Translate

vineri, 28 octombrie 2011

Povestea anonimizata (Partea 7)

 Calul ...troian

*Motto :"Cine nu castiga cu glorie...pierde fara numar!"


Distributie:

Slinosii
 Emanatii
 Multimea oarba
Capitanul
Broscoiul
Profitorii

Camatarii U.E
Rebelii
 


                       

Prolog
CREDEATI CA AM SCAPAT?
Iata ca scenariile privind apocalipsa Uniunii Europene nu mai sunt chiar fantasmagorii. La capatul a zece ore de transpiratii (ce sacrificiu!), stirea salvarii, in extremis, a Greciei a fost pronuntata de catre acesti adevarati slinos ai continentului.... Nu cred ca ar fi reusit sa evite tsunami-ul financiar, mai mult decat atat...nu au reusit sa-l convinga sa mai stea o perioada ...departe!
Explicatie

Marea familie europeana n-o fi ajuns ea la faliment inca!!!Dar o idee referitoare la colapsul ideii care a incercat sa aplice aceeasi schema de societate in toate statele membre, fara a tine cont de particularitati si traditii reprezinta PURA REALITATE!!!
Cum anume sa va explic mai practic?Daca pana ieri buticarii eleni lucrau doua ore pe zi si nu taiau chitanta, acum pot presta 30 de minute pe saptamana, deoarece are cine sa achite nota de plata.

La bugetari li se va da si al 16-lea salariu, vor putea sa circule gratis cu metroul olimpiadei mileniilor si vor rade de buticarii de pe cealalta parte a strazii, care inchid pravalia seara tarziu
.

Dezvoltare
Si asta drept rasplata pentru ca stateau unii in antichitate cu picioarele in lighean si nasteau modele pentru ca mai tarziu sa fraudeze bani europeni, iar in timpul liber sa mulga cu o mana caprele si cu cealalta sa strige lozinci - fata de Grecia, orice farama de comunism de ONG din indiferent care tara europeana pare un autentic tzatziki...

La prima vedere, cifrele suna istet: Facilitatea pentru Stabilitate Europeana creste la un trilion de euro, datoria grecilor scade la jumatate. Dar, daca isi imagineaza cineva ca bancile si statele creditoare nu vor incerca sa recupereze ce pierd la un calcul contabil de opereta, se insala.

In capitalism nu exista cadouri si nu o spun deoarece as visa!
Ni se spune ca bancile-mama nu au voie sa intrerupa finantarea subsidiarelor si sa retraga fonduri peste un plafon, insa vor gasi desigur solutii sa-si poata masca operatiunile, mai ales daca vor avea clienti tot mai putini. Si vor avea, pentru ca vor scumpi creditarea. Iar guvernele vor impune noi dari.

Iar cu cetateni tot mai impovarati si intreprinzatori cu acces tot mai greoi la finantare, sintagma "iesire din criza" pare o nebunie. Indiferent in ce tara mai necajita din UE va fi pronuntata. Pentru ceilalti, italienii, de pilda, nu-i nicio paguba. Precedentul a fost creat.

Romania? Vai de PIELEA ei! Dupa o criza a deficitului vine una adevarata si nu ca suntem noi mai tampiti decat altii, ci incredibil, criminal de preocupati sa ne rupem tibiile.

Fara acces la finantare externa sau cu un acces din ce in ce mai dificil, trebuie sa gasim solutii sa ne marim veniturile prin a stimula productia. ...

Iar povestea devine una de groaza din acest moment!!!
Si mai important decat toate, degeaba palavragim si batem pasul pe loc, daca  nu  gasim resursa sa ne asternem la aceeasi masa...Una in care de esti in Putere sau Opozitie, impreuna cu cele mai luminate minti de economisti si finantisti. nu vor gasi CONSENS!
Iar camatarii sunt mai inversunati acum!
Iar Matrozul e inamorat ...e in afara oricarui simt!
 Coana cu Barba il manuieste, iar Broscoiul ne impovareaza....
Concluzia?Implicatii potentiale in reconfigurarea Romaniei de maine? Toate s abureli!Da, respectiv plecarea tinerilor dn tara pentru a putea trai, mesaje trucate din partea politicienilor aflati la putere ca o ducem bine daca ajungem la 18 milioane de locuitori recenzati....
Ca doar nu or sa scada rata somajului,sau va creste PIB-ul pe cap de locuitor peste noapt....Prea am devenit naivi, in timp ce nu dorim sa fim rebeli si contribuim la bugetul UE ce 17, 1 miliarde Euro in acest an!
Iar ei? Ganditi-va numai la un lucru...Clasa politica ajunge mai bogata, mai cinica si noi tot mai saraci...
INSA LIPSESTE CEVA...
Noi inghitim si primim caluti troieni...
Cu dragoste, fara sa intrebam sau sa ne gandim la viitor! Practic nu ne intereseaza....
Pentru asta, insa, interesul national, iubirea pentru acest pamant care ne hraneste desi il impovaram cu fiecare zi cu micimea noastra, trebuie sa fie mai presus decat orice fel de ...calcul!
Dar, nu ma pot abtine sa nu le dedic asemenea melodioare...





                                                                        Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu