Translate

miercuri, 11 noiembrie 2009

In Memoriam Maestre Dinica!

In Memoriam

Ce poate fi mai dur in aceasta ecuatie?
Nimeni nu poate desemna in proportie totala, covarsitoare ce anume ii deranjeaza.
Doamna “ cu coasa” poreclita asa de macabre, imbracata in negru sip e care unii dintre noi o tot invocam si o strigam-“Moarte”- ne-a amintit că, orice-am face, orice am zice, orice am evita ar trebui sa ne vina in vizita si astfel se produce si…clipa să-i aparţinem.
Mi-a… ieşit fraza asta stupidă, aşa cum tîmp şi fără sens mi se par acum toate cuvintele pe care le-aş putea înşira despre Maestrul Dinică. Cum a fost domnia sa?
Poate ca altii au zis-o deja! S-au spus atatea si atatea incat, un simplu admirator ca si mine nu prea ar avea ce sa mai spuna….
Electrizantul, sensibilul, durul, strălucitorul,gentlemanul sau artistul ne-a daruit si ne-a bucurat vieţii pe toti cei ce l-am urmarit!
Artistul, romanticul care a cîntat şi nopţi şi zile, a murit banal, ca orice om, într-un stop cardiac. Într-o linişte cumplită.Departe de toti, cu demnitate, in liniste, asa cum charisma si personalitatea lui deosebita a traversat aceasta viata…
Nu mai e cazul sa păstrez, de drag ce îmi e,ca într-un stop cadru pe cel ce l-am admirat in atatea in atatea filme , piese de teatru vizionate
Si sa nu credeti ca as deveni nostalgic si lacrimogen.Insa, sentimental am considerat sa scriu aici si acum despre acest suflt ales!
Poate ca ar fi vai si de amar dup ace aces tom, reprezentant al unei generatii de exceptii nu mai este printer noi…Insa, nu mai are rost sa amintesc ca numai ceva sau Cineva are un plan cu fiecare!
De aceea tot ceea ce m-ar oblige nu se rezuma la Doamna Moarte ca doar toti suntem datori ei, chit ca pentru unii e doar o trecere!
Dumnezeu si nu moartea l-a luat pe Domnul , pe Maestrul Dinică de braţ şi-a plecat cu el încolo, pe aleea plină de flori şi fără întoarcere pe unde îi duce pe Domnii-cei-fără-de-moarte.
Îl rog pe Dumnezeu să-i dea Maestrului măcar atîta lumină cîtă bucurie şi speranţă ne-a dat Artistul…
Dumnezeu sa-l ierte!

Zadkielix alias D.M

2 comentarii:

  1. Dumnezeu sa-l odihneasca!
    A fost un gentelman al teatrului, un corifeu!
    Nu se va mai naste un asemenea talent, nici nu va fi egalat!
    Amintirea lui pentru cunoscatori va fi vesnica!
    Dumnezeu sa-l ierte!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dumnezeu sa-l odihneasca!
    A fost un mare actor dar si un cantaret de muzica de petrecere.
    Acum sunt sigura ca el le da lectii la ingerasi Sus, dar mai cred ca invata rolul sau nou acolo unde e, deoarece m-am uitat(pe biografia lui) si am vazut ca toata viata lui a jucat. Si a facut-o bine!

    RăspundețiȘtergere