Translate

luni, 28 decembrie 2009

Stiri de final de an 2009 din categoria Diverse

Yves Rocher, preşedintele grupului de produse cosmetice care-i purta numele, a încetat din viaţă sâmbătă la Paris, la vârsta de 79 de ani. Yves Rocher şi-a întemeiat de la zero, în 1959, firma de produse pe bază de plante.


El era considerat un precursor al modei produselor naturale şi chiar unul din primii ecologişti ai lumii. Grupul Yves Rocher are în prezent 2.000 de magazine în toată lumea şi 40 de milioane de cliente, potrivit comunicatelor sale publicitare.

În 1992, Rocher i-a cedat conducerea întreprinderii fiului său, dar a reluat-o după decesul acestuia, într-un accident.
Dumnezeu sa-l ierte, a adauga si eu!

*****************************************************************

Milioane de pelerini au ieşit pe străzile din Irak, Iran sau Liban pentru a participa la evenimentele organizate cu ocazia celei mai importante sărbători a musulmanilor şiiţi, Ashura. Oamenii comemorează uciderea imamului Hussein, nepotul profetului Mahomed şi cel mai venerat martir al şiiţilor.


Ashura este a zecea zi dintr-o serie de comemorări care marchează uciderea imamului Hussein. Oamenii s-au adunat la Kerbala, locul unde se află mausoleul lui Hussein. Irakienii sunt mulţumiţi că acum se pot exprima liber pentru că în trecut pelerinajul era supus restricţiilor sub regimul lui Saddam Hussein, care era musulman sunnit.

Festivalul a fost marcat de ciocnirile violente din Teheran unde mai mulţi contestatari ai regimului Ahmadinejad s-au luptat cu forţele de oridine. În restul ţării oamenii au petrecut paşnic ultima şi cea mai importantă zi de doliu.

Oamenii spun că prin acesată sărbătoare se vede esenţa poporului iranian. "Adevărata uniune a naţiunii noastre este aici şi poate da o lecţie duşmanilor noştri care încearcă să dezbine acest popor", spune unul dintre participanţi.

În Liban, liderul grupării Hezbolah a profitat de zilele de doliu pentru a transmite un mesaj celor care, în opinia lui, nedreptăţesc musulmanii şiiţi din toate lumea. Astfel, a făcut apel la autorităţile egiptene şi israeliene să dizolve barierele pe care le ridică la graniţa cu Gaza.

*****************************************************************

Ochii unei detinute romance l-au "ametit" pe presedintele ecuadorian Rafael Correa, care a vizitat saptamana trecuta Centrul de Reabilitare al Femeilor Quito.




In timp ce presedintele isi tinea discursul a zarit-o pe tanara cu ochi albastri si s-a blocat, informeaza El Universo.

Dupa o pauza acesta si-a exprimat admiratia. "Ce minune, incredibil! Ce frumoasa sunteti! Sa nu-mi spuneti ca sunteti inchisa aici?! Spuneti-mi ca sunteti venita in vizita! Sa fiti sigura ca viata ofera mereu o a doua sansa. Cu fata dumneavoastra sigur veti reusi sa realizati ceva!", a exclamat Correa.

Nu s-au facut publice detalii despre identitatea femeii cu ochi superbi care l-au cucerit pe Correa, insa liderul ecuadorian este cunoscut pentru succesul sau in randul femeilor.
****************************************************************




*********************************************************************************

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a decis ca, incepand cu 1 ianuarie, pretul platit de consumatorii industriali si casnici pentru energia electrica sa fie indexat cu inflatia, estimata intre 3,6% si 4%.


"Nu pot spune insa cu cat se va scumpi electricitatea. In lei, aceasta indexare este vazuta ca o crestere, insa in euro, ea este constanta. ANRE a avut in vedere, in luarea acestei decizii, deprecierea leului de la 3,5 lei/euro, la 4,2 lei/euro", a declarat luni, pentru NewsIn, presedintele ANRE, Petru Lificiu.

De asemenea, ANRE a decis ca pretul platit de consumatorii industriali si casnici pentru gazele naturale sa ramana neschimbat, de la 1 ianuarie 2010, desi consumul de gaze la nivel national a scazut in 2009 cu 17,5%.

Consumul de energie electrica a scazut la sase luni cu aproximativ 8,8%, fata de primul semestru din anul trecut, iar la unsprezece luni, scaderea a fost de 8%. In 2008, Romania a inregistrat un consum intern de energie electrica de 54,6 TWh, in crestere fata de consumul din 2007, de 53,3TWh. Energia electrica de inalta tensiune alimenteaza circa 100 de companii mari din industrie, cu tensiune medie sunt alimentati aproximativ 14.000-15.000 de agenti economici si 100.000 de consumatori casnici, iar alte opt milioane de casnici, prin joasa tensiune.

Incepand cu 1 ianuarie 2009, energia electrica a fost scumpita cu 1,5% pentru consumatorii care nu au optat pentru schimbarea furnizorului de energie electrica, iar pentru consumatorii casnici a ramas neschimbata.

ANRE se afla in subordinea directa a Guvernului si are rolul de a crea si aplica sistemul de reglementari necesar functionarii sectorului energiei si pietelor de energie electrica, energie termica si gaze naturale in conditii de eficienta, concurenta, transparenta si protectie a consumatorilor.
**************************************************************


 Succesul mondial al noului său film "Avatar" l-a făcut, se pare, foarte nervos pe regizorul James Cameron, care a respins cu înjurături un fan care-i cerea un autograf. Imaginile incidentului au fost postate sâmbătă pe Internet, după ce au fost mascate de cele mai dure vorbe aruncate de Cameron.


Admiratorul şi-a pierdut la rândul său răbdarea şi l-a întrebat pe regizor dacă merită să fie insultat doar pentru că-l admiră şi i-a văzut filmul.
*********************************************************
Iar pe final, va invit la un rezumat al unui meci de fotbal cu (ATENTIE!) 15 goluri, din Cupa Olandei!
Vizionare placuta!


                                                           Zadkielix alias D.M



 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu