Translate

luni, 16 noiembrie 2009

Spalatul pe...dinti

Conform unor studii si estimari de ultima ora, banalul spalat pe dinti nu ne pasteaza doar dintii curati, gingiile masate si o respiratie proaspata. Specialistii din cadrul Colegiului Columbia din New York afirma ca spalatul pe dinti ne ajuta sa nu ne pierdem mintile…

Analiza datelor obtinute pana in prezent evidentiaza o posibila legatura intre igiena dentara precara si maladia Alzheimer, boli de inima si diabet. Cu toate acestea, nimeni nu se gandea sa faca o asociere intre periajul dintilor si dementa mentala.

Studiile s-au concentrat asupra unui esantion de persoane in varsta de peste 60 de ani. Specialistii au descoperit ca paradontoza si bolile dentare produc diverse inflamatii in organism care afecteaza functionarea creierului.

"Cu toate ca datele obtinute sunt preliminare si neconcludente, exista o legatura din ce in ce mai evidenta intre igiena dentara si incidenta dementei", afirma Dr. James Noble, conducator al echipei de cercetatori.

Sursa: Daily Mail

Zadkielix alias D.M

2 comentarii:

  1. Industria periutelor si pastei de dinti inventeaza fel de fel de studii (povesti) pentru cresterea profitului. Daca te speli pe dinti de 5 ori pe zi iti creste inteligenta etc.

    RăspundețiȘtergere