Translate

duminică, 15 noiembrie 2009

Isteria VII- PREZIDENTIABILELE 2009

Apa chioara la noi nu e chiar ca pe Luna
In urma unei noi analize a rocilor colectate de pe suprafata Lunii de catre Apollo 15, cercetatorii de la Brown University, au identificat prezenta apei in interiorul acestora.
Mi se pare o mare deraiere, un fel de teorie ce nu prea sta in...vigoare, demna!

Este vorba insa de o cantitate minuscula de apa, care nu ar putea asigura nici macar supravietuirea unui cactus lunar, dar descoperirea ii face pe cercetatori sa spere ca apa se va regasi si in alte zone ale Lunii si probabil, sub foma de gheata, in craterele care se afla la poli.

Eforturile astronomilor si cercetatorilor sunt rasplatite dupa 40 de ani de studii intense ale materiei de la suprafata Lunii, care au esuat in incercarea de a identifica in compozitia acestora asa-numitul lichid al vietii. De aici concluzia initiala a cercetatorilor ca este foarte posibil ca toate rocile de la suprafata sa fie uscate.
“Multi colegi ne-au spus ca este o pierdere de vreme”, a declarat Alberto Saal de la Brown University, referitor la modul in care a fost primita propunerea sa de a mai analiza inca o data materia lunara.

Una dintre cele mai populare teorii referitoare la modul in care Luna s-a format, si care ar putea sa explice, in acelasi timp, si prezenta apei in compozitia corpului ceresc, este cea in care, in urma impactului foarte violent cu un asteroid gigantic, Luna s-a desprins din corpul Pamantului, devenind ulterior un satelit al acestuia.

Deşi zilele acestea se vorbeşte foarte intens despre faptul că NASA a descoperit apă pe Lună, trebuie ca lumea să ştie că ţara noastră se poate mândri cu un pas mult mai rapid în această direcţie.
Satul nu mai e ce se vrea sau ce anume se spunea, pe vremuri!
În aceste condiţii, este prima ţară care a descoperit apa o dată pe lună, dar nu a beneficiat de publicitatea de care beneficiază NASA în aceste zile. Pe lângă această consemnare, trebuie remarcat şi spiritul cultural deosebit al concetatenilor. Nu e foarte important cum s-a dezvoltat acest spirit, dar poate că merită totuşi menţionat. Tot din cauza sărăciei, de-a lungul timpului s-au împuţinat treptat alimentele care ajung în Mania cu Ro, mai ales dacă e vorba despre mezeluri, şi nu puţine sunt cazurile în care un singur fel de mezel mai rămâne şi pentru acest loc. Dar lucrurile bune nu au întârziat să apară: aşa au luat naştere adunările de la toate Palatele..., unde au loc dezbateri pe teme politice, agricole, culturale ce au rolul de a hrăni spiritul, chiar şi atunci când stomacul rămâne gol.
Poate ca nu v-am plictisit, insa stiu ca isteria continua! Pe bune!
Zadkielix alias D.M

Un comentariu: