Translate

marți, 1 iunie 2010

1 Iunie- Ziua Internationala a Copiilor!

Ziua Internationala a Copilului reprezinta ziua in care cei mici sunt in centrul atentiei si tot ceea se organizeaza se face special pentru ei, pentru a-i face sa se simta cei mai importanti. De fapt, acest lucru ar trebui sa se intample in fiecare zi, dar mai ales astazi.




Pe august 1925, la Geneva, a fost mentionata pentru prima data Ziua Copilului la Conferinta Mondiala pentru Protejarea si Bunastarea Copiilor, cand s-a adoptat Declaratia pentru Protectia Copilului.



In anul 1954 UNICEF a emis o recomandare pentru ca fiecare stat sa aiba o Zi a Copilului.



In Romania Ziua Copilui se sarbatoreste pe 1 iunie, la fel si in Polonia si Bulgaria. Brazilienii au decis ca cei mici sa fie in centrul atentiei pe 12 octombrie, in India aceasta zi este sarbatorita pe 14 noiembrie, iar in Japonia pe 5 mai. Mexicanii isi sarbatoresc copiii pe 30 aprilie, turcii pe 23 aprilie, iar in Ungaria Ziua Copilului este in ultima duminica a lunii mai.



Indiferent de data la care este sarbatorita, aceasta este o zi deosebita pentru cei mici si de multe ori ei trebuie sa se pregateasca special pentru ea. In multe scoli se organizeaza serbari in cadrul carora cei mici trebuie sa spuna poezii sau sa cante.
In Bucuresti, Ziua Copilului va fi sarbatorita prin evenimente organizate special pentu cei mici la muzee, in parcuri si chiar si la Opera Nationala. Parintii care doresc sa isi distreze copiii pot alege sa mearga in Parcul Cismigiu, transformat pentru o zi intr-un taram de basm, in care cei mici pot face tot ceea ce isi doresc fara a avea niciun fel de problema.



 Pentru subsemnatul, aceasta zi va fi una ca oricare alta, in care voi incerca sa invat si eu de la copii si, cu voia lor sa-i ajut sa invete si ei, tainele muzicii, prin intermediul viorii, un instrument nobil!

                                     Zadkielix alias D.M

3 comentarii:

  1. De la copii avem mereu de invatat ceva.. bucuria si seninatatea... timpul care nu se termina niciodata....

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu poate fi o zi ca oricare alta, măcar astăzi şi "subsemnatul" acestui post, ca noi toţi, trebuie să regăsească copilul şi copilăria. Încercaţi să-l chemaţi înapoi cu vioara, sigur o să vină.

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate am fost derutat interpretând prea strict "Pentru subsemnatul, aceasta zi va fi una ca oricare alta", mă bucur sincer că nu este aşa!

    RăspundețiȘtergere