adica NUL! Somajul in crestere a dus la scaderea veniturilor din contributii.
FARA A DEVENI SAU AMA CONSIDERA SPECIALIST, am ajuns sa inteleg ceva din acest mecanism.... Multe firme deja sunt restante la plata impozitelor iar colectarea fortata nu prea are efect. Cu toate astea se impune un impozit minim. Aberant mi se pare ca se impoziteaza inclusiv o firma cu cifra de afaceri 0. Adica daca ai un amarat de SRL inactiv esti bun de plata.

Lacul lui X nu are sanse sa creasca. Este evident pentru toata lumea dar nu poti sa ai pretentii de la un jurist si un inginer sa priceapa cum functioneaza fenomenele meteo. Nu incepe nici ploaia si nici nu rasare soarele. Cel mult va veni o furtuna. Cand va veni va fi insa prea tarziu....
iNSA , traim in aceasta tara a NIMANUI , UNDE INTERESUL se schimba in functie de...culoarea sau formatiunea tenebroasa ce o guverneaza...
Punct ochit, punct lovit, punct masluit!!!

Un analist D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu