Translate

joi, 10 decembrie 2009

Declaratii ale lui Obama la decernarea Premiului Nobel pentru Pace

Premiul Nobel pentru Pace 2009- Obama

Preşedintelui Barrack Obama i-a fost decernat, azi 10 decembrie, la Oslo, Premiul Nobel pentru pace.

Preşedintele Americii e proaspatul Nobel pentru pace , acordat in acest an 2009!

Obama de asemenea a mai afirmat că nu va ezita să acţioneze unilateral, dacă interesele SUA o vor cere.

Presedintele american a tinut sa precizeze "ca multi oameni sunt de parere ca nu a facut destule pentru a merita acest premiu", dar a tinut sa spuna ca razboiul este uneori necesar si justificat.

El a declarat ca oamenii trebuie sa accepte adevarul crud ca violenta nu poate fi eradicata, iar natiunile trebuie uneori sa declanseze un razboi pentru a-si proteja cetatenii de rau si de gruparile teroriste.

"O miscare pacifista nu ar fi oprit trupele lui Hitler, iar liderii al-Qaida nu s-ar preda numai in urma negocierilor", dixit Obama in discursul de acceptare a premiului Nobel pentru pace. El a adaugat ca acceptarea realitatii nu duce la cinism, ci la recunoasterea imperfectiunii omului.

Inainte de a primi distinctia, liderul de la Casa Alba a recunoscut ca altii ar fi meritat mai mult decat el un astfel de premiu.

"Nu am nicio indoiala ca exista alti candidati care erau probabil mai merituosi", a declarat Obama intr-o conferinta de presa comuna cu premierul norvegian Jens Stoltenberg, cu putin timp inainte de a primi premiul.

El a adaugat ca isi va respecta promisiunile facute in ceea ce priveste politica externa si va depune eforturi pentru asigura pacea si securitatea lumii, ca va stabiliza Afganistanul, va lua masuri impotriva schimbarilor climatice si va reduce numarul de arme nucleare.

Surse:
INTER-TASS,Associated Press, ziare.com

Zadkielix alias D.M

Un comentariu: