Translate

sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Micul reporter de..."teren"

Am cam căpiat de atâta politică, de atâta criză, de atâtea gripe și de atâta balamuc. Așa că, în timp ce lumea dezbate criza, gripa, balamucul și numirea domnului Negoiță ca premier într-un guvern ce va ...muri înainte să se nască, vin și eu și întreb ca unu ce nu pricepe, riscând să nu mă audă nimeni: ce-ați mai produs?
Dar , parcă se aud numai zgomote surde, fără de care totul e fad.
 Dar am aflat si voi realiza un inedit interviu (imaginar), nu inainte de a prelua o stire ce m-a determinat sa i consider pe altii mai..."aparte", ca sa nu pot cataloga altfel...

Articolul este preluat in intregime din Prosport
 
"Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat astăzi, pe siteul său oficial, că interzice scuipatul în timpul meciurilor din Liga 1. Conform directivei LPF, toate persoanele din spaţiul tehnic trebuie instruite de conducători pentru a nu mai scuipa pe teren şi să nu mai expectoreze apa folosite pentru clătirea gurii. De asemenea, o menţiune specială a fost făcută pentru Dorinel Munteanu, căruia i se recomandă să folosească o mască protectoare medicale. Această măsură a fost adoptată deja de oficialii din Premier League, ca urmare a raportării câtorva cazuri de gripă porcină la nişte jucători de la Bolton şi Blackburn.
"Ţinând cont de comunicatele medicale apărute în ultima vreme, legate de răspândirea în mai multe judeţe a cazurilor de gripa nouă, Liga Profesionistă de Fotbal din România recomandă conducătorilor cluburilor din primul eşalon instruirea persoanelor ce ocupă suprafaţa tehnică, precum si a propriilor jucători, de a nu mai expectora saliva sau apa folosita pentru clătirea gurii pe terenul de joc sau pe pista stadioanelor. Recomandarea este de a fi folosite, în acest scop, vase speciale cu capac. Totodată, antrenorilor ce nu se pot abţine de la gestul pomenit mai sus (vezi cazul antrenorului FC Oţelul Galaţi, Dorinel Munteanu), le sugerăm purtarea unei maşti protectoare medicale. În cazul apariţiei în rândul jucătorilor sau a tehnicienilor echipei dumneavoastra a simptomelor de gripa nouă, rugăm conducerile cluburilor din Liga I să anunţe de urgenţă acest lucru la Secretariatul Ligii Profesioniste de Fotbal, în vederea hotărârii măsurilor ce se impun în această circumstanţă, conform regulamentelor fotbalistice în vigoare", se arată în comunicatul LPF.
"Nu mai pot eu de comunicatul LPF, o să mă corectez singur"
Dorinel Munteanu, tehnicianul celor de la Oţelul Galaţi a afirmat că va încerca să-şi corecteze singur gesturile, fără a fi nevoit să poarte o mască protectoare.
"Nu mai pot eu de comunicatul lor. O să mă corectez... În niciun caz nu o să-mi pun vreo mască medicală la meciul cu Rapid. Sunt lucruri mult mai grave în fotbalul românesc... O să mă corectez eu în felul meu, dar aştept să se corecteze şi fotbalul românesc", a declarat Dorinel Munteanu


 Asadar, imaginar sau nu poftiti la interviu.
 
 Reporter: Cum considerati aceasta masura?
 Impricinat: O inutila aberatie... Daca era sa ma iau dupa ei, nici a mai respira, nici a mai spune cate una-doua nu mai se impunea... Ce mai! LPF-ul sa traiasca....
 Reporter:Si, in consecinta cum o sa procedezi?
 Impricinat: Ma voi gandi profund! Chiar si-n somn o sa ma bantuie aceasta problema. Deja tremur din toate incheieturile, numai daca imi aduc aminte de aceste inovatii "pentru un fotbal sanatos..."
 Reporter: Nu mai este nici o enigma... Alte popoare,alti sportivi si implicit fotbalisti au inaintat deja un demers pentru a nu mai utiliza acest urat obicei. Cum comentati acest lucru?
 Impricinat: Mi se pare deja prea mult. Fariseismul si implicit tot acest arsenal de  fapte ce ar trebui aplaudat (la o prima vedere) nu e decat un urias paravan... Tineti minte aceste vorbe!
Ok. Si daca scuipi totusi, ce se va intampla?Cine a alergat o viata intreaga 90 de minute pe un teren mare stie ca e cam greu sa te abtii, iar de inghitit flegmele nu reprezinta deloc un obicei sanatos. Nu e recomandat nici de doctori Se vor pune scuipatori de jur imprejurul terenurilor?Sau acum devenim mai tipicari si mai "catolici decat Papa", numai de dragul de a iesi in evidenta?
Reporterul: Multumim frumos pentru amabilitate!
Impricinatul: Si eu! Si ma bucur pentru initiativa de a veni si de a imi lasa impresiile si parerile cu privire la aceasta nerozie de-a unora ce parca nu au casa, nu au masa ci traiesc undeva ...pierduti in Univers!
Si mai am ceva de zis, asa pe final! Nu te departa prietene ca nu o sa te scuip, asa tam-nitsam!
Uite, sa tii minte! Nu-i asa ca e omeneste de a marturisi si de a spune totul, pe fata? Decat sa fim si sa ne ascundem dupa degete, inventand regulamente si legi ce niciodata nu vor fi respectate, mai bine sa ne vedem de ale noastre, asa cum suntem noi...Bineinteles, intr-o anumita decenta!
Si daca cei "speriati de bombe" vor fi atat de inversunati, le ofer si o solutie-aceea  ca  sa se stropeasca terenul cu diverse substante ce combat virusii (daca Ministerul Sanatatii ar detine suficiente fonduri)dupa fiecare meci...

        Acest articol este scris in cadrul concursului "Asul de romb". In afara de mine vor mai participa si: Geocer, Simion Cristian, Gamalia, Elena Marin Alexe, Turisticus. Daniel Mihai, Iulia, Florin 

In caz ca v-a placut, puteti sa ma votati pe http://rupetitacerea.blogspot.com- de  fapt blog-ul domnului 
Florin   Multumesc,                                             
                                                                                                               Zadkielix alias D.M

3 comentarii:

  1. LA MULTI ANI ! http://www.youtube.com/watch?v=0OaQFB41AmQ

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai bine sefii FRF si-ar instala cate un belciug in fiecare nara a nasucurilor lor fine! Atunci fiti incredintati ca toti fotbalistii in Romania o sa-si inghita flegmele in semn de mare respect... :)))))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos articol...bine punctat:)... la multi ani, multa sanatate si fericire:)...sa ramai la fel, plin de idei, originalitate si iti urez toate cele bune si tot respectul din lume:)

    RăspundețiȘtergere