Translate

duminică, 9 octombrie 2011

“Povestea anonimizată” (Partea 3)

*Motto : Muntii nostrii aur poarta/Noi avem un brand de marca!" (proverb original)
 
Distributie

Cagulatii
 Emanatii
 Multimea oarba
Imparatul neputincios
Femeia cu barba (coana)
Profitorii
Intelectual Coclit (Funebriu)
 Artistii
Pierde-vara
Gardienii
Rebelii
Fetele intelepte
Negociatorii FMI
Bardul Gibon (Boier Căcărează)
Muncitorii zelosi
Preotii



CONTINUARE
In aceasta ecuatie, asa cum veti intui vor interveni si alte inedite si la fel de spumoase personaje, parca decupate dintr-o categorie estetica ce intruchipeaza penibilul la o scara macroscopica!


 Un glas se auzi din neant:"Te fac să închizi ochii şi să-ţi imaginezi. "
 -Da, se scutura Coana cu barba, dar aici nu e deloc "Ţara dimineţilor liniştite" ...
- La noi sunt dealuri, piscuri rotunjite şi verzi ale unor munţi scufundaţi în ape calme, peste care se destramă, scânteind, bruma nopţii completa cu o  poeticitate si totodata o mefienta dezarmanta Imparatul neputincios.

-Ce-ai mai consumat de ai asemenea expresii, intreba in gand un cagulat?

-Pai da , vericule...Am fost pana mai ieri in  Ţara soarelui răsare -Japonia. V-am trimis chiar vedere de departe, de sub o ramură de cireş înflorit, asupra conului înzăpezit al Fujiyama.
_ Degeaba cu asta! Mai bine ca in Ţara lalelelor (Olanda), unde poti fuma si te poti imbata nu ai sa gasesti niciodata, completa un emanat cu alura de macho.
- Asa e! Dar acolo daca arunci o panglică de asfalt, perfect dreaptă, poti sa te declari falimentar!
- Ahahahaha! Ai patit-o cumva, intreba grosolan Boier Cacareaza.. Acolo si Europa te amendeaza daca esti aiurea... POac-pac!
- Vreau sa aduc ceva sa semene între un câmp galben şi altul roşu. Am niste documentare despre Ţara zâmbetului (Thailanda). Numai bărci cu fructe şi mirodenii, copii şi câini jucându-se în ploaia caldă.
- Si, peste cate mandate o sa reusesti aceasta minune? Ca doar ai acum o prpadita de frunza! Doar nu o sa le dai si dulciuri si o sa transformi Romania in Ţara bomboanelor de ciocolată? Aceea e inca Belgia, locul unde vanilia,zahărul brun, romul şi siropuri magice, fierb la foc mic pe o plită rustică...

-Există multe alte ţări cu supranume metaforice, de dor de ducă. Este Insula de smarald (Irlanda), Ţara celor o mie de coline (Rwanda), Ţara cedrilor (Liban), a fiordurilor (Norvegia), Ţara tuturor posibilităţilor (SUA), chiar şi Ţara fericirii (Sri Lanka), concluziona "intelectualul"Funebriu.
-Adevaraaat! Pai si io stiam ca unele din tarile astea, ma-ntelegi au alte denumiri. Ba Hexagonul, Cizma, ba  Ţara Cantoanelor, etc. Am fost pe acolo dar n am gasit hexagoane, cizme sau cantoane!Pe cuvantul meeeu!Mai mult am vazut la televizooor ca exista otara de-asta, ma ntelegi cu multe  animale care o populează exclusiv...Ahahahahaha! Cu marsupii de alea. Auzi tu, Ţara cangurilor....!!!!!


-România nu are încă un supranume de circulaţie internaţională. Cele mai multe referinţesunt despre Dracula. De altfel, au facut averi  Bram Stoker ce l-a evocat  în vampir....
 -Pana şi Nicolae Ceauşescu,Hagi, Nadia sunt personajele asociate de către cei mulţi cu România....spuse coana cu barba.
- Daca-i asa, lasa-le frunza ca simbol!Ca nu degeaba, englezii aia, in documentarul Wild Carpathia, realizat de canalul de televiziune Travel.uk,se prezintă,ca tara lui Vlad Ţepeş-Dracula...
-Tara noastra milenara cu munţi ascuţiţi, păduri neumblate, canioane înguste, urşi, turme de căprioare, căruţe, Castelul Huniazilor şi un parfum ce accentuează senzaţia de ţinut tenebros, dată de imagini. Când îl auzi pe povestitor că "urletul lupilor îţi dă fiori în aerul răcoros al nopţii", te aştepţi ca, din întuneric, să ţâşnească şi alte creaturi cu colţi.
-Ce  imagine clişeu a Transilvaniei!România a primit, în schimb, un supranume care, din multe puncte de vedere, i se potriveşte, concluziona Imparatul neputincios
-Haideti sa ne bucuram cat mai suntem stapani pe-aci!Carpathia, chit ca e  sălbatică are toate şansele de a se impune şi să fie cool, pentru cei născuţi în ţinuturi blânde, după brand-ul de ţară ales, molfai Funebriu.

Va continua!


                    Zadkielix alias D.M
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu