Translate

vineri, 13 noiembrie 2009

Isteria II-PREZIDENTIABILELLE 2009

Acest episod il dedic tuturor celor ce simpatizeaza sau cred ca ar trebui sa ne salveze altcineva, oricine altul in afara de "candidatii" asa-zis ..."clasici".
De fapt totul este in joc! Ei nu stau deloc degeaba...
Poate ca ati inteles ca se grupeaza in clanuri, gasti, formand o mafie. Nu am sa dezvolt atat de mult ideea deoarece sunt la"o aruncatura" de bat in a ...trece intr-un patriotism feroce, prost inteles de multi (ca de pilda de acei nostalgici ce poate inca admira..."poetii de curte" ce se doresc a domni...si lanseaza S.O.S Romania...)
De fapt, interesele sunt primordiale. Ele dau sens si in mare proportie traseaza si destinele celor ce se doresc a fi sefi.
Insa, in spatele unor asemenea oameni cine ar sta?
Găştile de partid conduc din umbră viaţa politică din România! Aceste lucruri le reclamă pana si candidatul indepedent la preşedinţie Sorin Oprescu.
El le-a reproşat contracandidaţilor săi T.B şi M.G că refuză să participe la o confruntare televizată pe motiv că nu le permit grupurile de interese din spatele partidelor care îi susţin.

"Am dimensiunea jafului naţional. Cei care au furat sunt în viaţă încă şi continuă să-şi desăvârşească jaful prin intermediul grupurilor de interese din fiecare partid. Nu-i cunoaşteţi, nu au fost niciodată în ziar. Niciodată nu au fost anchetaţi. Niciodată nu li s-a pus întrebarea de ce? Ei o duc foarte bine şi continuă. Ei hotărăsc cine să fie preşedintele României", a declarat S.Oprescu în timpul unei vizite electorale în Bistriţa.

Sorin Oprescu a explicat si de ce adversarii sai politici se tem de o confruntare televizată în care toţi candidaţii să stea la aceeaşi masă: "Am aflat că Geoană nu este de acord cu dezbaterile pentru că strategia lui Hrebenciuc şi Vanghelie este să-l scoată îngerul de pe dric... Doar eu şi Crin Antonescu suntem gata să mergem la orice dezbatere. Nici Băsescu nu va veni (la dezbatere), pentru că n-o să coboare el "din cer".
Întrebat cum vede scenariul în care Mircea Geoana ar ieşi preşedinte, Sorin Oprescu a răspuns: "Geoană n-o să facă altceva decât să-l salute cu respect, în poziţie de ghiocel, pe Vanghelie. Poate că îl vrea ministru al administraţiei şi o să avem o noua administraţie, asta dacă o să-i dea voie Hrebenciuc".
PSD şi grupul de interese din jurul partidului "îl ţin pe Geoana în rezervă ca îngerul de pe dric, curat, alb, frumos". "Băsescu îl vrea în turul doi pe Geoană ca să-i dea 5-0 la pauză", a completat Oprescu.
Candidatul independent spune că intrarea sa în cursa prezidenţială a încurcat iţele partidelor. "Văd că Oprescu aleargă în continuare şi-au început cu zvonuri. Astea sunt politici de laborator care crează imagini false şi nu fac altceva decât să încerce să creeze poporului senzaţia votului inutil”.
Lasand la o parte limbajul extrem de plastic si de subtil al actualului primar general al Bucurestiului, trebuie sa precizez si sa comentez in felul meu unele lucruri.

Asa o fi? Cine anume ar avea interese?
Cine sunt oamenii ce stau in spatele lor si asigura un anumit "spate"? Oare dimensiunile acestui jaf ce se anunta sunt reale?Jaful nu se va opri niciodata daca nu il oprim noi. Si cine ne poate ajuta?
Observatiile asupra situatiei au fost foarte corecte. De pilda,candidatul G ar face placaciuni in fata oricui daca acesta ar fi membru de partid. Pentru ca acestuia ii curge sange vechi, comunist prin vene, sange de "cucuvea" iliesciana.
Amintiti-va totusi caSorin Oprescu a parasit PSD-ul si bine a facut! G este garantat de Vanghelie.E de la sine inteles!
M G presedinte ar fi un dezastru pentru Romania.Asa cel puti cred (sper) si o importanta masa de alegatori ce poate decide daca vrem sau nu sa continuam procesul acestei tranzitii...
Sau vi se pare ca G. e baiat interesant, ce vorbeste frumos, doar in ocazii speciale?
Nu imi ascund si parerea mea-aceea ca el e influentabil si nu poate lua decizii corecte in situatii dificile, mai ales ca unul dintre cei care-l conduc pe Geoana este domnul Almanahe. Pe G poate multi nu-l stiu si-o sa-l voteze dupa aparente. Mare greseala! G, desi nu pare, este unul dintre cei mai corupti dulai politici! Este responsabil de dezastru economic in care ne aflam. Geoana a girat guvernarea PSD - PD-L care, in mai putin de un an, a adus tara in pragul falimentului…
Si ganditi-va la toata aceasta amanare sau jocul de "jos Guvernul!"- "sus Guvernul!", la toata aceasta mascarada politica!
Va rog sa va opriti si sa mai meditati si la alt aspect...
Conform unora,raul mare cel mai mare este ca nepotul matusii Tamara, Adrian Nastase,conform declaratiei lui "Geoala"(suna interesant acest "nume de scena"?), va ajunge din nou prim-ministru. Sa ne fereasca DUMNEZEU,sa ajunga iar prim-ministru,campionul coruptiei din Romania.
Mai ramane , asa pe final sa VA SPUN CEVA MAI GLUMET! Poate ca va va sensibiliza!
FRATI ROMANI ! Sa nu auzim pe viitor ca ne-am .."bucura" de asemenea discursuri :
"Creste inima in noi cand aflu ca o ducem bine...datorita reformelor si datorita mie tara aceasta o sa fie guvernata echidistant etc"
Si inca ceva.... Sa nu revenim in timp! Ca nu cumva iubitul nostru presedinte( Doamne -fereste) domnul M.G sa aibe sprijinul marelui popor frate de la rasarit !
Si sa nu se adreseze cu ..."TRAIASCA POPORUL RUS, FRATELE NOSTRU MAI MARE !"
.................................................... Asteptam cumva cimentarea unei prietenii vesnice intre cele doua tari si conducerile lor? Asteptam revenirea pe meleagurile noastre a glorioasei armate rosii ?
Suna cam aiurea insa…pentru unii nostalgici ai “tovarasilor” de pe vremuri le era mai bine….Nu vreau sa duc discutia in derizoriu deoarece simpla prezenta (in mod simbolic) asa cum exista,fara vreun alt comentariu a unei constiinte religioase!
Nu cumva suntem acele popoare crestin ortodoxe ce asteptam a doua venire a Mantuitorului, aproape inlacrimati, hipnotizati de aceste funeste personaje ce nu doresc decat si isi urmaresc propriul interes?

3 comentarii:

  1. Ma bucur ca iti plac poeziile.
    Din nefericire , cred ca lumea citeste mai mult poeziile scrise pe blogul meu , decat articolele care se refera la credinta ortodoxa.
    Tare mult as vrea sa se schimbe lucrurile pe viitor.

    RăspundețiȘtergere
  2. ITI RECOMAND SI TEXTELE SCRISE DE SF IOAN GURA DE AUR .LECTURA PLACUTA!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dumnezeu va face dreptate, sau a facut si nu ne dam seama...??? Oricum, fie voia Lui!

    RăspundețiȘtergere