Translate

sâmbătă, 19 decembrie 2009

Un studiu destul de ...ciudat despre luna si efectele sale

Daca credeati ca varcolacii sunt doar niste monstri din filmele de groaza care sunt”activati” de luna plina, este timpul sa va reconsiderati opinia. Un studiu serios efectuat de psihologi si medici australieni a demonstrat ca fenomenul de luna plina ne poate transforma in adevarate bestii.




Studiul efectuat in luna iulie a anului curent s-a concentrat pe evolutiile unui lot de 81 de pacienti dintr-un spital din Sidney care se manifestau intotdeauna violent in noptile cu luna plina, conform lui Leonie Calver, cercetatoare in toxicologie.



"Majoritatea pacientilor deveneau incredibil de agresivi in exact acele nopti cu luna plina. Atacau pur si simplu personalul medical precum niste animale dezlantuite, muscau, scuipau si maraiau. Am facut imediat o paralelela cu mitul varcolacilor care devin agresivi si incontrolabili odata ce sunt expusi radiatiilor subtile ale lunii pline", declara cercetatoarea al carei studiu a fost publicat in periodicul Medical Journal of Australia.



Pacientii trebuiau sedati urgent pentru a nu se rani pe ei insisi sau pe cei aflati in apropiere. Varcolacii din miturile europene obisnuiau sa se frece pe tot trupul cu un amestec obtinut din matraguna, planta care produce delir, halucinatii si iluzia metamorfozei. Cu toate acestea, savantii se declara incapabili sa explice in termeni stiintifici influenta lunii pline asupra persoanelor cu probleme psihice.



Sursa : DailyMail

                                                        Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu